Τα 14 «μικρά» πράγματα που πρέπει να κάνεις για να φαίνεται το σπίτι σου πραγματικά καθαρό

25.07.2020
Τα 14 «μικρά» πράγματα που πρέπει να κάνεις για να φαίνεται το σπίτι σου πραγματικά καθαρό
Ένα τυπικό καθάρισμα στο σπίτι αποτελείται από το ξεσκόνισμα, την απολύμανση του μπάνιου και το σφουγγάρισμα του δαπέδου. Μερικές φορές δίνουμε προσοχή σε μικρότερες λεπτομέρειες και καθαρίζουμε λαμπτήρες και καλοριφέρ. Αλλά τις περισσότερες φορές, παραβλέπουμε κάποια άλλα πράγματα που είναι πολύ εύκολο να γίνουν. Στην παρακάτω λίστα θα βρεις 15 πράγματα που πρέπει να ελέγχεις αν θες το μέρος που ζεις να είναι πραγματικά καθαρό. Εάν δίνεις προσοχή σε αυτά τα μικρά πράγματα κάθε φορά που καθαρίζεις, θα δεις μια τεράστια βελτίωση στο πώς θα αισθάνεσαι μέσα στο σπίτι σου.
  1. Οι επιφάνειες της κουζίνας θα παραμείνουν σαν καινούργιες αν τις πλύνεις γρήγορα με ένα πανί αμέσως μετά το μαγείρεμα.
  2. Οι συσκευές κουζίνας πρέπει να καθαρίζονται καλά, ώστε οι λεκέδες να μην παραμένουν εκεί για πάντα.
  3. Τα σφουγγάρια πρέπει να αντικαθίστανται κάθε εβδομάδα και να διατηρούνται στεγνά.
  4. Οι πετσέτες, τα γάντια φούρνου και άλλα υφάσματα πρέπει να αντικαθίστανται μία φορά την εβδομάδα.
  5. Τα τηγάνια και τα μαγειρικά σκεύη θα είναι πάντα καθαρά αν τα πλένεις αμέσως μετά τη χρήση τους.
  6. Το σκληρό νερό που έχεις αφήσει μέσα στον βραστήρα φαίνεται χάλια και κάνει τη γεύση του νερού χειρότερη. Ξέπλυνέ το με νερό κάθε φορά πριν το χρησιμοποιήσεις και πλύνε το με σαπούνι κάθε εβδομάδα.
  7. Μπορείς να αποφύγεις την άσχημη μυρωδιά από το κάδο απορριμμάτων αν αγοράσεις έναν κουβά με καπάκι και πλένεις τον κάδο κάθε εβδομάδα.
  8. Οι καναπέδες, οι πολυθρόνες και οι θήκες μαξιλαριών πρέπει να πλένονται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο.
  9. Όταν καθαρίζεις τη σκόνη, μην ξεχνάς τα πόμολα, τους διακόπτες και τις πρίζες. Θα είναι πάντα καθαρά με αυτόν τον τρόπο.
  10. Το ίδιο ισχύει και για τους πίνακες ζωγραφικής και τις κορνίζες στους τοίχους. Δώσε προσοχή στις εσωτερικές γωνίες καθώς εκεί συσσωρεύεται πολλή σκόνη.
  11. Μην ξεχάσεις να πλύνεις τις βρύσες για να αφαιρέσεις τυχόν λεκέδες από τα άλατα που αφήνει το νερό.
  12. Το καλάθι πλυντηρίου πρέπει να έχει καπάκι έτσι ώστε τα βρώμικα ρούχα να μην φαίνονται.
  13. Καθάριζε τακτικά τη θήκη του σαπουνιού.
  14. Το λαστιχένιο κομμάτι στην πόρτα του πλυντηρίου σου μπορεί να σε εκπλήξει με απροσδόκητα πράγματα που μένουν εκεί από τα ρούχα (κέρματα, χαρτομάντιλα, φουρκέτες για τα μαλλιά). Εάν το καθαρίζεις συχνά, μπορείς να αποφύγεις τέτοιες εκπλήξεις.