5 τρόποι να κάνεις τα ράφια σου να φαίνονται πιο chic

05.09.2021
5 τρόποι να κάνεις τα ράφια σου να φαίνονται πιο chic
Εύκολα και χωρίς μεγάλο budget

Τα ράφια δε λείπουν από κανένα σπίτι - αλλά δε τα χρησιμοποιούν όλοι με τους ίδους τρόπους. Αν είσαι λάτρης της διακόσμησης και θέλεις να εκμεταλλευτείς τα ράφια σου για να αναδείξεις το προσωπικό σου στυλ κάνοντας πάραλληλα τους χώρους σου να αποπνέουν περισσότερη κομψότητα, δε χρειάζεται να κάνεις σπατάλες - αρκεί μόνο να κάνεις έξυπνες επιλογές.

Το μικρά κόλπα διακόσμησης που μάθαμε στο Instagram

Δες παρακάτω τους καλύτερους και πιο απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να κάνεις τα ράφια σου να φαίνονται πιο chic και ακριβά:

Μην δείχνεις τα πάντα
Χρησιμοποίησε ένα ράφι βιβλιοθήκης ή ενσωματωμένα ράφια για να κάνεις μια statement διακόσμηση και φύλαξε το μεγάλο όγκο βιβλίων στο δικό τους ράφι στο γραφείο ή στο υπνοδωμάτιο. Παρόλα αυτά, αν έχεις αρκετό χώρο στο σπίτι σου, είσαι βιβλιοφάγος και σου αρέσει να το δείχνεις, μπορείς να βάλεις μεγάλες βιβλιοθήκες όπου θα στεγάσεις όλη σου τη συλλογή. Η επιλογή ανάμεσα στα δυο εξαρτάται από το αν προτιμάς κάτι πιο μινιμαλιστικό ή όχι.

Πρόσθεσε αξεσουάρ
Τα αξεσουάρ παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να κάνουν τα ράφια σου να ξεχωρίσουν και δεν υπάρχει περιορισμός σε ό,τι αφορά την επιλογή των τύπων κομματιών που θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Οτιδήποτε από ένα ξύλινο κουτί μέχρι ένα μικρό υφαντό καλάθι ή ένα κεραμικό μπολ είναι καλές και όμορφες επιλογές. Τοποθέτησε τα πάνω σε μια στοίβα βιβλίων ή χρησιμοποίησε τα για να γεμίσεις κενό χώρο.

Πρόσθεσε χαρτί ή χρώμα
Μια δόση χρώματος μπορεί να κάνει θαύματα. Βάψε με ένα έντονο χρώμα τους πίσω τοίχους ή χρησιμοποίησε ταπετσαρία εάν προτιμάς κάποιο μοτίβο.

Ενσωμάτωσε τέχνη
Βάλε στα ράφια σoυ μικρά κομμάτια τέχνης για να προσθέσεις προσωπικότητα. Οι μικροί καμβάδες επίσης φαίνονται πάντα υπέροχοι στα ράφια.