Οι κανόνες μεταφοράς αποσκευών που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις πριν το ταξίδι σου

31.08.2022
Οι κανόνες μεταφοράς αποσκευών που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις πριν το ταξίδι σου
Ταξίδεψε χωρίς φόβο και κάνε το ταξίδι με αεροπλάνο πιο ασφαλές, με τις συμβουλές μιας ειδικού

Αν ταξίδεψες αεροπορικά αυτό το καλοκαίρι, ίσως γνωρίζεις ήδη ότι η καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδος του 2022 έχει περιγραφεί ως ένας εφιάλτης λόγω της αύξησης των καθυστερημένων και χαμένων αποσκευών που προκαλείται από την έλλειψη προσωπικού στο αεροδρόμιο. Ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγεις την απώλεια των αποσκευών σου είναι να μην παραδώσεις μια τσάντα, αλλά αυτό προϋποθέτει τις δεξιότητές σου στην προετοιμασία της χειραποσκευής σου για να διασφαλίσεις ότι μπορείς να χωρέσεις όλα τα απαραίτητα για το ταξίδι σου σε μια τσάντα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι πρέπει επίσης να ενημερωθείς για το τι μπορείς και τι δεν μπορείς να πακετάρεις στη χειραποσκευή σου.

Οι τρόποι που το ξεκαθάρισμα μπορεί να σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρήματα

Παρακάτω, θα βρεις τους όχι και τόσο προφανείς κανόνες και οδηγίες χειραποσκευής που μπορεί να μην ξέρεις, αλλά σίγουρα πρέπει να μάθεις, σύμφωνα με την τηλεοπτική παρουσιάστρια, μετεωρολόγο και ειδικό ετοιμότητας για ταξίδια, Cheryl Nelson:

1. Μάθε τα όρια βάρους (και αν μπορείς να σηκώσεις τη χειραποσκευή σου)
Οι ταξιδιώτες συχνά εστιάζουν στο μέγεθος των χειραποσκευών τους και παραμελούν να σκεφτούν το βάρος. Η Nelson σημειώνει ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν όριο βάρους μεταφοράς, αλλά ορισμένες έχουν, και το όριο βάρους για διεθνή ταξίδια ποικίλλει. Η καλύτερη συμβουλή της Nelson: «Να ελέγχεις πάντα τον ιστότοπο της αεροπορικής σου για συγκεκριμένους κανόνες μεταφοράς». Ανεξάρτητα από το όριο βάρους, η Nelson συνιστά να βεβαιωθείς ότι μπορείς να σηκώσεις την τσάντα σου αρκετά ψηλά για να τη μεταφέρεις.

2. Μάθε τι μετράει ως προσωπικό αντικείμενο
Εκτός από τις χειραποσκευές που μπορείς να αποθηκεύσεις στον ειδικό χώρο πάνω από τα καθίσματα, μπορείς επίσης να φέρεις μαζί σου ένα προσωπικό αντικείμενο. «Ένα προσωπικό αντικείμενο είναι ένα μικρό αντικείμενο, όπως τσαντάκι, χαρτοφύλακας, τσάντα φορητού υπολογιστή, τσάντα, θήκη κάμερας ή μικρό σακίδιο πλάτης, αρκεί να εφαρμόζει με ασφάλεια κάτω από το κάθισμα μπροστά σου», λέει η Nelson. Οι περιορισμοί σε προσωπικά αντικείμενα μπορεί επίσης να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, επομένως φρόντισε και πάλι να ελέγξεις τον ιστότοπο της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας πριν από το ταξίδι σου.

Πώς να διπλώσεις τα ρούχα για να εξοικονομήσεις χώρο στη ντουλάπα ή την συρταριέρα σου

3. Βάλε το υγρό μακιγιάζ σε μια διάφανη τσάντα
Ενώ πολλοί από εμάς είναι εξοικειωμένοι με τον κανόνα της συσκευασίας όλων των υγρών σε δοχεία μεγέθους ταξιδιού σε μια διαφανή, μικρή τσάντα, μπορεί να μην γνωρίζεις ότι ορισμένα από τα προϊόντα μακιγιάζ σου πρέπει να μπαίνουν στην τσάντα για να αποτρέψεις από την κατάσχεσή τους. «Όταν συσκευάζεις το μακιγιάζ στη χειραποσκευή σου, βάζε πάντα τη μάσκαρα, το lip gloss, το υγρό eyeliner, το υγρό foundation/concealer ή οποιεσδήποτε άλλες κρέμες ή τζελ σε μια μικρή σακούλα», λέει η Nelson.

4. Μάθε τι πρέπει να δηλώσεις στο τελωνείο
Εάν ταξιδεύεις διεθνώς, η Nelson συνιστά να ενημερωθείς για τα είδη που πρέπει να δηλώσεις στο τελωνείο. Για παράδειγμα, δες από τι είναι κατασκευασμένα τα αναμνηστικά που αγόρασες. Σίγουρα δεν αξίζει να σε οδηγήσουν στην πίσω αίθουσα για περαιτέρω ανάκριση και έλεγχο, ή χειρότερα, να αντιμετωπίσεις πιθανά πρόστιμα ή φυλάκιση.