FYI

Tommy Hilfiger Φ/14:η γυναικεία συλλογή American Explorer

11.02.2014
Η συλλογή Tommy Hilfiger για το Φθινόπωρο του 2014, εμπνέεται από την υπέροχη Αμερικανική ύπαιθρο την οποία εμποτίζει με luxury πινελιές για τις περιπετειώδεις γυναίκες του σήμερα.
Ένα πολυσυλλεκτικό μείγμα από στοιχεία όπως ορειβατικός εξοπλισμός, ρούχα εργασίας και έντονα καρό, προσδίδουν μια νεανική, μποέμ ευαισθησία.
Παραδοσιακά tartans -το καθιερωμένο Hilfiger σήμα κατατεθέν- δίνουν ένα twist στα κατά παραγγελία checks που εμφανίζονται σε διάφορες επαναλήψεις - σε brushed μαλλί-κασμίρ, μοχέρ, και μετάξι. Το signature καρό ύφασμα αναδύεται ως ρεβέρ και turn-backs σε peacoat toppers, σε μια ευρεία γκάμα από shirt-dress silhouettes στολισμένα με λεπτομέρειες από navy βελούδο, καθώς και δέρμα στις must-have tote τσάντες και satchels.
Οι suede circle φούστες τονίζονται με zigzag lock- stitching και οι prairie skirts τονίζονται με καρό κρόσσια τα οποία προσδίδουν μια ανανέωση στις «συρρικνωμένες» αναλογίες.
Τραχιά υλικά χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν κλασικά look και αναμιγνύονται απροσδόκητα με πλούσιο βελούδο, σουέτ και δέρμα. Εργαλεία εξερεύνησης εμπνέουν ευφάνταστες πινελιές, όπως οι bungee-cord κουμπότρυπες και τα κορδόνια περίσφιξης, ενώ γυαλισμένα speedlock άγκιστρα κάνουν την εμφάνισή τους σε παπούτσια.
Τα πανοφόρια είναι το κλειδί: teddy-fur bomber jackets βρίσκονται ως στρώσεις πάνω σε δουλεμένα στο χέρι alpine πλεκτά, cable-knit patchworked ponchos συνδυάζονται με citified μπότες πεζοπορίας, σουέτ boyfriend puffer vests κορυφώνουν τα denim.
Όλα διαθέτουν μια slip-on ευκολία, από τα υπερμεγέθη shearling-lined μπουφάν έως τα βελούδα sweatshirts σε αναλογίες μίνι φορέματος - ακόμα και το κλασικό clog αναβαθμίζεται με τελειώματα από συνθετική γούνα και φοριούνται με color-blocked ragg κάλτσες. Το tech συναντά το παραδοσιακό μέσα από ένα περιπετειώδες πνεύμα.