Ξαφνικοί επισκέπτες; Πώς να καθαρίσεις το σπίτι σου όταν δεν έχεις καθόλου χρόνο

18.10.2020
Ξαφνικοί επισκέπτες; Πώς να καθαρίσεις το σπίτι σου όταν δεν έχεις καθόλου χρόνο
Υπάρχουν αμέτρητες στιγμές που, λόγω περιορισμένου χρόνου και αμέτρητων ευθυνών, δεν μπορούμε να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο για να τακτοποιήσουμε και να καθαρίσουμε τα σπίτια μας. Για εκείνες τις περιπτώσεις που δεν έχουμε χρόνο, βιαζόμαστε ή εμφανίζονται απροσδόκητοι επισκέπτες, είναι πολύ χρήσιμο να έχουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ώστε τα σπίτια μας να μπορούν να φαίνονται πεντακάθαρα μέσα σε λίγα λεπτά. Δες παρακάτω έναν οδηγό με βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις μαζί με τα πιο αποτελεσματικά κόλπα, για να κάνεις σε χρόνο ρεκόρ το σπίτι σου να μοιάζει σαν να βγήκε κατευθείαν από φωτογράφηση περιοδικού.

Επικεντρώσου στις περιοχές όπου οι επισκέπτες θα περάσουν χρόνο

Όταν ο χρόνος είναι λιγοστός, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να προσδιορίσεις τους χώρους όπου οι επισκέπτες θα περάσουν την ώρα τους ή τα δωμάτια που χρειάζονται μεγαλύτερο μάζεμα σκουπιδιών και απολύμανση. Οι περιοχές που είναι πιο πιθανό να δουν οι επισκέπτες είναι το σαλόνι, η κουζίνα, το μπάνιο και η είσοδος ή το hall του σπιτιού σου.

Τώρα που γνωρίζεις ποιες ζώνες βρίσκονται στη λίστα προτεραιότητας, πιάσε δουλειά!

Αέρισε ολόκληρο το σπίτι

Για να απαλλαγείς από τις οσμές και τη μυρωδιά των κλειστών χώρων και για να αερίσεις αποτελεσματικά το σπίτι, είναι απαραίτητο να ανοίξεις όλα τα παράθυρα την ώρα που καθαρίζεις το σπίτι. Ο επαρκής αερισμός θα κάνει τους επισκέπτες και τους ενοίκους του σπιτιού να αισθάνονται πιο άνετα.

Οργάνωσε και μάζεψε τα πράγματα που είναι γύρω

Ήρθε η ώρα να μαζέψεις ότι ρίχτηκε παντού ή οτιδήποτε κάνει το σπίτι να φαίνεται ακατάστατο. Ενώ τα μαζεύεις, μπορείς να απαλλαγείς από τα σκουπίδια και να επιστρέψεις τα πάντα στη σωστή τους θέση. Εάν ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος, βάλε τα πράγματα σε κουτιά, καλάθια ή ντουλάπια για οργάνωση αργότερα.

Απολύμανε το μπάνιο

Εάν έχεις επισκέπτες, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν το μπάνιο, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να είναι καθαρό και απολυμασμένο. Μπορείς να κάνεις την τουαλέτα σου να λάμπει σε λίγο χρόνο ακολουθώντας μόνο μερικά βήματα.

Καθάρισε την τουαλέτα με απολυμαντικό και αν θέλεις τοποθέτησε και μια απολυμαντική ταμπλέτα. Είναι σημαντικό να καθαρίσεις με απολυμαντικό και το κάθισμα της τουαλέτας.

Βεβαιώσου ότι υπάρχει αρκετό σαπούνι.

Άλλαξε και τακτοποίησε τις πετσέτες και τα χαλάκια μπάνιου.

Τρίψε τις βρύσες με λίγο λεμόνι για να τις κάνεις λαμπερές.

Καθάρισε το νεροχύτη για να αφαιρέσεις λεκέδες ή υπολείμματα σαπουνιού ή οδοντόκρεμας.

Τρίψε τον πυθμένα της λεκάνης της τουαλέτας με μια βούρτσα.

Καθάρισε γρήγορα τον καθρέφτη.

Βεβαιώσου ότι η κουζίνα είναι καθαρή και τακτοποιημένη

Οι επισκέπτες πιθανότατα δεν θα φτάσουν στην κουζίνα, αλλά μπορεί να θέλουν να σε βοηθήσουν στο σερβίρισμα. Γι 'αυτό πρέπει πάντα να αφήνεις την κουζίνα να φαίνεται τακτοποιημένη. Είναι πιθανό να κάνεις την κουζίνα να φαίνεται εμφανίσιμη σε σύντομο χρονικό διάστημα εάν εστιάσεις σε συγκεκριμένα σημεία.

Καθάρισε ψίχουλα και υπολείμματα τροφίμων.

Εάν υπάρχουν πολλά σκουπίδια ή υπολείμματα τροφίμων που εκπέμπουν έντονη μυρωδιά, πέταξε τα.

Εάν υπάρχουν βρώμικα πιάτα, πλύνε τα γρήγορα και άφησε τα να στεγνώσουν. Εάν βιάζεσαι, κρύψε τα μέσα στο νεροχύτη ή στο πλυντήριο πιάτων και τακτοποίησε τα αργότερα.

Κάνε ένα γρήγορο σκούπισμα

Τώρα που έχεις μαζέψει τα διασκορπισμένα αντικείμενα και δεν υπάρχουν επιπλέον πράγματα που βρίσκονται παντού, ήρθε η ώρα να σκουπίσεις γρήγορα τα δωμάτια του σπιτιού στα οποία θα περπατήσουν οι επισκέπτες. Με αυτόν τον τρόπο, εάν έχεις κατοικίδια ζώα, δεν θα υπάρχουν τρίχες πουθενά.

Καθάρισε τη σκόνη και τους ορατούς λεκέδες από τις επιφάνειες

Χρησιμοποίησε μερικές χαρτοπετσέτες ή ένα πανί και ένα σπρέι καθαρισμού ή απολυμαντικού για να σκουπίσεις τραπέζια, έπιπλα και την τηλεόραση. Είναι απαραίτητο να καθαρίσεις αυτές τις επιφάνειες καθώς η σκόνη και η βρωμιά συσσωρεύονται σε αυτά τα σημεία λόγω της συχνής χρήσης.