6 κοινά λάθη οργάνωσης της ντουλάπας που πιθανότατα κάνεις

11.03.2019
6 κοινά λάθη οργάνωσης της ντουλάπας που πιθανότατα κάνεις
Μάθε τι προκαλεί το χάος στην ντουλάπα σου και πώς θα το διορθώσεις, με τη βοήθεια της Shira Gill

Ας το παραδεχτούμε - ανεξάρτητα από το μέγεθος τους, οι ντουλάπες τείνουν πάντοτε να γίνονται χάλια. Με τα πολυάσχολα ωράρια μας, σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα ρούχα είναι βέβαιο ότι θα ανακατευτούν και θα καταλήξουν σε ένα τσαλακωμένο σωρό ή στο λάθος μέρος.

Μια σωστά οργανωμένη ντουλάπα έχει αρκετά οφέλη, όπως το ότι η πρωινή μας ρουτίνα γίνεται λιγότερο χρονοβόρα ή ότι τα ρούχα μας δε φθείρονται. Η επαγγελματίας οργανώτρια Shira Gill έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα στο να δημιουργεί πανέμορφες ντουλάπες που θυμίζουν μπουτίκ και αποκαλύπτει τα πιο κοινά λάθη στην οργάνωση της ντουλάπας και το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το καθένα από αυτά.

Έλλειψη οράματος

Χωρίς σαφές όραμα και σχέδιο, η οργάνωση ολόκληρης της ντουλάπας μπορεί να φαίνεται εξουθενωτική και τρομακτική. Πριν λάβεις δράση, φρόντισε να ορίσεις και να διευκρινίσεις ακριβώς πώς θέλεις να μοιάζει και να λειτουργεί η ντουλάπα σου. Είτε θέλεις ο χώρος να δίνει την αίσθηση μιας καλοδιατηρημένης μπουτίκ είτε απλώς προσπαθείς να απλοποιήσεις την πρωινή σου ρουτίνα ή να ανανεώσεις το στυλ σου, ορίζοντας το "γιατί" σου, θα σε βοηθήσει να εξασφαλίσεις ότι θα παραμείνεις σε καλό δρόμο καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Αυτό το διάβασες; 5 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από την ντουλάπα σου!

Αγνοείς τυχαία αντικείμενα αντί να τα μεταφέρεις

Τα ντουλάπια είναι μαγνήτες ακαταστασίας και τυχαίων οικιακών αντικειμένων. Τσέκαρε την ντουλάπα σου για αντικείμενα που δε θα έπρεπε να είναι εκεί και αφιέρωσε μερικά λεπτά στο να τα γυρίσεις εκεί που ανήκουν.

Οργανώνεις πριν ξεκαθαρίσεις

Η οργανωμένη ακαταστασία εξακολουθεί να είναι ακαταστασία. Αν οργανώσεις τα υπάρχοντά σου προτού τα ξεκαθαρίσεις με προσοχή, δε θα καταφέρεις και πολλά. Πολλοί άνθρωποι τείνουν να αγοράζουν τα ίδια αντικείμενα ξανά και ξανά. Αν βρεις πανομοιότυπα πουλόβερ, ζιν, τσάντες και τα λοιπά, διάλεξε τα αγαπημένα σου και δώσε τα υπόλοιπα.

Κάνεις τις λάθος ερωτήσεις

Εάν προσπαθείς να φτιάξεις την ντουλάπα σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά δυσκολεύεσαι να αποχωριστείς κάποια υπάρχοντα σου, ίσως απλά εστιάζεις σε λάθος ερωτήματα. Αντί να σκέφτεσαι πράγματα όπως "Θα μπορούσε αυτό να μου φανεί χρήσιμο κάποια μέρα;" ή "Μήπως πληρώσα πολλά χρήματα για αυτό;", σκέψου καλύτερα αν ταιριάζει και κολακεύει το τωρινό σου σώμα, αν θα επηρεαζόσουν αν δεν είχες το εν λόγω κομμάτι στη διάθεση σου πλέον ή αν θα μπορούσε να βολέψει ένα άλλο άτομο περισσότερο απ'ότι εσένα.

Αυτές οι ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να εστιάσεις στη δημιουργία ενός χώρου που υποστηρίζει τους τρέχοντες στόχους σου και τον τρόπο ζωής σου.

Δεν δημιουργείς ζώνες

Μόλις επεξεργαστείς την ντουλάπα σου, η οργάνωση της είναι πολύ απλή αν ακολουθήσεις τους δύο αυτούς κανόνες:

Συγκέντρωσε τα πράγματά σου μαζί ανά κατηγορία όπως τζιν, πουλόβερ, σακάκια κλπ.
Αποθήκευσε κάθε κατηγορία ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης. Βάλε τα πράγματα που χρησιμοποιείς συχνά σε ένα σημείο με πιο εύκολη πρόσβαση και απομάκρυνε εποχιακά, επίσημα και περιστασιακά κομμάτια.

Ξοδεύεις χρήματα σε αντικείμενα οργάνωσης χωρίς πλάνο

Υπάρχει μια κοινή εσφαλμένη αντίληψη ότι εάν αγοράσεις προϊόντα αποθήκευσης, ξαφνικά θα γίνεις οργανωτικός τύπος. Πριν κάνεις την οποιαδήποτε τέτοια αγορά, βεβαιώσου ότι έχεις δημιουργήσει μια λίστα με κομμάτια που πραγματικά χρειάζεσαι για να αποθηκεύσεις τα πράγματα σου. Μην ξεχάσεις να μετρήσεις τις διαστάσεις, ώστε να εξασφαλίσεις ότι θα αγοράσεις πράγματα που ταιριάζουν καλά στο ντουλάπι σου.