Σεξ στην εγκυμοσύνη

08.05.2012
Κανει να κανω ερωτα ελευθερα και να τελειωσει παλι μεσα;

Καλημερα και απο μενα... Εγω θελω να κανω μια ερωτηση που ντρεπομαι να την κανω στον γιατρο. Ειμαι εγκυος σχεδον 3 μηνων. Κανει να κανω ερωτα ελευθερα και να τελειωσει παλι μεσα; Περιμενω με αγωνια. Ευχαριστω.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ε, ναι βρε Ελευθερία μου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ελεύθερο σεξ στην εγκυμοσύνη, με την προϋπόθεση βέβαια πως ο άντρας σου δεν πάσχει από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα κι ότι αισθάνεσαι άνετα και ευχάριστα σε όλη τη διάρκεια της πράξης. Πέρα απ' αυτό, η μόνη περίπτωση που αντενδείκνυται το σεξ κατά τη διάρκεια της κύησης είναι αν ανήκεις σε ομάδα υψηλού κινδύνου για αποβολή, ή πρόωρο τοκετό. Όμως, αν ίσχυε κάτι τέτοιο σίγουρα θα το γνώριζες, άρα δεν χρειάζεται ν' ανησυχείς.

Μάλιστα, να ξέρεις ότι το σεξ στην εγκυμοσύνη είναι πολύ ωφέλιμο για το ζευγάρι, αφού κρατάει ζωντανή την ερωτική πλευρά της σχέσης, κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη δημιουργία και τη διατήρηση μιας ευτυχισμένης οικογένειας.

Επιπλέον, η ευφορία που νιώθεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης μεταδίδεται μέσω των ορμονών που εκκρίνονται από τον οργανισμό σου και στο έμβρυο, με αποτέλεσμα να νιώθει κι εκείνο ένα αίσθημα ικανοποίησης και ευδαιμονίας, κάτι επίσης ωφέλιμο για την συναισθηματική του ανάπτυξη.

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να έχεις ενισχυμένη διάθεση για σεξ -και πάλι χάρη στις ορμόνες- οπότε μπορείς να το απολαμβάνεις ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι δεν έχεις και το άγχος του να μείνεις έγκυος.

Άρα λοιπόν, δεν έχεις κανένα λόγο να μην χαίρεσαι το ελεύθερο σεξ όσο και όποτε θέλεις.