Πώς να καθαρίσεις το πληκτρολόγιο του υπολογιστή

10.12.2020
Πώς να καθαρίσεις το πληκτρολόγιο του υπολογιστή
Μήπως είναι ένα από τα σημεία που ξεχνάς να καθαρίσεις;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο υπολογιστής ή το laptop είναι η επέκταση των χεριών τους, αφού είναι συσκευές που χρησιμοποιούν καθημερινά, για πολλές διαφορετικές χρήσεις. Αναπόφευκτα λοιπόν, τα δάχτυλά μας βρίσκονται πάνω σε πλήκτρα, πράγμα που σημαίνει πως αν το πληκτρολόγιο δεν καθαρίζεται σωστά και τακτικά, μπορεί εύκολα να γίνει το πιο βρώμικο σημείο του σπιτιού σου.

Δες και αυτό: Οι επιφάνειες που δεν πρέπει να καθαρίσεις ποτέ με ξύδι

Δες παρακάτω πώς μπορείς να καθαρίσεις αποτελεσματικά τη συσκευή σου, χωρίς να κινδυνεύσεις να την χαλάσεις.

Αρχικά, κλείσε και βγάλε από την πρίζα το pc ή το laptop σου και αφαίρεσε οποιοδήποτε τυχόν usb έχεις βάλει στις θύρες του. Έπειτα, καθάρισε την επιφάνεια με ένα καθαρό πανί με μικροΐνες, γύρισε ανάποδα το πληκτρολόγιο και χτύπησέ το ελαφρά για να απομακρυνθούν σκουπιδάκια που μπορεί να έχουν κολλήσει ανάμεσα στα πλήκτρα.

Αυτό το είδες; Όσα πρέπει να καθαρίζεις μόνο μια φορά το χρόνο

Στη συνέχεια, ρίξε λίγο οινόπνευμα σε μία μπατονέτα για να γίνει νωπή και όχι βρεγμένη, γιατί θα κινδυνέψεις να καταστρέψεις το πληκτρολόγιο. Πέρνα με την μπατονέτα την επιφάνεια ανάμεσα στα πλήκτρα και στις διάφορες εγκοπές και καθάρισε όλη την επιφάνεια με ένα πανί με μικροΐνες που δεν αφήνει χνούδια στο οποίο θα έχεις ρίξει οινόπνευμα ή νερό με ήπιο καθαριστικό απορρυπαντικό.