Κατερίνα Γκαγκάκη: "Δεν θέλω ούτε να μεγαλώσω περισσότερο ούτε να δείξω πιο μεγάλη"

13.10.2019
Κατερίνα Γκαγκάκη: "Δεν θέλω ούτε να μεγαλώσω περισσότερο ούτε να δείξω πιο μεγάλη"
Τι πιστεύει ότι λείπει σήμερα από την Αθήνα; Πώς είναι η γνώμη της για τον Κώστα Μπακογιάννη; Τι λέει για το πέρασμα του χρόνου; Τι πιστεύει για τον γάμο και την οικογένεια; Πώς απαντά στους επικριτές του Γιώργου Λιάγκα; Τι μπορεί να την εξοργίσει; Σε αυτές τις ερωτήσεις και άλλες πολλές απαντά η δημοτική σύμβουλος και παρουσιάστρια Kατερίνα Γκαγκάκη στη Νικολέτα Μακρή και το WomenOnly.gr, με αφορμή τη νέα σελίδα στην καριέρα της.

Tι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Νομίζω η άγνοια κινδύνου και ρίσκου. Νομίζω ότι είχε να κάνει με ένα καινούργιο στοίχημα, με ένα καινούργιο χώρο, έναν χώρο τον οποίο τον έβλεπα και τον παρακολουθούσα από μακριά. Έχει να κάνει με κατάκτηση, με καινούργιες εμπειρίες και με το ότι ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας, τη στιγμή που κάποια πράγματα ολοκληρώνονται παύουν να έχουν για εμένα τον ίδιο ενθουσιασμό και να μου αυξάνουν την αδρεναλίνη. Όταν προκύπτει κάτι καινούργιο το οποίο φοβάμαι και λίγο, αμφισβητώ τον εαυτό μου κ.ο.κ., με τσιγκλάει να το δοκιμάσω. Η αλήθεια είναι ότι δεν φανταζόμουν ότι θα το δοκίμασω και θα πάει τόσο καλά σε επίπεδο αποδοχής και ότι θα βρεθώ αυτή τη στιγμή με έναν τέτοιο οργανισμό στα χέρια μου. Παρόλα αυτά από τη μία το φοβάμαι, από την άλλη βουτάω το πόδι μου λίγο δοκιμαστικά, από την άλλη το χαίρομαι, είναι η περίοδος του έρωτα.

Πού πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε περισσότερο τις υπηρεσίες σας;

Η αλήθεια είναι ότι πλέον αυτό έχει καταγραφεί και μου έχει ανατεθεί η προεδρία της Τεχνόπολης. Κατά συνέπεια ακόμα και να σκεφτόμουν και άλλα πράγματα, δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια χρόνου να κάνω πολλά άλλα διαφορετικά. Θα ήθελα ιδανικα κάποια στιγμή να μπορώ να εμπλακώ και με πιο χειροπιαστά πράγματα, με κομμάτια που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα για τη ζωή στην Αθήνα, αλλά τώρα που τα βλέπω καταλαβαίνω ότι εκεί είναι σκοπιμότερο να είναι άνθρωποι που ξέρουν τα ζητήματα καλά. Νομίζω ότι δεν υπάρχει ιδανικότερο από έναν οργανισμό που έχει να κάνει με πολιτισμό, με τέχνη, με εκδηλώσεις, με το παιδί. Είναι μια εταιρεία, που κατά συνέπεια έχει να κάνει με διαχείριση και με διοίκηση.

Κατά τη γνώμη σας τι νομίζετε ότι λείπει από την Αθήνα σήμερα;

Από την Αθήνα για εμένα λείπει η διάθεση, να περπατήσουμε, να ζήσουμε, να νιώσουμε και να συμμετάσχουμε στα της πόλης. Είναι μια πόλη η οποία κατάντησε να είναι μίζερη και εμείς μίζεροι μαζί της είτε αυτό έχει να κάνει με την καθαριότητα, είτε με κλειστούς δρόμους, είτε με έλλειψη πρασίνου είτε με βανδαλισμούς κ.ο.κ.. Νομίζω ότι αυτό έγινε ένας φαύλος κύκλος που μας αποθάρρυνε από το να συμμετέχουμε και να θέλουμε να είμαστε μέλη αυτής της πόλης. Όπως καταλαβαίνεις, νομίζω ότι αυτό μπορεί ευτυχώς να αλλάξει.

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Κώστα Μπακογιάννη;

Τον Κώστα Μπακογιάννη τον γνώριζα πιο επιφανειακά εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ένας εξαιρετικά ικανός, συναρπαστικά γοητευτικός άνθρωπος, ο οποίος φεύγει από το κομμάτι της γοητείας και του χαρίσματος και μπαίνει στο κομμάτι της ουσίας. Λίγους έχω γνωρίσει να τα συνδυάζουν αυτά όσα χρόνια εργάζομαι. Και οφείλω να ομολόγησω -γιατί αυτά τα θεωρούσα και τα έβλεπα στο επίπεδο της προετοιμασίας και στο προεκλογικό μέρος- ότι το διάστημα μετά τις εκλογές, εμένα με έχει ενθουσιάσει ακόμα περισσότερο. Δεν το φανταζόμουν ότι θα γίνουν τόσο γρήγορα - τα άκουγα βέβαια ότι θα γίνουν. Κατά συνέπεια εγώ γοητεύομαι από τους πολύ έξυπνους ανθρώπους. Τους ακολουθώ και τους πιστεύω. Θέλω ηγέτη για να ακολουθήσω και νομίζω ότι ο Κώστας είναι.

%PHOTO4%

Πάμε λίγο στο κομμάτι της τηλεόρασης. Ο Γιώργος Λιάγκας είναι από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης. Θέλω να μου πείτε ποια είναι η δική σας γνώμη τώρα που συνεργάζεστε μαζί του;

Με τον Γιώργο έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν. Διαχειριζόμουν για χρόνια την εικόνα της εκπομπής του και των προσώπων στον ΑΝΤ1 και έχουμε περάσει πάρα πολύ ωραία χρόνια. Εγώ επέλεξα να συνεργαστώ μαζί του και εκείνος επέλεξε εμένα, ήξερα πάρα πολύ καλά με ποιον άνθρωπο θα συνεργαστώ και αυτά τα στοιχεία που τον κάνουν αμφιλεγόμενο για τους άλλους, για εμένα τον κάνουν συγκλονιστικά τηλεοπτικά ευφυή.

Ήσασταν πολλά χρόνια στο τιμόνι της επικοινωνίας του ΑΝΤ1 αλλά μετά δεν συνεργαστήκατε με κάποιο κανάλι σε αυτό τον τομέα. Ήταν συνειδητή η επιλογή ή δεν υπήρξε κάποια καλή πρόταση;

Όχι, ήταν συνειδητότατη. Νομίζω ότι με το μόνο κανάλι που δεν έχω συζητήσει ποτέ το κομμάτι αυτό είναι ο Alpha αλλά το έχω συζητήσει με όλα τα κανάλια και με τον ΑΝΤ1 ξανά. Ήταν συνειδητότατη η επιλογή, δεν μπορώ να κρίνω αν ήταν έξυπνη ή όχι αυτό θα το κρίνει το αποτέλεσμα. Το θέμα είναι το εξής. Η δεκαετία που εγώ έζησα στον ΑΝΤ1 και δημιούργησα, ο ΑΝΤ1 ήταν ένας τεράστιος όμιλος και ήταν στη ευθύνη μου όλες οι εταιρείες σε όλες τις χώρες του εσωτερικού και τους εξωτερικού. Κατά συνέπεια εμένα δεν με ενδιέφερε η τηλεόραση, κοινωνιολόγος είμαι, σε πολυεθνικές ήμουν πριν και πολυεθνικές εταιρείες διαχειρίστηκα και μετά. Επομένως το να γυρίσω σε κάτι το οποίο θα είχε την τηλεοπτική ύφή αλλά θα ήταν μικρότερο -επειδή είμαι ένας άνθρωπος που είμαι αποκλειστικά αφοσιωμένη στην καριέρα- δεν έχει για εμένα μεγάλο ενδιαφέρον.

Μεγάλες, λοιπόν, οι επιτυχιες σας στο χώρο της καριερας σας. Και πάντα μια επιτυχημένη γυναικα θέτει τους επόμενους στόχους της. Μέσα στους στόχους της προσωπικής σας ζωής, είναι ο γάμος;

Όχι. Καθόλου. Δεν το ήθελα ποτέ και για αυτό και δεν γίνεται. Δεν το θέλησα ποτέ, δεν το επεδίωξα ποτέ. Δεν εννοώ ότι είμαι κατά της συντροφικότητας και του δεσμού, απλά δεν μου έλειψε ποτέ το θέμα του θεσμού με το οποίο δεν έχω πρόβλημα αλλά δεν είναι και κάτι που το επεδίωξα. Η συντροφικότητα, ο έρωτας, η σχέση είναι κεντρικό σημείο. Ο γάμος ήταν κάτι που δεν με απασχολούσε ποτέ.

Σας φόβιζε μήπως;

Δεν ξέρω να σου πω αν με φόβιζε. Οι σχέσεις με φοβίζουν γενικά. Είμαι ένας άνθρωπος που το «συνδέεσται» το περνάω από το κόσκινο. Αλλά ο γάμος δεν μου έλεγε κάτι. Δεν νομίζω ότι φόβισε γιατί έζησα σε ένα σπίτι με έναν μάλλον ιδανικό γάμο. Επίσης θεωρώ ότι ο γάμος είναι ένα πλαίσιο για το παιδί. Εφόσον το παιδί δεν προέκυψε ποτέ δεν σκέφτηκα και ποτέ ότι θα χρειαζόμουν να επισημοποιήσω κάτι με αυτή τη μορφή.

Τα παιδιά δεν προέκυψαν ή δεν σας άρεσε η ιδέα;

Όχι, δεν προέκυψαν τις στιγμές που υπήρχε άνθρωπος με τον οποίο θα ήθελα να προκύψει. Ένα παιδί ως αυτοσκοπό - γιατί περνάει ο καιρός ή γιατί το οτιδήποτε άλλο - όχι δεν θα το έκανα. Εγώ θεωρώ ότι ένα παιδί για το κάνεις πρέπει να είναι μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας ακόμα και αν αυτή η οικογένεια μετά, για τον οποιοδήποτε λόγο δεν συνεχίσει. Είμαι σε αυτό πολύ απόλυτη. Θεωρώ ότι το παιδί το κάνουν δύο.

Γνωρίζοντας ότι σήμερα οι γυναίκες μπορούν να κάνουν και σε μεγαλύτερη ηλικία παιδί αν βρίσκατε την ιδανική σχέση θα το θέλατε;

Νομίζω ότι πρέπει λίγο να δομήσω και στο μυαλό μου το θέμα των πιθανοτήτων οπότε το έχω βγάλει από το μυαλό μου 100%. Είμαι 47 ετών οπότε το να κάνω παιδί στα 50 είναι υπερβολικό. Ενδεχομένως να υιοθετούσα. Πιθανότατα.

Θα υιοθετούσατε παιδί;

Όχι μόνη μου, αλλά σε έναν δεσμό βεβαίως.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν ανοίγετε τα μάτια σας το πρωί;

«Ωχ, Παναγιά μου! Τι έχω να κάνω πάλι σήμερα το πρωί»; Επειδή είμαι άνθρωπος που δεν είμαι καθόλου πρωινός τύπος – τα πρωινά είναι να μην βρεθείς μπροστά μου- η μέρα που έρχεται είναι βουνό ακόμα και αν η μέρα αυτή είναι γεμάτη από πράγματα που εμένα μου αρέσουν. Βέβαια με έναν τρόπο σιγά σιγά ξεδιαλύνεται αρχίζει και μαλακώνει το βουνό και η μέρα εξελίσεται εξαιρετικά.

Από τι ώρα δηλαδή λειτουργείτε και μετά;

Κανονικά μετά το απόγευμα. Είμαι από τους ανθρώπους που διάβαζα νύχτα, γράφω νύχτα, δουλεύω νύχτα, μιλάω νύχτα για αυτό και το πρωί δεν είμαι στα καλύτερά μου.

Όμορφη και να ζήσετε λιγότερο ή άσχημη και να ζήσετε για πάντα;

Όμορφη και να ζήσω λιγότερο. Για εμένα δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Δεν θέλω ούτε να μεγαλώσω περισσότερο ούτε να δείξω πιο μεγάλη, δεν μου αρέσει καθόλου ο χρόνος που περνάει, δεν τον συμπαθώ καθόλου. Δεν βρίσκω ότι το πέρασμα του χρόνου με γεμίζει σοφία. Όχι, δεν θα ήθελα να γίνω μικρότερη αλλά θα ήθελα να μείνω στο τώρα εδώ στην ηλικία που είμαι.

Τι μπορεί να σας εξοργίσει στην καθημερινότητά σας;

Με εξοργίζουν πολύ οι αργοί άνθρωποι στο μυαλό και στην πράξη. Θέλω ανθρώπους γύρω μου που να ακολοθούν τον ρυθμό τον οποίο έχω εγώ. Με εξοργίζει η ραθυμία.

Τι μπορεί να σας κάνει χαρούμενη;

Οι στιγμές με κάνουν χαρούμενη. Όταν αισθανθώ από έναν άνθρωπο που αγαπώ την αποδοχή του, την αγάπη του και την αλληλεπίδραση. Άνθρωποι τους οποίους πιστεύω να με αναγνωρίζουν και να με δέχονται. Δεν θα σου πω για κομμάτια οικογενειακά που έχουν να κάνουν με τον πατέρα μου, που θέλω να είναι καλά και να περνάμε χρόνο μαζί – αυτά είναι λίγο δεδομένα. Χαρούμενη όμως με κάνει το να βλέπω αγάπη στα μάτια των ανθρώπων που θέλω γιατί ακόμα και οι άνθρωποι που σε αγάπανε, δεν το δείχνουν πάντα.

Για ποιο πράγμα θα αγωνιζόσασταν σήμερα;

Μπορεί να ακουστεί πολύ περίεργο αλλά σε αυτή τη φάση της ζωή μου θα αγωνιζόμουν για τα ζώα. Το οποίο το λέω με αρκετή προσοχή γιατί έχω ακούσει πάρα πολλές φορές αυτό το «θα μεγαλώσεις και θα μείνεις μόνη με τις γάτες σου, θα είσαι γραφική και θα ασχολείσαι με τα ζώα». Θα ήθελα να παρέμβω σε θέματα τα οποία βλέπω στην καθημερινότητα. Δεν θα αγωνιζόμουν για κάτι πολιτικό, ούτε για κάτι πιο έντονα κοινωνικό αλλά θα πάλευα για πράγματα της καθημερινότητας και δη για πράγματα ανθρώπων και πλασμάτων που εμένα με ενδιαφερούν.

Info:

Η Κατερίνα Γκαγκάκη είναι δημοτική σύμβουλος της Αθήνας και πρόεδρος της «Τεχνόπολης» ενώ συμμετέχει στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» καθημερινά 12.00-14.00 μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.