Τα καλύτερα tips διακόσμησης για μικρά υπνοδωμάτια

18.04.2021
Τα καλύτερα tips διακόσμησης για μικρά υπνοδωμάτια
Οι συμβουλές των ειδικών για το πώς να διακοσμήσεις έξυπνα ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Ένας μικρός χώρος σπιτιού πάντα αποτελεί μια δύσκολη σχεδιαστική πρόκληση. Εκτός από την επιλογή επίπλων, η επιλεγμένη διακόσμηση μπορεί είτε να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου είτε να τονίσει περαιτέρω την προφανή έλλειψη τετραγωνικών.

Δες και αυτό: Ανανέωσε το σπίτι σου χωρίς να χρειαστεί ανακαίνιση

Παρακάτω θα βρεις τα tips επιτυχημένων interior designers για το πώς να φέρεις ζωή σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο και να το κάνεις να φαίνεται μεγαλύτερο:

Βάλε το κρεβάτι στο κέντρο
Ανεξάρτητα από το πόσο μικρό είναι το δωμάτιο, "πάντα βάλε το κρεβάτι στο κέντρο", λέει η Leanne Ford από την Leanne Ford Interiors. "Ακόμα κι αν δεν έχεις πολύ χώρο και από τις δύο πλευρές, θα είναι καλύτερο να μπορείς να σηκωθείς και από τις δύο πλευρές του κρεβατιού, αντί να κολλήσεις τη μια πλευρά του στον τοίχο". Συνιστά επίσης να χρησιμοποιήσεις μια καρέκλα ως κομοδίνο για να εξοικονομήσεις περισσότερο χώρο.

Εστίασε στην κλίμακα και την αναλογία
"Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ένας μικρός χώρος σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις μικρά έπιπλα - αυτό δεν είναι απαραίτητο", λέει ο interior designer Jerry Brent. "Αντ 'αυτού, εστίασε στην κλίμακα και την αναλογία. Για παράδειγμα, αν έχεις ψηλό ταβάνι, κρέμασε τις κουρτίνες όσο το δυνατόν πιο ψηλά για να δημιουργήσεις την αίσθηση ενός πολύ μεγαλύτερου χώρου. Εάν έχεις χαμηλό ταβάνι, χρησιμοποίησε χαμηλά έπιπλα για να δώσεις την ψευδαίσθηση του βάθους και να δημιουργήσεις την αίσθηση ενός συνολικά μεγαλύτερου δωματίου".

Επένδυσε σε αισθητικά ευχάριστους χώρους αποθήκευσης
Η Amber Lewis της Amber Interiors προτείνει να αξιοποιήσεις στο έπακρο την αποθήκευση χρησιμοποιώντας όμορφα καλάθια για να κρατήσεις μερικά πράγματα εκτός όρασης.

Κινήσου κάθετα
Ο interior designer Brady Tolpert λέει πως "Ένας μικρός χώρος σημαίνει ότι υπάρχει πολύ λίγος πραγματικός χώρος στο δωμάτιό, οπότε σκέψου κάθετα σε ό,τι αφορά την αποθήκευση και τη διακόσμηση". Βάλε ράφια από το δάπεδο μέχρι την οροφή, τα οποία "προσθέτουν επιπλέον χώρο για αποθήκευση. Μου αρέσει να αποθηκεύω πράγματα σε διακοσμητικά κουτιά ή κάδους έτσι ώστε όλα να λειτουργούν οπτικά μαζί".

Μην παραμελήσεις τους καθρέφτες
"Χρησιμοποίησε τη μαγεία των καθρεφτών", λέει ο Bobby Berk. "Η χρήση ενός μεγάλου καθρέφτη σε έναν τοίχο δεν θα βοηθήσει μόνο στην ανάκαμψη του φωτός γύρω από το δωμάτιο, αλλά και στο οπτικό άνοιγμα του δωματίου με την αντανάκλασή του".

Απλοποίησε την παλέτα χρωμάτων
Η interior designer Emily Henderson λέει: "Όσο περισσότερα χρώματα υψηλής αντίθεσης χρησιμοποιείς, τόσο πιο απασχολημένο μπορεί να φαίνεται το δωμάτιο, κάτι που θα κάνει το χώρο σου να αισθάνεται μικρότερος".