Παλιά αντικείμενα γίνονται βάζα και γλαστράκια

17.06.2018
Παλιά αντικείμενα γίνονται βάζα και γλαστράκια
Πρωτότυπες ιδέες για να δημιουργήσετε μόνοι σας ξεχωριστά βάζα. Νέα ζωή! Καμένες λάμπες, ραγισμένα φλιτζάνια, ποτήρια, μπολ... Τίποτα δεν πάει χαμένο! Με λίγη προσπάθεια, θα φτιάξετε υπέροχα βάζα που θα τα γεμίσετε με τα λουλούδια της άνοιξης!

Αληθινό φως

Αν και οι λάμπες πυρακτώσεως έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία εδώ και τρία χρόνια, δεν χρειάζεται να πάνε στον κάδο ανακύκλωσης. Αφαιρέστε με τροχό την εσωτερική μεταλλική σπείρα με τα συρματάκια (αν δεν τα καταφέρνετε, περάστε από ένα ηλεκτρολογικό κατάστημα) και καθαρίστε καλά το εσωτερικό τους. Στερεώστε ένα λεπτό σύρμα γύρω γύρω και κρεμάστε τες ασύμμετρα από τον τοίχο. Γεμίστε τες με νερό (όσο να σκεπάζει τη ρίζα του άνθους) και βάλτε γαρίφαλα και ανεμώνες.

Βάψτε τα παλιά ποτήρια

Παλιά ποτήρια και ραγισμένα μπολ που δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Συγκεντρώστε τα όλα μαζί, σηκώστε τα μανίκια και αρχίστε το βάψιμο. Πάρτε ένα λεπτό πινέλο, ρίξτε λίγη αδιάβροχη οικολογική μπογιά στο εσωτερικό και περάστε προσεκτικά τα πλαϊνά. Αν έχουν μικρό στόμιο, περιχύστε με χρώμα και γυρίστε να τρέξει καλύπτοντας όλες τις πλευρές (προσοχή, απλώστε πολλές εφημερίδες για να μη λερωθείτε). Το ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε σπρέι σμάλτου, αλλά και οποιοδήποτε ακρυλικό χρώμα, που έχει μείνει από το βάψιμο των τοίχων, κάνει δουλειά. Αφήστε τα να στεγνώσουν στον ήλιο και χρησιμοποιήστε τα σαν βάζα ή θήκες για τα εργαλεία του πάγκου σας.

Πολύχρωμο τραπέζι

Να κάτι που μπορούν να κάνουν με κλειστά μάτια τα παιδιά, αφού τρελαίνονται για χώματα. Πάρτε παράταιρα σερβίτσια, σπασμένα φλιτζάνια ή κρυστάλλινα ποτήρια που έχουν χτυπηθεί στην άκρη, ψεκάστε με λίγο νερό να κρατήσουν τη δροσιά και βάλτε τα παιδιά να τα γεμίσουν με νοτισμένο χώμα από τις γλάστρες (όχι να στάζει, απλώς να είναι υγρό μετά από πότισμα). Ανοίξτε μια λακκούβα στη μέση, τοποθετήστε γεράνια ή βιολέτες από τον κήπο σας, καλύψτε με χώμα, πατήστε τις άκρες και έχετε τέλεια αυτοσχέδια γλαστράκια για το τραπέζι του πρωινού. Με λίγες σταγόνες νερό διατηρούνται τρεις μέρες, αλλά μπορείτε να τα επαναχρησιμοποιήσετε με το ίδιο χώμα.

Κείμενα Ρόζα Κράμερη, Styling Εlena Jeffrey, Photo White Studio