Τα 10 λάθη που πρέπει να αποφύγουμε με τις ηλεκτρικές μας συσκευές για να παρατείνουμε τη ζωή τους

12.10.2022
Τα 10 λάθη που πρέπει να αποφύγουμε με τις ηλεκτρικές μας συσκευές για να παρατείνουμε τη ζωή τους
Πόσες φορές έδωσες λεφτά για να αγοράσεις μια ηλεκτρική συσκευή και μετά από λίγο χάλασε; Οι συσκευές αρχίζουν συχνά να μην λειτουργούν σωστά όχι λόγω κάποιων σφαλμάτων στην κατασκευή τους, αλλά επειδή δεν τις χειρίζεσαι σωστά. Η αλήθεια είναι ότι οι καταναλωτές συχνά αμελούν να διαβάσουν τις πιο σημαντικές πληροφορίες στα εγχειρίδια, πόσο μάλλον τους μικρούς κανόνες σχετικά με το πώς να χρησιμοποιούν μια συσκευή. Για αυτό λοιπόν πρέπει να είσαι προσεκτική με τις συσκευές σου, κάτι που παρατείνει τη ζωή τους. Έτσι, παρακάτω θα διαβάσεις για τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν πολλοί άνθρωποι με 3 συγκεκριμένες συσκευές που χρησιμοποιούν καθημερινά χωρίς καν να γνωρίζουν ότι μπορεί να τους προκαλέσουν βλάβη.

Σίδερο

Μην χρησιμοποιείς νερό βρύσης. Γίνονται συζητήσεις σχετικά με το εάν το απεσταγμένο νερό πρέπει να χρησιμοποιείται για σίδερα. Αλλά το νερό της βρύσης σίγουρα θα οδηγήσει στην εμφάνιση αλάτων. Χρησιμοποίησε φιλτραρισμένο νερό: όσο λιγότερο αλάτι υπάρχει στο νερό, τόσο λιγότερο βλάπτει το σίδερο.

Μην αφήνεις υπολείμματα νερού μέσα στο σίδερο. Πολύ συχνά, οι χρήστες το αμελούν, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι αυτή η κακή συνήθεια οδηγεί σε διάβρωση που τελικά αφήνει καφέ κηλίδες στα ρούχα σου. Πολύ συχνά, σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει κίνδυνος διαρροής και το νερό μπορεί να μπει στα καλώδια και να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα.

Το κάτω μέρος του σίδερου πρέπει να καθαριστεί ακόμα κι αν δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια. Το θέμα είναι ότι μπορεί να υπάρχουν μερικά μικρά νήματα και μέταλλα (από το νερό). Αυτά τα σωματίδια μπορούν να μπλοκάρουν τις τρύπες ατμού. Ο πιο απλός τρόπος είναι να καθαρίσεις την επιφάνεια με μαγειρική σόδα διαλυμένη σε νερό.

Τα 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με το σίδερο εκτός από το να σιδερώνεις ρούχα

Βραστήρας

Βεβαιώσου ότι υπάρχει αρκετό νερό στον βραστήρα. Αν τον ανάψεις με πολύ λίγο νερό, ειδικά αν το νερό δεν καλύπτει καν ολόκληρο το θερμαντικό στοιχείο, αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε βλάβη.

Προσπάθησε να μη βάζεις τον ηλεκτρικό βραστήρα κάπου όπου είναι εκτεθειμένος σε υψηλές θερμοκρασίες. Εννοούμε κοντά σε ηλεκτρικούς φούρνους ή σόμπες. Μπορεί να παραμορφώσει το σώμα του βραστήρα και άλλα πλαστικά στοιχεία. Τα εγχειρίδια χρήσης το αναφέρουν συχνά αυτό.

Είναι εύκολο να αφαιρέσεις τα άλατα από ένα βραστήρα ανακατεύοντας ξύδι και νερό σε αναλογία 1:1 και αφήνοντας το να μείνει έτσι όλη τη νύχτα. Απλώς μην ξεχάσεις να αφήσεις ένα σημείωμα στο βραστήρα για να μην αποφασίσει κανείς να πιει το ρόφημα του με αυτό το μείγμα. Το πρωί πλύνε καλά τον βραστήρα.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο εμφανίζονται άλατα στους βραστήρες είναι ότι συχνά αφήνουμε νερό μέσα. Μην ξεχνάς να αδειάζεις το βραστήρα κάθε φορά που τελειώνεις το τσάι ή τον καφέ.

Μπλέντερ

Μην αλέθεις πάγο και άλλα κατεψυγμένα τρόφιμα στο μπλέντερ. Εάν η ισχύς δεν είναι αρκετή, τα μαχαίρια, ή ακόμα και ολόκληρος ο κινητήρας, μπορεί να χαλάσουν. Αν πρέπει να τρίψεις πάγο, πρόσθεσε λίγο νερό.

Μην ανακατεύεις πολύ καυτά προϊόντα. Σε ένα κλειστό βάζο με ζεστό φαγητό, ο αέρας μέσα θα θερμανθεί, γεγονός που θα αυξήσει την πίεση στο εσωτερικό και η επιφάνεια του βάζου μπορεί να σπάσει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να καλύψεις το βάζο με μια πετσέτα και να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία χαμηλότερης ισχύος.

Όταν χρησιμοποιείς το μπλέντερ για πολύ ώρα, άσε τον κινητήρα να κρυώσει.