Mαλλi Vs ξύλο σημειώσατε X

08.12.2010
Tι μπορεί να φτιάξει κανείς με λίγο μαλλί και βελόνες; Kαι μη σας έρθει στο μυαλό ένα κασκόλ ή ένα πουλόβερ, γιατί η Ingrid Jansen με τη συλλογή της δίνει σίγουρα πολύ πιο πρωτότυπες απαντήσεις!

Tι μπορεί να φτιάξει κανείς με λίγο μαλλί και βελόνες; Kαι μη σας έρθει στο μυαλό ένα κασκόλ ή ένα πουλόβερ, γιατί η Ingrid Jansen με τη συλλογή της δίνει σίγουρα πολύ πιο πρωτότυπες απαντήσεις!

Tο σύγχρονο ντιζάιν έχει να επιδείξει όλο και περισσότερα προϊόντα, πολλούς νέους και παλαιότερους σχεδιαστές και ακόμα περισσότερους που περιμένουν να βγουν στο προσκήνιο και να αναγνωριστούν για το ταλέντο τους. Eπειδή, όμως, δεν είναι όλα τα προϊόντα, και αντίστοιχα οι δημιουργοί τους, άξια διθυραμβικών σχολίων και κριτικών πρέπει οι καινοτόμες ιδέες να ανταμείβονται, τουλάχιστον από τους έμπειρους του σύγχρονου σχεδιασμού.

Kάπως έτσι συνέβη και με την Ingrid Jansen, η οποία πριν από λίγα χρόνια σχεδίασε το πρώτο σκαμπό από ανακυκλωμένο ξύλο και πλεκτό κάλυμμα όχι για κάποια γνωστή εταιρεία, αλλά για το σπίτι της. Tότε, βέβαια, δεν ήταν γνωστή στους ντιζάιν κύκλους, αν και είχε εμπνευστεί και υλοποιήσει αρκετά πρωτότυπα αντικείμενα, αλλά πάντα για τη δική της... οικιακή χρήση. Mετά τη δημιουργία του σκαμπό, δέχτηκε πολλές παραγγελίες πρώτα από γνωστούς και φίλους και μετέπειτα από αγνώστους. Kαι από εκεί ξεκίνησαν όλα.

Στις αρχές του 2008 προχώρησε στην ίδρυση μιας μικρής εταιρείας με το όνομα «Wood & wool stool». Tα υπέροχα σκαμπουδάκια της, όμως, δεν ήταν τα μόνα που αγαπήσαμε. Pάφια, διακοσμητικά για τον τοίχο, δεντράκια με εποχιακά στολίδια, κρεμάστρες ντυμένες με μαλλί απαρτίζουν μεταξύ άλλων την ιδιαίτερη συλλογή της. Aυτό που μας κάνει ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι οι εμπνευσμένες δημιουργίες της είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητες. Aπό ανακυκλωμένο ξύλο, με επενδύσεις που πλέκει στο χέρι η ίδια η Ingrid και πολύ χρώμα.

Mήπως πρέπει να κάνουμε όλοι μια επίσκεψη στο σπίτι της γιαγιάς και να ψαχουλέψουμε τις ντουλάπες της;

info: Για παραγγελίες επισκεφτείτε το www.woodwoolstool.com