Δεν έχεις τέντα στο μπαλκόνι σου; 5 εναλλακτικές που θα σε σώσουν

01.08.2020
Δεν έχεις τέντα στο μπαλκόνι σου; 5 εναλλακτικές που θα σε σώσουν
Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, χρειάζεσαι άμεσα μια λύση! Η ζέστη δεν "παίζεται" χωρίς σκιά!

Με την τέντα να είναι, σίγουρα η πιο ενδεδειγμένη, αλλά και πιο δαπανηρή λύση, εμείς σου προτείνουμε μερικές ιδέες που θα σε σώσουν χωρίς να ξοδευτείς επικίνδυνα.

1. Ομπρέλα

Η ομπρέλα αποτελεί την πιο απλή και οικονομική λύση. Για να καλύψεις το μεγαλύτερο μέρος του μπαλκονιού σου (αναλόγως και το μέγεθός του) θα χρειαστείς μια μεγάλη ομπρέλα (μπορεί και 2) ώστε να έχεις σκιά τουλάχιστον στο σημείο που θα κάθεσαι.

Διάβασε και αυτό: Βρώμικες σίτες; 4 τρόποι για να τις καθαρίσεις σαν επαγγελματίας

2. Καλάμι σε ρολό

Μια επίσης οικονομική λύση είναι η τοποθέτηση καλαμιού σε ρολό. Πρόκειται για στόρια από μπαμπού που τοποθετούνται είτε ως οροφή για να προστατεύεσαι από τον ήλιο είτε στο πλάι για προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων. Αυτά τα στόρια πρέπει να στηριχθούν πάνω σε μια πέργκολα με ξύλινο ή και μεταλλικό σκελετό.Τα ξύλινα δοκάρια που θα χρειαστείς για αυτήν την κατασκευή θα τα βρεις σε ξυλουργεία.

3. Πρασινάδα

Η πρασινάδα αποτελεί μια πολύ καλή λύση για τη δημιουργία σκίασης. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς κάποιο αναρριχώμενο φυτό που θα το προσανατολίσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να σκιάσει το μέρος που επιθυμείς.

4. Τριγωνικό πανί σκίασης

Το τριγωνικό πανί ή δίχτυ σκίασης είναι ένας όμορφος και οικονομικός τρόπος για να προστατευτείς από τον ήλιο και τις βλαβερές του ακτίνες. Με τη σωστή τοποθέτηση μπορεί να δώσει στιλ στη βεράντα σου. Θα βρεις τριγωνικά πανιά σκίασης σε καταστήματα με είδη μεταλλικών κατασκευών και αλουμινίου.

Διάβασε και αυτό (σε περίπτωση που έχεις, ή βάλεις, τέντες, τελικά): Έτσι θα καθαρίσεις σωστά τις τέντες του μπαλκονιού

5. Απλό τεντόπανο

Μπορείς επίσης να αγοράσεις ένα απλό τεντόπανο ή να χρησιμοποιήσεις μια παλιά τέντα την οποία θα κόψεις σε τετράγωνο ή τριγωνικό σχήμα. Στήριξε το τεντόπανο πάνω στον τοίχο του μπαλκονιού αλλά και σε μερικά ξύλινα κοντάρια που θα στηρίξεις πάνω στο μπαλκόνι σου.