Πώς να κάνεις το σπίτι σου πιο χαρούμενο και φωτεινό

17.04.2021
Πώς να κάνεις το σπίτι σου πιο χαρούμενο και φωτεινό
Οι "χρυσοί κανόνες" της διακόσμησης

Η άνοιξη είναι μια ευκαιρία να κάνεις για αλλαγές όχι μόνο στο look σου, αλλά και στους προσωπικούς σου χώρους. Μερικές έξυπνες και στοχευμένες αλλαγές διαρρύθμισης και διακόσμησης αρκούν για να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται πιο χαρούμενο και πιο φιλόξενο.

Δες παρακάτω μερικές ιδέες για το πώς μπορείς να κάνεις το σπίτι σου πιο φωτεινό και χαρούμενο:

Περισσότερο φως
Είναι σημαντικό να μπορείς να φωτίσεις το σπίτι σου ή να το κάνεις πιο σκοτεινό ανάλογα με την επιλογή σου - το να υπάρχει όμως πρόσβαση σε φως είναι αναμφίβολα προτεραιότητα. Βάλε λάμπες με δυνατό φως στα φωτιστικά που βρίσκονται στο ταβάνι του σαλονιού σου, ενώ για τις στιγμές που προτιμάς κάτι πιο ατμοσφαιρικό, μπορείς να ανάψεις ένα επιδαπέδιο φωτιστικό ή μερικά κεριά.

Τοποθέτησε το γραφείο σου κάτω από ένα παράθυρο
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα παραγωγικότητας μας μειώνονται όταν εργαζόμαστε κοιτάζοντας μπροστά μας έναν τοίχο. Από την άλλη, το φυσικό φως αυξάνει τη δημιουργικότητα και διευκολύνει την όραση μας.

Το μικρά κόλπα διακόσμησης που μάθαμε στο Instagram

Πρόσθεσε φυτά εσωτερικού χώρου
Τα φυτά θα έχουν πάντα την ικανότητα να προσθέτουν αισιοδοξία και ζωή σε ένα χώρο, και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στο εσωτερικό του σπιτιού σου με διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικά σημεία, όπως το σαλόνι, το γραφείο και το μπάνιο.

Επίλεξε έπιπλα με καμπύλες
Οι στρογγυλές φόρμες των επίπλων δίνουν στο χώρο μια αίσθηση ζεστασιάς και το κάνουν πιο ζωντανό και φιλόξενο.