Αυτή είναι η νέα μεγάλη τάση στη διακόσμηση

16.04.2021
Αυτή είναι η νέα μεγάλη τάση στη διακόσμηση
Ώρα να μάθεις τι σημαίνει "japandi"!

Μια νέα τάση διακόσμησης έχει κατακλύσει το Instagram και λέγεται "Japandi", από τις λέξεις "Japanese" και "Scandi". Στην ουσία πρόκειται για ένα στυλ που επηρεάζεται τόσο από το ιαπωνικό όσο και από το σκανδιναβικό design, με στοιχεία τη ζεστή ατμόσφαιρα του σκανδιναβικού σχεδιασμού και με την απλότητα και του ιαπωνικού.

Λιτές γραμμές και φυσικά υλικά, όπως το ξύλο, το βαμβάκι και το ρατάν, κεραμικά είδη και οργανικά σχήματα σε ουδέτερες αποχρώσεις είναι μερικά από τα κύρια στοιχεία του.

Ανανέωσε το σπίτι σου χωρίς να χρειαστεί ανακαίνιση

Πώς να υιοθετήσεις το Japandi στυλ και στον προσωπικό σου χώρο:

Μινιμιαλιστικός τρόπος σκέψης

Ξεφορτώσου οτιδήποτε το περιττό και κράτησε ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο για τη λειτουργικότητα του χώρου.

Προτίμησε φυσικά υλικά
Μερικά από τα στοιχεία του Japandi στυλ είναι τα έπιπλα από ακατέργαστο ξύλο, τα πήλινα σκεύη και η εύκολη πρόσβαση στο φυσικό περιβάλλον.

Διάλεξε απλές και καθαρές γραμμές
Η απλότητα είναι η βασική αρχή τόσο του ιαπωνικού όσο και του σκανδιναβικού ντιζάιν, όπως και το γεγονός ότι όλα ξεκινούν από την εξυπηρέτηση των αναγκών των ανθρώπων που ζουν στο χώρο -κάτι που δεν λαμβάνει ιδιαίτερα υπόψη το μοντέρνο ντιζάιν που κυριαρχούσε τα προηγούμενα χρόνια.

Συνδύασε σκούρα χρώματα με γήινες αποχρώσεις

Αν επιλέξεις να ενσωματώσεις μαύρο χρώμα, συνδύασε το με ουδέτερους τόνους για ένα πιο cozy αποτέλεσμα.

Μην παραλείψεις το πράσινο

Το Japandi είναι έντονα συνδεδεμένο με τη φύση, και έτσι τα φυτά δε θα μπορούσαν να λείπουν από τα στοιχεία του στυλ αυτού - πρτίμησε όμως bonsai, bamboo και γενικά πρασινάδες αντί για πολύχρωμα λουλούδια.

Προτίμησε χαμηλά έπιπλα

Στόχος τόσο του ιαπωνικού αυτού στυλ είναι να φέρει τον άνθρωπο σε όσο πιο άμεση επαφή γίνεται με τη γη - αυτό πρακτικά σημαίνει χαμηλά έπιπλα που μας φέρνουν πιο κοντά στο έδαφος, όπως ένα χαμηλό κρεβάτι.