Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να βάζεις τα μαχαίρια στο πλυντήριο

28.07.2020
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να βάζεις τα μαχαίρια στο πλυντήριο
...και να προτίμησεις το πλύσιμο στο χέρι

Η αλήθεια είναι πως το πλυντήριο πιάτων μας "λύνει" τα χέρια σε μεγάλο βαθμό στην καθημερινότητα και μας κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Από την άλλη όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι απαγορευτικά σε ό,τι αφορά το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων.

Δες και αυτό: Πώς θα καθαρίσεις την ψησταριά σου

Ένα από αυτά είναι τα μαχαίρια μαγειρικής, ακόμα και τα εκείνα τα ακριβά, επαγγελματικά που κατά τα άλλα εμπιστεύεσαι στο 100% την ποιότητα τους. Γιατί όμως πρέπει να αποφύγεις το πλύσιμο των μαχαιριών στο πλυντήριο;

Αρχικά, οι υψηλές θερμοκρασίες του πλυντηρίου σε συνδυασμό με την υγρασία του μπορούν να φθείρουν λαβή (ειδικά εάν είναι ξύλινη) αλλά και τη λάμα του μαχαιριού, ειδικά αν είναι από ανθρακούχο ατσάλι, καθώς σκουριάζει ευκολότερα.

Αυτό το είδες; 4 αντικείμενα οικιακής χρήσης που πρέπει να πετάξεις άμεσα!Ε

Εκτός αυτού, τα μαχαίρια επηρεάζονται σημαντικά και από το τράνταγμα κατά τη διάρκεια της πλύσης, όπου εκτοξεύονται πίδακες νερού που μπορεί να μετακινήσουν ένα μαχαίρι που δεν είναι καλά στερεωμένο, και ως αποτέλεσμα μπορεί να χτυπήσει πάνω σε κάποιο άλλο σκεύος.

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως τα απορρυπαντικά πλυντηρίου μπορούν σταδιακά να αποχρωματίσουν τα μαχαίρια και να κάνουν τις λάμες τους λιγότερο κοφτερές.