Κατερίνα Παπουτσάκη: «Απλά ζω τη στιγμή, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικότερο από τα social media»

06.10.2019
Κατερίνα Παπουτσάκη: «Απλά ζω τη στιγμή, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικότερο από τα social media»
Τι λέει για την Μαρία Κάλλας την οποία υποδύεται; Τι άνθρωπος πιστεύει ότι ήταν ο Ωνάσης; Πιστεύει ότι αγαπήθηκε η Κάλλας από τον Έλληνα μεγιστάνα; Πώς είναι η σχέση της με τον σύζυγό της μετά τον έρχομο των παιδιών τους; Τι πιστεύει για τον έρωτα; Ποιο είναι το μυστικό ομορφιάς της; Σε αυτές τις ερωτήσεις και άλλες πολλές απαντά η ηθοποιός Kατερίνα Παπουτσάκη στη Νικολέτα Μακρή και το WomenOnly.gr, με αφορμή την πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Ωνάσης: Τα θέλω όλα», την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο θέατρο Παλλάς σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Μετά το ρόλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη σας βλέπουμε να υποδύεστε την Μαρία Κάλλας ενώ γράφτηκε ότι θα παίξετε τον ρόλο της Μάρως Κοντού στο «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη». Ποια είναι η προσέγγιση σας για να υποδυθείτε κάποια επώνυμη; Υπάρχει κάποιο κοινό στοιχείο ανάμεσα σε αυτές τις γυναίκες;

Kαταρχήν να διευκρινίσω ότι δεν ισχύει ότι θα υποδυθώ την Μάρω Κοντού. Δεν μου έχει γίνει ποτέ κάποια τέτοια πρόταση. Και εγώ το διάβασα όπως και εσείς, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πραγματικά η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Κάλλας είναι δύο διαφορετικές γυναίκες. Η προσέγγιση έρχεται μέσα από τη μελέτη, τη περισυλλογή στοιχείων, την αγάπη προς το πρόσωπο που στην ουσία κερδίζεται μέρα με τη μέρα, τη σεμνότητα και το σεβασμό ως προς την αντιμετώπιση και να μπορέσει κανείς να προσεγγίσει την ψυχούλα του κάθε ανθρώπου, όπως άλλωστε γίνεται και σε όλους τους ρόλους. Απλά αυτό που συμβαίνει τώρα και είναι πολύ ευτυχές, είναι ότι υπάρχουν στοιχεία που μπορείς να βασιστείς. Βέβαια παίζει ρόλο και τι περιμένουν και οι άλλοι να δουν από εσένα.

Ποιο είναι το κοινό ανάμεσα σε αυτές τις δύο γυναίκες;

Οι έντονες προσωπικότητες τους. Δύο πετυχημένες γυναίκες, που αφοσιώθηκαν στην καριέρα τους. Η Κάλλας βέβαια στην ουσία την απαρνήθηκε για έναν μεγάλο έρωτα. Ήταν ένας καταστροφικός έρωτας. Η Κάλλας ήταν μια καλλιτέχνιδα που ως Έλληνες μας κάνει υπερήφανους και ως ακροατές μας κάνει να μαγευόμαστε. Στην ουσία εγώ τώρα μέσα από αυτό τον ρόλο ήρθα πιο κοντά στον ψυχισμό και στην προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας. Δεν σου κρύβω ότι με στεναχωρούν πάρα πολύ οι τελευταίες της συνεντεύξεις. Βλέπω τη θλίψη στα μάτια της και λιώνω. Τη θλίψη της προδοσίας και τη θλίψη της γυναίκας που τα έχασε όλα γιατί και καλλιτεχνικά πια δεν μπορούσε να είναι αυτό που ήταν. Ένα αδιέξοδο. Και πραγματικά όταν δεν έχεις αποκτήσει οικογένεια - σε γενικό επίπεδο μιλάω- είναι ένας κίνδυνος αυτός για τον καλλιτέχνη. Δηλαδή να μην υπάρξει αυτό το αντίβαρο της γείωσης, της οικογένειας και των παιδιών.

Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που βρήκε ο Ωνάσης στην Τζάκι και δεν βρήκε στην Κάλλας;

Νομίζω ήταν πολιτικό το παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι στρατηγικής. Αισθάνομαι ότι όσο μπορούσε αυτός ο άνθρωπος να αγαπήσει, την Μαρία αγάπησε. Απλώς ήταν ένας τόσο φιλόδοξος άνθρωπος, ανάπηρος θα έλεγα συναισθηματικά, που τα πάντα για αυτόν ήταν μια στρατηγική πολιτική. Ο δρόμος του ήταν μόνο προς τη δόξα την επιτυχία και την καταξίωση.

Λέγεται όμως ότι την αγάπησε την Κάλλας.

Ναι ήταν μεγάλη αγάπη και μάλιστα μέχρι το τέλος σε αυτή ανέτρεχε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Είχαν σχέσεις με την Κάλλας αφού χώρισε από την Τζάκι, μέχρι που πέθανε.

Ας πάμε λίγο σε εσάς. Είχατε πει στο παρελθόν ότι σας φόβιζε πάρα πολύ το τι φέρνει ο ερχομός ενός παιδιού στη σχέση του ζευγαριού. Σήμερα μετά από δύο παιδιά τα βλέπετε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία ;

Αυτό που αισθάνομαι είναι ότι πρέπει να υπάρχουν γερές βάσεις στο ζευγάρι. Αν υπάρχουν πολλά προβλήματα, τότε σίγουρα με τον ερχομό των παιδιών πολλαπλασιάζονται. Από τη άλλη γλυκαίνει το ζευγάρι. Δημιουργείται ένας πολύ δυνατός δεσμός, το ανδρόγυνο γίνεται οικογένεια οπότε αυτό δίνει μια άλλη διάσταση στη σχέση.

Άρα όχι μόνο δεν φοβηθήκατε στην πορεία αλλά συνηδειτοποίησατε πόσο σημαντικός είναι αυτός ο ρόλος.

Είναι πολύ σημαντικός. Νιώθω πάρα πολύ τυχερή που ουσιαστικά αιφνιδιάσαμε ο ένας τον άλλον με τον Παναγιώτη και προχωρήσαμε και οι δύο τόσο γρήγορα γιατί ήμασταν και οι δύο πολύ δύσπιστοι γενικά, αλλά ο έρωτας ήταν αυτός που μας έκανε να το αποφασίσουμε έτσι γρήγορα και πιστεύω ότι μόνο έτσι θα μπορούσαμε να το κάνουμε και οι δυο. Νιώθω πάρα πολύ τυχερή που ήρθαν έτσι τα πράγματα και που έχουμε αυτά τα δύο υπέροχα πλάσματα.

Σας βοηθάει ο σύζυγός σας;

Ο Παναγιώτης δουλεύει πάρα πολύ, έχει μια πολύ απαιτητική ζωή και δουλειά, όμως βοηθάει όσο μπορεί και είναι πολύ ουσιαστική η προσφορά του. Δεν είναι σε τόσο πρακτικό επίπεδο αλλά περισσότερο σε συναισθηματικό.

Για ποιον λόγο μπορείτε να διαφωνήσετε με τον σύντροφό σας;

Το μόνο είναι ίσως ότι εγώ το παρακάνω, με την ενοχικότητά μου. Είμαι πάρα πολύ ενοχική και θέλω τα πράγματα να γίνονται ακριβώς όπως σκεφτώ, να μην αισθανθεί ο Μάξιμος κάπως, να μην χάνω χρόνο, να είμαι συνέχεια παρούσα, να μην κοιμηθώ παραπάνω για να μην στερήσω από το παιδί την παρουσία μου και στεναχωρεθεί, να τον βγάλω βόλτα, να τον πάω στο πάρτι, υπάρχουν πολλά να, να, να που που πολλές φορές όλα αυτά έρχονται και με πνίγουν και παραμελώ την δική μου ξεκούραση και κάποιες φορές την σχέση μου με τον Παναγιώτη. Προσπαθώ βέβαια να μην το κάνω αλλά όταν έχεις δυο παιδιά, προκύπτει από μόνο του. Ευτυχώς όμως υπάρχει κατανόηση και πρέπει να είμαστε χαρούμενοι με όσα κάνουμε και φυσικά με τις επιλογές μας τελικά.

Τι πρέπει να διαθέτει ένα ζευγάρι για να μείνει μαζί και αγαπημένο;

Να έχει πολύ καλή επικοινωνία και φυσικά ο ερωτισμός – πόσο μπορεί κανείς να τον προφυλάσει. Για εμένα μόνο όταν υπάρχει καλή επικοινωνία, σεβασμός και κατανόηση προκύπτει ο ερωτισμός.

Πολλοί λένε ότι ο έρωτας χάνεται με τον γάμο. Το πιστεύετε;

Όχι, όχι, εγώ είμαι ερωτευμένη.

Είσαστε μία από τις πιο δημοφιλείς Ελληνίδες στα social media. Σας έχει τύχει να αισθανθείτε εθισμό;

Σε δικό μου προσωπικό επίπεδο όχι, δεν είμαι εθισμένη καθόλου. Ίσα ίσα δεν είμαι τόσο ενεργή όσο θα έπρεπε. Δεν το έχω στο νου μου να βγάλω φωτογραφίες. Πηγαίνω σε υπέροχα μέρη, αλλά ξεχνιέμαι. Απλά ζω τη στιγμή, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικότερο από τα social media. Αυτό που έχω συνειδητοποιήσει είναι ότι το κινητό έχει μπει πια τόσο πολύ στη ζωή μας, που καταναλώνει πολύ από το χρόνο μας και με προβληματίζει αυτό. Για αυτό προσπαθώ, όσο γίνεται, να μην ασχολούμαι.

Αλήθεια, πώς τα προλαβαίνετε όλα αυτά που κάνετε με δύο παιδιά;

Έχω βοήθεια αλλά επειδή όπως σου είπα, θέλω να τα κάνω εγώ ίσως δεν αξιοποιώ τη βοήθεια στο έπακρο. Θέλω εγώ να μεγαλώνω τα παιδιά μου και όχι να το αναθέτω σε άλλους. Οπότε προσπαθώ να βρίσκω την ισορροπία μέσα σε όλο αυτό. Προσπαθώ επίσης να μην δουλεύω διπλές δουλειές όπως έκανα παλαιότερα για να έχω περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου.

Τηλεόραση θα κάνετε φέτος;

Είχα φανταστικές προτάσεις για φέτος αλλά δεν γινόταν να παίξω γιατί δεν θα έβλεπα ποτέ τα παιδιά μου.

Πριν από λίγους μήνες κλείσατε τα 40... Ποιο είναι το μυστικό της ομορφιάς σας;

Η αλήθεια είναι ότι ειδικά τώρα δεν προλαβαίνω να κάνω όσα θα ήθελα. Κάνω γενικά λίγο διάδρομο αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχω να κάνω δύο μήνες. Πρέπει να το ξαναρχίσω. Στο πρόσωπό μου κάνω κάτι ωραίες θεραπείες, πρόσφατα επισκέφτηκα μια ωραία κλινική και έκανα δερμοαπόξεση που είχα πάρα πολύ καιρό να κάνω, καθαρισμό επίσης για να λάμψει η επιδερμίδα, τέτοια πραγματάκια..Α, και ενίοτε κάνω καμιά μεσοθεραπεία αλλά τώρα δεν μπορώ να κάνω, γιατί ακόμα θηλάζω.

Info:

Η Κατερίνα Παπουτσάκη θα υποδυθεί την Μαρία Κάλλας στην θεατρική παράσταση «Ωνάσης: Τα θέλω όλα» η οποία ανεβαίνει στις 11 Οκτωβρίου στο Παλλάς σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Στο ρόλο του Αριστοτέλη Ωνάση ο Σταμάτης Φασουλής. Τη Τζάκι Κένεντι υποδύεται η Δήμητρα Ματσούκα και την Τίνα Λιβανού, η Ευγενία Δημητροπούλου. Στο ρόλο του δαιμόνιου δημοσιογράφου που ερευνά και καταγράφει τη ζωή του Ωνάση, ο Μέμος Μπεγνής. Τον Ωνάση σε νεαρή ηλικία ερμηνεύει ο Αγησίλαος Μικελάτος. Την μουσική υπογράφει ο Κωστής Μαραβέγιας και τις χορογραφίες ο Φωκάς Ευαγγελινός.