Φινέτσα και άρωμα

26.09.2011
Οι λάτρεις της Μαλαγουζιάς πληθαίνουν και υποκλίνονται γοητευμένοι στα χαρίσματα της δυναμικής γηγενούς λευκής ποικιλίας.

Στη σαμπανιέρα, μια φιάλη Μαλαγουζιά από το Κτήμα Αλφα είναι έτοιμη να αποκαλύψει τις χάρες της μέσα στο ποτήρι. Κρασί που ακτινοβολεί κρυστάλλινη φρεσκάδα. Μία γουλιά αρκεί για να σε ταξιδέψει στο όνειρο του καλοκαιριού. Λαμπερό υποκίτρινο χρώμα, με ελαφρά πρασινωπές ανταύγειες. Πανδαισία αρωμάτων. Ενα παιχνιδιάρικο γαϊτανάκι από ευωδιές λευκών λουλουδιών που εναλλάσσονται με εκείνες των εσπεριδοειδών και με νότες διακριτικών αρωματικών βοτάνων. Στο στόμα, το κρασί αποκαλύπτει τα χαρίσματα της εκλεκτής λευκής ποικιλίας, γεμάτο εξαιρετική ισορροπία, δροσιά και φινέτσα. Δημιουργός του ο γνωστός οινολόγος-οινοποιός Αγγελος Ιατρίδης. Με τη συμβολή του εξαίρετου αμπελουργού Μάκη Μαυρίδη, τρυγούν τα σταφύλια της ποικιλίας Μαλαγουζιά αποκλειστικά από τους γραμμικούς αμπελώνες «Χελώνες», που βρίσκονται σε υψόμετρο 670 μ. στον ιδιόκτητο αμπελώνα του Κτήματος. Οι προκλητικές, τυπικές χάρες της ποικιλίας, που καλλιεργείται με απόλυτη ισορροπία στο ιδιαίτερο οικοσύστημα του Αμυνταίου, αναδεικνύονται από την τεχνογνωσία και το πάθος του οινοποιού. Το αποτέλεσμα ξεδιπλώνεται στο ποτήρι: Κρασί ζωηρό, απαιτητικό και με μακράς διάρκειας επίγευση. Μια Μαλαγουζιά που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι. Ταιριάζει με ελαφρά γεύματα, ενώ ακομπανιάρει ιδανικά ισορροπημένες πράσινες σαλάτες, ζυμαρικά, ψητά λαχανικά, γεμιστά του καλοκαιριού και συνοδεύει θαυμάσια τηγανητά αφρόψαρα, θαλασσινούς μεζέδες και ψάρια στη σχάρα. Πίνεται στους 11°C-12°C. 3

ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ

Ποικιλιακή σύνθεση
Μαλαγουζιά 100%

Περιοχή
Αμπελουργική εκμετάλλευση στο Αμύνταιο

Αμπελώνας
Γραμμικός ενιαίος 690 στρεμμάτων

Τρύγος
14 Σεπτεμβρίου 2010

Απόδοση
760 κιλά ανά στρέμμα

Αλκοολικός τίτλος
13% vol.

  • Η Μαλαγουζιά από το Κτήμα Αλφα διαπρέπει. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά αρώματα της ποικιλίας, γεμάτο, ισορροπημένο στόμα και μακρά επίγευση.