Πώς να δημιουργήσεις έναν κομψό και παραγωγικό χώρο εργασίας

22.08.2018
Πώς να δημιουργήσεις έναν κομψό και παραγωγικό χώρο εργασίας
Ειδικοί μοιράζονται τις κορυφαίες συμβουλές τους για ένα αξιοζήλευτο σπιτικό γραφείο

Δεν χρειάζονται περισσότερες από λίγες μόνο εβδομάδες ζωής ελεύθερου επαγγελματία για να συνειδητοποιήσεις ότι το κρεβάτι σου δεν είναι η καλύτερη θέση για την αξιοποίηση της δημιουργικότητας σου ή ότι το να κάθεσαι στην κατά τα άλλα υπέροχη κούνια που έχεις βάλει στο σαλόνι, ενώ στέλνεις το 100ό μέιλ της ημέρας μπορεί να είναι η αιτία για το νέο πόνο στον αυχένα σου. Πώς μπορείς λοιπόν να δουλεύεις αποτελεσματικά από το σπίτι;

Η ελευθερία από τη ζωής στο γραφείο μπορεί πραγματικά να σε ανανεώσει και να σε κάνει να χαρείς το ότι δεν ξοδεύεις λεφτά και χρόνο στις δημόσιες μεταφορές σε καθημερινή βάση, αλλά πρώτα πρέπει να δημιουργήσεις ένα χώρο που σου επιτρέπει να είσαι ο πιο παραγωγικός εαυτός σου. Ειδικοί από το χώρο του design και του χώρου εργασίας μοιράζονται τις κορυφαίες συμβουλές τους.

Σκέψου έξω από το πλαίσιο του γραφείου και αγκάλιασε το χώρο σου
Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Sella Concept, Gayle Noonan, ο καλύτερος χώρος εργασίας είναι "αυτός που δε μοιάζει με γραφείο". "Οι καλύτεροι χώροι γραφείων είναι εκείνοι που έχουν την αίσθηση ενός σαλονιού", υποστηρίζει ο ίδιος. "Όσο πιο οικείο και άνετο μπορείς να το κάνεις, τόσο το καλύτερο."

Βρες το φως και κοιμήσου καλύτερα
Η Δέσποινα Κατσικάκη, της οποίας η τεχνογνωσία έχει αξιοποιηθεί από τις εταιρείες όπως η Microsoft και η Google, υπογραμμίζει τα ασυναγώνιστα οφέλη της εργασίας σε ένα χώρο με άπλετο φυσικό φως και μια καλή ροή καθαρού αέρα. "Το φως της ημέρας βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, ενώ ο καθαρός αέρας μπορεί να έχει διπλή γνωστική λειτουργία."

Διάβασε και αυτό: Κάνε το σπίτι σου να μυρίζει υπέροχα με δύο μόνο υλικά

Βάλε πράσινο για να μειώσεις την πίεση
Το κλειδί για τη δημιουργία αυτής της ηρεμίας, σύμφωνα με τον Noonan, είναι τρία βασικά στοιχεία: "Τραπέζι, καρέκλα και φυτό - λίγο μόνο πράσινο μπορεί να προσθέσει μια αίσθηση ζωής." Όπως τονίζει και η Κατσικάκη, τα φυτά μπορούν να είναι ισχυρά εργαλεία για τη μείωση του στρες. «Το να μπορείς να δεις τη φύση μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα κορτιζόλης - αυτή που αυξάνει το στρες. Το πράσινο αυξάνει τα επίπεδα δημιουργικότητάς. "

Καθάρισε το χάος για να αποφύγεις την απόσπαση της προσοχής
Η δουλειά από το σπίτι έχει οδηγήσει σίγουρα πολλούς να "κρέμονται" πάνω από ένα φορητό υπολογιστή, σφηνωμένοι ανάμεσα σε ρούχα και ένα πιάτο με το χθεσινό φαγητό, αλλά η διευθύντρια της Squire & Partners και επικεφαλής εσωτερικής διακόσμησης Maria Cheung τονίζει τη σημασία των ορίων. "Αφαίρεσε τους περισπασμούς, ακόμη και αν σκοπεύεις να δουλέψεις μόνο για λίγο μέσα στη μέρα. Θα πρέπει να βρίσκεσαι σε ένα άνετο χώρο γεμάτο φως. Βάλε ράφια και τοποθέτησε πάνω τους αντικείμενα που σε εμπνέουν, καθώς και μονάδες αποθήκευσης για να βάλεις ό, τι χρησιμοποιείς από καιρό σε καιρό. "