Οι εναλλακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις την κατάψυξη

15.12.2020
Οι εναλλακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις την κατάψυξη
Από σπόρια μέχρι κεριά!

Έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε την κατάψυξη για συγκεκριμένα πράγματα - κρέατα, κατεψυγμένα λαχανικά, παγωτά και άλλα. Ήξερε όμως ότι υπάρχουν 4 εναλλακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις την κατάψυξη;

Δες και αυτό: Οδηγός για την τέλεια οργάνωση του ψυγείου σου

Για το τζιν
Όταν ένα τζιν παντελόνι είναι λερωμένο ή έχει φορεθεί πάνω από 3 φορές, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το πλύνεις στο πλυντήριο. Από την άλλη, αν το τζιν σου έχει απορροφήσει έντονη μυρωδιά, τότε θα πρέπει να το βάλεις σε μια πάνινη τσάντα, να το τοποθετήσεις στην κατάψυξη και να το αφήσεις εκεί για όλη τη νύχτα. Αυτό θα φέρει σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα μικρόβια που δημιουργούν την κακοσμία.

Για τα κεριά
Αν βάλεις το καινούργιο σου κερί στην κατάψυξη μια μέρα πριν το ανάψεις, θα το βοηθήσεις να διαρκέσει περισσότερο (περίπου τον διπλάσιο χρόνο από το κανονικό).

Αυτό το είδες; Για πόσες μέρες μπορείς να διατηρήσεις το φαγητό στο ψυγείο μετά το μαγείρεμα;

Για τα καλσόν
Όταν αγοράσεις ένα νέο καλσόν, βρέξτο, στριφογύρισε το και τοποθέτησε το σε μια πλαστική σακούλα την οποία θα αφήσεις όλο το βράδυ στην κατάψυξη. Έτσι, αυξάνεται η ζωή του καθώς η χαμηλή θερμοκρασία θα κρατήσει τις ίνες σφιχτές και θα μειώσει τον κίνδυνο να σκιστεί.

Για τους σπόρους
Μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή για καλλιέργεια, κράτησε τους σπόρους που σου έχουν μείνει, αφού βεβαιωθείς ότι είναι εντελώς στεγνοί. Τοποθέτησέ τους σε ένα αεροστεγές δοχείο για να παγώσουν και όταν θες να τους φυτέψεις, άφησέ τους να ξεπαγώσουν τελείως.