Σοφία Βογιατζάκη: «Αν βρεθεί ο μάγκας που θα με κάνει να θέλω να είμαι μαζί του 24 ώρες το 24ωρο και να μην βαριέμαι...»

26.10.2019
Σοφία Βογιατζάκη: «Αν βρεθεί ο μάγκας που θα με κάνει να θέλω να είμαι μαζί του 24 ώρες το 24ωρο και να μην βαριέμαι...»
Πώς βρέθηκε στον χώρο της υποκριτικής; Έχει σκεφτεί ποτέ τον εαυτό της με παιδί και σύζυγο; Ποιος είναι ο προσωπικός της φόβος; Σε αυτές τις ερωτήσεις και άλλες πολλές, απαντά η Σοφία Βογιατζάκη στη Νικολέτα Μακρή και το Women Only με αφορμή τη θεατρική παράσταση «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων» όπου πρωταγωνιστεί αυτή τη σεζόν.

Τι πρόκειται να δούμε στη «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων»;

Νομίζω ότι οι περισσότεροι έχουν διαβάσει Αρκά. Είναι εξαιρετικός, ευφυέστατος, πάντα επίκαιρος και με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει να σχολιάζει και να καυτηριάζει τα πράγματα. Έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Φαντάσου έρχονται να δουν την παράσταση παιδιά 8 χρονών και πριν ειπωθεί η ατάκα, τα ακούς που τη λένε. Με τη σύνθεση κειμένων που έχει κάνει ο Δημήτρης Αγοράς από τα ωραιότερα, κατά τη γνώμη μου, σκίτσα του Αρκά έχει γίνει μια παράσταση που είναι για όλες τις ηλικίες.

Ποιους χαρακτήρες του Αρκά υποδύεστε;

Εγώ κάνω τη «μητρομανή» σύζυγο του Ισοβίτη, τη Μαρίκα στο Μαλλί με Μαλλί που δεν έχει να πει καλή κουβέντα για άνθρωπο και την Κουκουβάγια που κάνει μια απόπειρα να μάθει γράμματα στο μικρό σπουργίτι.

Έχει τύχει να γνωρίσετε τον Αρκά;

Όχι, ποιος τον έχει γνωρίσει; Νομίζω ότι κυκλοφορεί ινκόγκνιτο ανάμεσά μας.

Δεν είναι πολύ περίεργο για έναν άνθρωπο που είναι τόσο δημοφιλής όσο ο Αρκάς να παραμένει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας;

Γιατί δεν ρωτάς τον Αρκά και ρωτάς εμένα; (Γέλια)

Γιατί εγώ πού να τον βρω;

Προφανώς για να το κάνει, πάει να πει ότι είναι εύκολο. Όποιος θέλει να φαίνεται και να δείχνεται, επίσης είναι εύκολο. Το θέμα είναι τι προτεραιότητες βάζεις και τι επιλογές κάνεις.

Πώς βρεθήκατε σε αυτόν τον χώρο και ιδίως από το «Είσαι το Ταίρι μου» και μετά;

Από 5 χρονών η μαμά μου με πήγαινε θέατρο κάθε Σαββατοκύριακο – όχι μόνο σε παιδικές παραστάσεις. Με πήγαινε όπου εγώ ήθελα. Για παράδειγμα μπορεί να ήθελα να δω δεύτερη και τρίτη φορά την Βουγιουκλάκη ή τον Κούρκουλο. Και όμως με πήγαινε. Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση στο παιδικό μου το μυαλό, ήταν ότι όποτε πήγαινα στο θέατρο οι ηθοποιοί ήταν πάντα εκεί και έλεγα μέσα μου: «μα αυτοί δεν αρρωσταίνουν ποτέ; Αυτό θα γίνω όταν μεγαλώσω για να μην αρρωσταίνω ποτέ». Βλακείες. Από τότε έχω να σου πω, ότι έχω παίξει με 41 πυρετό και παραισθήσεις, με σπασμένο πόδι που πρέπει να κάνεις τουμπεκί γιατί δεν μπορείς να διώξεις ένα ολόκληρο θέατρο που δεν πέφτει καρφίτσα, με λουμπάγκο και όλα αυτά τα καλά!

Σας ήρθαν εύκολα τα πράγματα;

Θεωρώ ότι είμαι από τους πολύ τυχερούς του επαγγέλματος. Θεωρώ ότι ήταν μεγάλη τύχη η συγκυρία του «Είσαι το Ταίρι μου» που μου άνοιξε όλες τις πόρτες. Από εκεί και πέρα είναι μεγάλη τύχη που έχω συνεργαστεί με όλους αυτούς ανθρώπους τους οποίους θαύμαζα από πριν και τους αγαπούσα ως θεατής. Δηλαδή τον Αλέξανδρο Ρήγα τον λάτρευα και ξαφνικά βρέθηκα να δουλεύω μαζί του και να ξαναδουλεύω. Και με πολλούς άλλους. Τελικά είμαι πολύ τυχερή και ευλογημένη.

Έχετε σκεφτεί ποτέ τον εαυτό σας με σύζυγο και παιδί;

Με παιδί όχι. Με σύζυγο όχι. Έχω σκεφτεί τον εαυτό μου με όλα τα παιδιά του κόσμου γιατί τα λατρεύω, τρελαίνομαι για παιδιά. Επίσης, έχω σκεφτεί τον εαυτό μου με έναν σύντροφο που να μπορώ να επικοινωνώ και να είμαστε καλά. Το αν θα μείνουμε μαζί ή όχι, νομίζω δεν έχει καμία σημασία. Αν βρεθεί ο μάγκας που θα με κάνει να θέλω να είμαι μαζί του 24 ώρες το 24ωρο και να μην βαριέμαι ε, μακάρι να βρεθεί! Με μεγάλη χαρά δηλαδή! Ας βρεθεί και θα σε πάρω τηλέφωνο από τις πρώτες να στο πω! (Γέλια)

Θα θέλατε ο υποψήφιος σύντροφός σας να έχει χιούμορ παρόμοιο με το δικό σας;

Δεν υπάρχουν στανταράκια. Έχω υπάρξει με άνδρα που ήταν το ακριβώς αντίθετο από εμένα, δηλαδή μουντρούχος, καταθλιπτικός, αντικοινωνικός. Παίζει ρόλο κάθε φορά η προσωπικότητα και όλο αυτό που φέρει ο άλλος, αν με γοητεύει.

Ποιος είναι ο προσωπικός σας φόβος;

Το να συμβαίνουν πράγματα τα οποία δεν μπορώ αλλάξω, να τα βελτιώσω. Δηλαδή δεν περνάνε από το χέρι μου. Συνήθως είναι ζητήματα υγείας. Τρελαίνομαι με αυτό, είναι το χειρότερό μου το να μην μπορώ να βοηθήσω.

Τι θα μπορούσε να επηρεάσει αυτή την ενέργεια και το χιούμορ που όλοι ξέρουμε ότι έχετε;

Σε ευχαριστώ καταρχάς που πιστεύεις ότι έχω χιούμορ. Το χιούμορ νομίζω δεν μπορεί να το επηρεάσει κάτι. Σαφώς δεν είμαι έτσι 24 ώρες το 24ωρο. Τη διάθεσή μου μπορεί να τη χαλάσει η βλακεία και η κακοήθεια των ανθρώπων. Το να μην μπορείς να συννενοηθείς. Τα κολλημένα μυαλά με βλακεία και η κακοήθεια με ενοχλούν πολύ.

Πρόσφατα ο Γιώργος Λιάγκας έκανε ένα αρνητικό σχόλιο για μια κοπέλα στο Greece Next Top Model για τα κιλά της. Εσείς είσαστε από τις γυναίκες που ποτέ δεν έχετε δείξει να σας επηρεάζουν τα παραπάνω κιλά. Έχει συμβεί ποτέ να αισθανθείτε άσχημα από κακόβουλο σχόλιο;

Συνήθως η αντιμετώπισή μου σε όλα τα πράγματα είναι ότι κοιτάω πάντα το καλό. Προφανώς μπορεί να έχει συμβεί αλλά να μην του έχω δώσει σημασία. Έχουν γίνει σχόλια που πάντα τα έπαιρνα για πλάκα και γέλαγα. Τα πάντα σε αυτή τη ζωή ξεκινάνε από εμάς και καταλήγουν σε εμάς. Το τι θα πεις εσύ είναι δικό σου θέμα. Το πώς θα το εκλάβω εγώ και θα αντιδράσω αυτό είναι το ζητούμενο. Εκεί είναι η ουσία. Αν εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δεν τα έχω καλά με τον εαυτό μου, που έχω ψυχολογικά, που έχω φοβίες, ηττοπάθεια και τα χίλια δυο μύρια, ότι και να μου πει ο άλλος μπορεί να το ερμηνεύσω αρνητικά ή μπορώ να το εκλάβω ως bullying. Εγώ δεν το έχω βιώσει με αυτή τη λογική γιατί ο χαρακτήρας μου δεν το εκλαμβάνει έτσι. Εδώ μου δίνεται και η ευκαιρία να πω ότι τα παιδιά που βιώνουν bullying στο σχολείο, ίσως μια λύση είναι – δεν είμαι βέβαια και η ειδική και δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο είναι αυτό- να ισχυροποιηθούν ως προσωπικότητες για να μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν.

Τι ρόλο παίζουν οι φίλοι στη ζωή σας;

Τον σημαντικότερο! Θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη ευλογία να έχεις αληθινούς φίλους στη ζωή σου. Για εμένα οι φίλοι είναι οικογένεια.

Έχετε φίλους από τον επαγγελματικό σας χώρο;

Έχω αλλά μετρημένους στα δάχτυλα.

Τι σας λέει ο κόσμος που σας συναντάει στο δρόμο;

«Να είσαι καλά κορίτσι μου, σε ευχαριστούμε, μας κάνεις και γελάμε, τι γλυκιά που είσαι και πόσο οικεία σε αισθανόμαστε». Το καλύτερο μου το έχει πει ένας κύριος στο δρόμο: «Ο άνδρας που θα σε παντρευτεί εσένα δεν θα πεθάνει ποτέ». (γέλια) Έλα μου ντε όμως που εγώ δεν παντρεύομαι.. (γέλια)

Τι ονειρεύεστε για το μέλλον;

Δεν ονειρεύομαι. Δεν θέλω να κάνω σχέδια, όνειρα. Θέλω να έχουμε την υγεία μας, να είμαστε καλά να είναι όλοι οι άνθρωποι που αγαπάμε καλά και να κάνω ωραίες συνεργασίες επαγγελματικά με ωραίους ανθρώπους.

Info

H Σοφία Βογιατζάκη πρωταγωνιστεί στο έργο η «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων» του Αρκά σε σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή του Δημήτρη Αγορά, στο θέατρο Ριάλτο-Αλέκος Αλεξανδράκης (Κυψέλης 54, Κυψέλη) . Οι ήρωες του Αρκά, ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες των κόμικς και ζωντανεύουν με ένα μεγάλο θίασο πρωταγωνιστών.

Πρωταγωνιστούν ακόμα:Γιώργος Νινιός, Θανάσης Βισκαδουράκης, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Τάσος Παλαντζίδης.

Επίσης, η Σοφία Βογιατζάκη πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά του Alpha Κύπρου «Αστέρια στην Άμμο» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Νικολαϊδη και σενάριο Ρένας Ρίγγα.