Light my design!

14.12.2010
Εφοδιασμένος με πολύ ταλέντο και εμπνευσμένες ιδέες, ο βρετανικής καταγωγής designer Lee Broom ήρθε για να μας δώσει τα? φώτα του!

Εφοδιασμένος με πολύ ταλέντο και εμπνευσμένες ιδέες, ο βρετανικής καταγωγής designer Lee Broom ήρθε για να μας δώσει τα φώτα του!

Αν δεν ήταν designer θα μπορούσε να είναι ηθοποιός ή σχεδιαστής μόδας. Γεννημένος το 1975 στο Μπέρμιγχαμ, ο Lee Broom ονειρευόταν να κατακτήσει το χώρο του design. Από τα 7 του χρόνια και με την παρότρυνση των γονιών του συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις του σχολείου, όπου ανακάλυψε το ταλέντο του στην υποκριτική. Παράλληλα, έπαιρνε μέρος και σε πολλά τηλεοπτικά σόου, σε κινηματογραφικές ταινίες, ακόμα και στο θέατρο. Στα 16 του έγινε μέλος στο "Royal Shakespeare Company" και στα 17 του κέρδισε το βραβείο στο σχέδιο μόδας σε συνεργασία με την εταιρεία "The Clothes Show". Εκείνο το διάστημα είχε την τύχη να γνωρίσει τη διάσημη σχεδιάστρια Vivienne Westwood, η οποία τον κάλεσε να δουλέψει για λίγες μέρες στο στούντιό της στο Λονδίνο. Και, φυσικά, ο Lee Broom δέχτηκε με ενθουσιασμό την πρόσκληση που αποτέλεσε γι’ αυτόν μια ευκαιρία να ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο του. Τους επόμενους έξι μήνες εγκαταστάθηκε στο Παρίσι δουλεύοντας για επιδείξεις μόδας. Αυτός ήταν και ο λόγος που τον οδήγησε να σπουδάσει σχέδιο μόδας σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κολέγια της Ευρώπης, στο Central Saint Martins College of Art & Design. To 1997 γνώρισε τη Maki Aoki, η οποία φοιτούσε στο ίδιο τμήμα του κολεγίου και μαζί έδιναν συμβουλές διακόσμησης σε πολλά «εναλλακτικά» μπαρ του Λονδίνου.

Μετά την αποφοίτησή τους, ο Lee Broom και η Maki Aoki είχαν αποφασίσει: θα γίνονταν interior designers! Το πρώτο τους μεγάλο project ήταν ο σχεδιασμός του "Babushka Bar" στο βόρειο Λονδίνο, του πρώτου βότκα μπαρ στη Μεγάλη Βρετανία. Και το αποτέλεσμα; Να αναγνωριστεί αμέσως η δουλειά τους από τον κόσμο του design και στη συνέχεια να ανοίξουν δέκα ακόμη μπαρ με το ίδιο concept σε διάφορα σημεία στην Αγγλία. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, οι δυο τους δημιούργησαν την εταιρεία "Makilee Design". Αμέσως ανέλαβαν να σχεδιάσουν το "Nylon", ένα από τα πιο κουλ και ξεχωριστά μπαρ του Λονδίνου, το οποίο καθιέρωσε το ρετρό στιλ στη διακόσμηση, κερδίζοντας το βραβείο Evening Standard Bar of the Year. To 2006, όταν η Maki αποφάσισε να γυρίσει πίσω στην πατρίδα της, την Ιαπωνία, ο Lee Broom συνέχισε να δημιουργεί πρωτοποριακά έπιπλα και αντικείμενα με παλιομοδίτικο, νοσταλγικό χαρακτήρα. Μέχρι σήμερα ο Βρετανός σχεδιαστής έχει επιμεληθεί τη διακόσμηση σε πάνω από 30 χώρους και έχει κερδίσει 7 βραβεία, ανάμεσα στα οποία και το "Time Out’s Bar of the Year". Επίσης, έχει σχεδιάσει έπιπλα για το "Wembley Stadium" και το "Emirates Stadium".

Ανατρέποντας τους σχεδιαστικούς κανόνες και προσεγγίζοντας το χώρο της τέχνης, τo 2007 o Lee λάνσαρε μια σειρά επίπλων που φέρουν την υπογραφή του. Η συλλογή του "Neo Neon" εμφανίστηκε στην "Brick Lane Gallery", κατά τη διάρκεια του ετήσιου Design festival στο Λονδίνο, και αμέσως γνώρισε την ενθουσιώδη αποδοχή τόσο από το στενό κύκλο του design όσο και από το κοινό. Ανάμεσα στους φανατικούς θαυμαστές του συγκαταλέγονται διάσημα ονόματα όπως ο Kanye West και ο Mathew Williamson. Για την ακρίβεια, μερικά από τα έπιπλά του θα «κοσμούν» την μπουτίκ του σχεδιαστή Mathew Williamson στην οδό Bruton. Φέτος, ο Lee Broom εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά με τη συλλογή του "Rough Diamond", «γεμίζοντας» τις σελίδες των περιοδικών "World of Interiors", "Sunday Times Style" και "Wallpaper". Με πωλήσεις στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Κουβέιτ και το Λας Βέγκας, οι δημιουργίες του ρίχνουν άπλετο φως στην υπόθεση διακόσμηση.