7 συνήθειες "του λεπτού" που θα κρατήσουν το σπίτι σου καθαρό για περισσότερο χρόνο

29.08.2018
7 συνήθειες "του λεπτού" που θα κρατήσουν το σπίτι σου καθαρό για περισσότερο χρόνο
Υιοθέτησε αυτές τις συνήθειες για να κρατήσεις το σπίτι σου καθαρό και τακτοποιημένο

Τα καθήκοντα του σπιτιού μπορεί να γίνουν κουραστικά και βαρετά, αλλά δεν χρειάζεται να είναι τόσο χρονοβόρα όσο νομίζεις. Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό; Τα μονίμως τακτοποιημένα σπίτια είναι συχνά το αποτέλεσμα μερικών καλών συνηθειών.

Αυτές είναι οι συνήθειες στην καθημερινή σου ρουτίνα που θα κρατήσουν το χάος υπό έλεγχο χωρίς εξαντλητικό και ασταμάτητο καθαρισμό:

Διάβασε επίσης: Τα αντικείμενα του μπάνιου που ΠΡΕΠΕΙ να αντικαθιστάς συχνότερα

Έχε πρόχειρα τα είδη καθαρισμού

Ο καθαρισμός είναι πολύ πιο ανεκτός όταν δεν χρειάζεται να ψάχνεις συνεχώς τα απαραίτητα αναλώσιμα. Τοποθέτησε στο κάθε δωμάτιο τα απαραίτητα εργαλεία και προϊόντα για να κάνεις τον καθαρισμό ευκολότερο και πιο γρήγορο.

Εστίασε στις περιοχές υψηλής κυκλοφορίας
Η συντήρηση περιοχών συχνής κυκλοφορίας σε καθημερινή βάση θα αποτρέψει την εξάπλωση βρωμιάς και σκόνης σε όλο το υπόλοιπο σπίτι. Η είσοδος είναι το τέλειο μέρος για να ξεκινήσεις. Σχεδίασε μια ειδική περιοχή για τα παπούτσια για να αποτρέψεις τη λάσπη και άλλα ανεπιθύμητα πράγματα από το να μπαίνουν και να βρωμίζουν από το σπίτι. Δοκίμασε να σκουπίσεις ή να ξεσκονίζεις αυτές τις περιοχές σε καθημερινή βάση για να σταματήσεις τη βρωμιά από το να μπει στο σπίτι σου.

Μην φεύγεις από το δωμάτιο με άδεια χέρια

Καθώς περνάς την εβδομάδα σου, είναι φυσικό μερικά πράγματα να ξεφεύγουν. Ένας καλός τρόπος για να κρατάς το σπίτι σου τακτοποιημένο είναι να βεβαιωθείς ότι τα πάντα μπαίνουν στη θέση τους. Ο απλούστερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να κοιτάξεις γρήγορα το δωμάτιο πριν μεταφερθείς στο επόμενο. Εάν υπάρχει κάτι που ανήκει αλλού, φέρε το μαζί σου και το βάλτο πίσω εκεί που ανήκει.

Διάβασε επίσης: 3 τρόποι για καθαρίσεις την κουζίνα ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτεις

Απαλλάξου από τα γράμματα το συντομότερο δυνατό

Αν πετάς την ανεπιθύμητη αλληλογραφία μόλις την πιάσεις στα χέρια σου, τα χαρτιά δε θα συσσωρευτούν μέσα στο σπίτι σου. Αφιέρωσε μερικά λεπτά για να δεις την αλληλογραφία σου κάθε μέρα και να πετάξεις όσα δε χρειάζεσαι, και έτσι δεν θα έχεις έναν ενοχλητικό σωρό για να αντιμετωπίσεις αργότερα.

Καθάρισε όσο μαγειρεύεις
Υπάρχουν μερικές στιγμές, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, που δε χρειάζεται να κάνεις κάτι. Χρησιμοποίησε αυτά τα λεπτά για να αδειάσεις το πλυντήριο πιάτων ή να πλύνεις τα εργαλεία κουζίνας που δε χρειάζεσαι άλλο. Αντί να περιμένεις να καθαρίσεις τα βρώμικα δοχεία και τηγάνια, τοποθέτησε τα στο νεροχύτη για να στεγνώσουν πριν καθίσεις για να φας.

Έχε υπόψη σου τα περιεχόμενα του ψυγείου σου
Το να ξέρεις και να θυμάσαι τι βρίσκεται στο ψυγείο σου όχι μόνο θα σε βοηθήσει όταν πας στο σούπερ μάρκετ, αλλά θα αποτρέψει τη συσσώρευση χαλασμένων τροφίμων που θα κάνουν το ψυγείο να κολλάει και να μυρίζει.

Κρέμασε τις πετσέτες για να στεγνώσουν
Αφήνοντας μια υγρή πετσέτα στον πάγκο δεν κάνεις κακό μόνο στην επιφάνεια, αλλά επιτρέπεις και την αναπαραγωγή βακτηρίων. Όταν μια πετσέτα χρησιμοποιείται πολλές φορές, χρειάζεται να στεγνώσει κατάλληλα μεταξύ των χρήσεων. Κρέμασε τις πετσέτες του μπάνιο και της κουζίνας για να στεγνώσουν όχι μόνο για να κάνεις το σπίτι να φαίνεται καλύτερο, αλλά και για να αποτρέψεις μυρωδιές και την εξάπλωση μικροβίων.