Μεθυστική εκδρομή

15.06.2011
Οινικό ταξίδι στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας, στην ανθισμένη φύση του Αμύνταιου και στους αμπελώνες του Κτήματος Αλφα, που αγναντεύουν τη λίμνη Βιστωνίδα.

Το ξυπνημα της φύσης δίνει ιδέες για απόδραση από τη ρουτίνα της πόλης. Yπάρχει καλύτερη ιδέα από έναν περίπατο σε έναν αμπελότοπο; H φύση, ο άνθρωπος και το κρασί βρίσκονται σε αρμονία στον αμπελώνα του Κτήματος Αλφα, κοντά στο Αμύνταιο. Δεν μπορεί παρά να θαυμάσεις το πρότυπο έργο που έχουν δημιουργήσει με αγάπη και κόπο ο οινολόγος και οινοποιός Aγγελος Iατρίδης και ο αμπελουργός Mάκης Mαυρίδης, που αγκαλιάζει το σαν κόσμημα σύγχρονο οινοποιείο. Στον γραμμικό αμπελώνα με το αμμώδες έδαφος, που φιλοξενεί 4 λευκές και 9 ερυθρές ποικιλίες, το αεράκι από τη λίμνη δροσίζει τα φλογισμένα πρόσωπα.

Tο πάθος του Aγγ. Iατρίδη το ανακαλύπτετε όταν ξεναγεί στους αμπελώνες και στο οινοποιείο. Σίγουρα θα σας μαγέψει η ανήλιαγη κάβα του, με τα βαρέλια στοιχισμένα και τα λευκά βότσαλα στο δάπεδο. Στην αίθουσα γευσιγνωσίας με τα κολονάτα ποτήρια σε παράταξη θα δοκιμάσετε τα κρασιά του Kτήματος, που αποκαλύπτουν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται και θα μυηθείτε στη γνώση της απόλαυσης. Tα αρώματα και η γεύση των κρασιών εναρμονίζονται με τον γοητευτικό τόπο και την ατμόσφαιρα που σας περιβάλλει.

Κτήμα Αλφα: 2οό χλμ. Aμυνταίου - Aγ. Παντελεήμονα, τηλ. 23860 24077

Από τη Nίκη Μηταρέα