Τα πράγματα που καλό είναι να αποφύγεις να κάνεις όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο

26.09.2022
Τα πράγματα που καλό είναι να αποφύγεις να κάνεις όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο
Μια αεροσυνοδός μοιράζεται τις πολυτιμότερες συμβουλές της

Μην περπατάς ξυπόλητη, μην αγνοείς ενημερώσεις ασφάλειας, μην είσαι αγενής με το πλήρωμα και μην χειροκροτάς όταν προσγειώνεται το αεροπλάνο. Είτε προφορικοί είτε άρρητοι, αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους βασικούς κανόνες που πρέπει να τηρείς (για την ασφάλειά σου ή για τις βασικές κοινωνικές ενδείξεις) ενώ βρίσκεσαι σε ένα αεροπλάνο.

Οι κανόνες μεταφοράς αποσκευών που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις πριν το ταξίδι σου

Η πανδημία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον ταξιδιωτικό κλάδο, αλλά καθώς επιστρέφουμε στην κανονικότητα, πρώην και νυν αεροσυνοδοί όπως η Kat Kamalani μοιράζονται μέσω TikTok τις συμβουλές τους για ταξίδια.

Μην πίνεις ποτέ το ζεστό νερό σε ένα αεροπλάνο
Είτε είναι ζεστό νερό είτε ακόμα και τσάι ή καφές, αν δεν είναι εμφιαλωμένο ή σε κουτί, είναι "όχι" από την Kat. "Αυτές οι δεξαμενές νερού δεν καθαρίζονται ποτέ και είναι αηδιαστικές", λέει. Προσθέτει ότι η δεξαμενή νερού είναι η ίδια για καφέ και τσάι, και ακόμη και οι αεροσυνοδοί σπάνια πίνουν από αυτό.

Να υπακούς πάντα στις αεροσυνοδούς
Αν και η Kat δεν μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες, ο συνάδελφος αεροσυνοδός, Tommy Cimato, αποκάλυψε ότι η απλή προσοχή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την ασφάλεια θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σου. "Στην απίθανη περίπτωση να συμβεί κάτι, αν δώσεις προσοχή, έχεις 80 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσεις", λέει.

Πώς να διπλώσεις τα ρούχα για να εξοικονομήσεις χώρο στη ντουλάπα ή την συρταριέρα σου

Ποτέ μην ταξιδεύεις χωρίς να αναζητήσεις εναλλακτικά αεροδρόμια, πτήσεις και καταλύματα
Η Kat επισημαίνει ότι πρέπει πάντα να αναζητείς εναλλακτικά ταξιδιωτικά σχέδια. Μια πρόσφατη έρευνα της Bankrate διαπίστωσε ότι 8 στους 10 ταξιδιώτες αντιμετώπισαν προβλήματα ταξιδιού μόνο φέτος, με τη συνηθέστερη ταλαιπωρία να είναι οι καθυστερήσεις και η μεγάλη αναμονή. Έχοντας μια αίσθηση του περιβάλλοντός σου και των εναλλακτικών σχεδίων, ίσως μπορέσεις να αποφύγετε σημαντικά ζητήματα.

Ποτέ μην αποκαλύπτεις πάρα πολλές προσωπικές πληροφορίες σε άτομα που κάθονται δίπλα σου στην πτήση
Ενώ ορισμένοι χρήστες του TikTok το βρήκαν προφανές, άλλοι εξεπλάγησαν από αυτή την συμβουλή. Μερικοί αποκάλυψαν ότι δημιουργούν μια νέα ταυτότητα όταν πετούν καθώς είναι και διασκεδαστικό και ασφαλέστερο. "Δεν δημιουργείτε νέες ταυτότητες όταν ταξιδεύετε; Με τρελές ιστορίες και τις λέτε σε ανθρώπους που κάθονται δίπλα σας;" Ένας άλλος πρόσθεσε: "Συνήθως φτιάχνω μια νέα ζωή και μοιράζομαι ψεύτικες τυχαίες αλλά διασκεδαστικές ιστορίες για τη ζωή μου".