Πώς να αφαιρέσεις τις ετικέτες από τα γυάλινα βάζα εύκολα

05.10.2020
Πώς να αφαιρέσεις τις ετικέτες από τα γυάλινα βάζα εύκολα
4 hacks που θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη

Τα γυάλινα βαζάκια και δοχεία είναι must για κάθε σπίτι - εκτός από τη πολυχρηστικότητα τους, μπορούν να αποτελέσουν και μια όμορφη διακοσμητική πινελιά.

Ωστόσο, οι ετικέτες που βρίσκονται κολημμένες πάνω τους πολλές φορές είναι δύσκολο να αφαιρεθούν τελείως, με αποτέλεσμα να μένουν πάνω τους αντιαισθητικά υπολείμματα.

Παρακάτω, θα βρεις τρεις εύκολους τρόπους με τους οποίους μπορείς εύκολα να αφαιρέσεις την ετικέτα από κάθε γυάλινο δοχείο, επιστρατεύοντας αντικείμενα που σίγουρα έχεις ήδη στο σπίτι σου.

Δες και αυτό: Το μυστικό για να χρησιμοποιείς λιγότερο χαρτί κουζίνας είναι πολύ απλό

Ασετόν
Ξεκίνα αφαιρώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της ετικέτας μουλιάζοντας το βάζο σε νερό και αφαίρεσε τα υπολείμματα τρίβοντας ένα πανί που θα έχεις βρέξει με ασετόν. Ολοκλήρωσε πλένοντας το δοχείο με ζεστό νερό και σαπούνι.

Λευκό ξίδι
Γέμισε ένα μπολ με ζεστό νερό και πρόσθεσε μερικές σταγόνες από υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Αυτό θα κάνει την ετικέτα να μαλακώσει. Έπειτα ρίξε λευκό ξίδι, η οξύτητά του οποίου θα κάνει την κόλλα να διαλυθεί. Τοποθέτησε το βάζο σου μέσα στο μπολ και άφησέ το μισή ώρα να μουλιάσει. Βγάλε το βάζο και τρίψ’το με ένα σφουγγάρι για να βγάλεις την ετικέτα.

Αυτό το είδες; Πώς να πλύνεις και να απολυμάνεις τις μάσκες προσώπου

Σεσουάρ μαλλιών
Ρύθμισε το πιστολάκι των μαλλιών στην υψηλότερη θερμοκρασία και κράτησε το πάνω από την ετικέτα για περίπου 1 λεπτό. Η θερμότητα θα κάνει την κόλλα να ξεραθεί και έτσι θα μπορέσεις να βγάλεις την ετικέτα πολύ πιο εύκολα. Βάλε λίγο ελαιόλαδο στην περιοχή και ξέπλυνε καλά με ζεστό νερό και σαπούνι.