Τεστ: Ποιό στοιχείο της φύσης είσαι;

12.08.2015
Τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου μπορούν να αποκαλύψουν κρυμμένες αλήθειες για την προσωπικότητά μας. Σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία υπάρχουν πέντε στοιχεία που επηρεάζουν τη ζωή μας: το ξύλο, το νερό, η φωτιά, η γη και το μέταλλο.

Ο καθένας από εμάς έχει ένα μείγμα των δύο αυτών στοιχείων που αποτυπώνονται στο πρόσωπό, με ένα από αυτό να είναι περισσότερο κυρίαρχο. Το πρόσωπο λοιπόν φαίνεται πως είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας προδίδοντας στοιχεία του χαρακτήρα. Μάλιστα, η σύνθεση διαφορετικών χαρακτηριστικών δίνει πάντα ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Μπορεί για παράδειγμα να έχεις στοιχεία από διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας, μπερδεύοντας κατά πολύ τους γύρω σου.

Μάθε τι τύπος ή μείγμα προσωπικότητας είσαι!

Ποιό από τα παρακάτω χαρακτηριατικά προσώπου περιγράφουν καλύτερα το δικό σου;

Χαρακτηριστικά προσώπου

Α. Πλατύ σαγόνι, μεγάλο μέτωπο, μικρή μύτη, μεγάλα φρύδια δίχως μεγάλη καμπύλη και μεγάλα μάτια.

Β. Στρογγυλά γεμάτα μάγουλα, μεγάλα λαμπερά μάτια, μεγάλη γνάθος, μυτερό πηγούνι, πλούσια χείλη.

Γ. Μεγάλο μέτωπο, διακριτικό σαγόνι, μεγάλα μάτια που έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους, μεγάλη ίσια μύτη, λεπτά χείλη.

Δ. Μικρά βαθουλωτά μάτια, έντονα ζυγωματικά, μύτη γαμψή, λεπτά χείλη.

Ε. Βαθουλωτά λαμπερά μάτια και μεγάλες βλεφαρίδες, μεγάλο μέτωπο, λεπτά φρύδια, μεγάλο στόμα και πηγούνι που προεξέχει.

Μην κλέβεις, κάνε πρώτα την επιλογή σου και μετά πέρνα στην επόμενη σελιδα.

Τι τύπος προσωπικότητας είσαι;

Μάθε το

ΓΗ

Χαρακτηριστικά προσώπου: Πλατύ σαγόνι, μεγάλο μέτωπο, μικρή μύτη, μεγάλα φρύδια δίχως μεγάλη καμπύλη και μεγάλα μάτια.

Διάσημες με προσωπικότητα ΓΗ: Η δούκισσα του Κέιμπριτζ Κάθριν Μίντλετον, Κέητ Γουίνσλετ

Τι προδίδει το πρόσωπό ΓΗ για τον χαρακτήρα σου;

Είσαι μεθοδική, πρακτική και προσγειωμένη. Ο ντροπαλός και κλειστός σου χαρακτήρας σε εμποδίζει να ανοιχτείς εύκολα αλλά από τη στιγμή που θα αφήσεις κάποιον να μπει στη ζωή σου, θα είσαι απόλυτα πιστή Πηνελόπη και έμπιστη φίλη.

Από την άλλη, όντας γήινη, είσαι μια αδιόρθωτη ζηλιάρα και δύσκολα συγχωρείς την προδοσία. Ακόμη και αν το κάνεις, θα σου πάρει αρκετό χρόνο, αφού πρώτα πρέπει να σταθμίσεις τα δεδομένα κατά τρόπο ώστε η ζυγαριά να γείρει προς τη συγχώρεση.

Πατάς γερά στη γη και γι΄αυτό δεν κάνεις τίποτα με βιασύνη και δίχως να το εξετάσεις βαθιά ενώ δε σε ενδιαφέρουν οι γρήγορες λύσεις καθώς προτιμάς να κάνεις τα πράγματα με το ρυθμό και τον τρόπο που εσύ επιθυμείς. Τέλος, έχεις μια ανεπτυγμένη αίσθηση της δικαιοσύνης και μια σαφή εικόνα του τι είναι σωστό και τι λάθος.

ΦΩΤΙΑ

Χαρακτηριστικά προσώπου: Στρογγυλά γεμάτα μάγουλα, μεγάλα λαμπερά μάτια, μεγάλη γνάθος, μυτερό πηγούνι, πλούσια χείλη.

Διάσημες με προσωπικότητα ΦΩΤΙΑ: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Κάιλι Μινόνγκ, Αντζελίνα Τζολί, Μπιγιονσέ

Τι προδίδει το πρόσωπό ΦΩΤΙΑ για τον χαρακτήρα σου;

Είσαι γεννημένη για να είσαι διάσημη! Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί με το στοιχείο της φωτιάς όχι μόνο διαπρέπουν στη βιομηχανία του θεάματος, άλλα έχουν συνεχώς τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, λόγω της έντονης και άστατης πολλές φορές ζωής τους. Αυθόρμητη, περιπετειώδης, κοινωνική και εξωστρεφής, ζητάς συνεχώς την προσοχή και τα κοπλιμέντα και απολαμβάνεις εις το έπακρον τη ζωή. Τις περισσότερες φορές, δεν σκέφτεσαι τις συνέπειες των πράξεών σου ενώ προτιμάς να απολαμβάνεις τη στιγμή, ακόμη και αν αργότερα το μετανιώσεις. Αγαπάς τη δράση και αν αυτή λείπει, θα κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να την επαναφέρεις στη ζωή σου.

Είσαι ανοιχτό βιβλίο για τους φίλους και τους γνωστούς καθώς δε φοβάσαι να εξωτερικεύσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Ακόμη και αν δεν συμπαθείς κάποιον θα το δείξεις δίχως δεύτερη σκέψη, αγνοώντας τις επιπτώσεις. Είσαι επίσης λάτρης της διασκέδασης και της έντονης ζωής και περιβάλλεσαι πάντα από πολλούς καλούς φίλους. Μερικές φορές, ωστόσο, το διαβολάκι που βρίσκεται μέσα σου μπορεί να σε οδηγήσει στην καταστροφή αφού λατρεύεις να φλερτάρεις με τον κίνδυνο. Πρόσεχε μόνο μην καείς και μη χάσεις από δίπλα σου όλους όσους αγαπάς, προδίδοντας την εμπιστοσύνη που σου δείχνουν.

ΞΥΛΟ

Χαρακτηριστικά προσώπου: Μεγάλο μέτωπο, διακριτικό σαγόνι, μεγάλα μάτια που έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους, μεγάλη ίσια μύτη, λεπτά χείλη.

Διάσημοι με χαρακτήρα ΞΥΛΟ: Τζένιφερ Ανιστον, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Μαντόνα

Τι προδίδει το πρόσωπό ΞΥΛΟ για τον χαρακτήρα σου;

Είσαι ανεμοστρόβιλος! Παρορμητική και φιλόδοξη παρασύρεις τα πάντα στο πέρασμά σου. Έχεις μια απίστευτη ενεργητικότητα και όρεξη για ζωή ενώ η έντονη δραστηριότητά σου και η συνεχής παραγωγή νέων ιδεών σε κάνουν ακαταμάχητη και μοναδική. Είσαι ανυπόμονη και θέλεις συνεχώς να καταπιάνεσαι με καινούρια πράγματα, γρήγορα όμως βαριέσαι.

Σε πολλές περιπτώσεις η υπέρμετρη φιλοδοξία σου σε κάνει αδίστακτη και παρά τις αντιρρήσεις του περιβάλλοντός σου θα πράξεις αυτό που εσύ θεωρείς σωστό ή καλό για την προσωπική σου εξέλιξη. Δε φοβάσαι το άγνωστο και έχεις τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να σε ανταγωνιστεί και να τα βάλει μαζί σου. Σε περίπτωση μάλιστα που κάποιος σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σου, θα δει τον κακό εαυτό σου καθώς σαν αγριόγατα θα βγάλεις τα νύχια σου υπερασπιζόμενη τα συμφέροντά σου. Η όρεξή σου για ζωή και ο έντονος χαρακτήρας σου σαγηνεύουν τους γύρω σου, πρόσεξε όμως διότι αν το παρακάνεις μπορεί να κάνεις τον αγαπημένο σου να νιώσει ότι πνίγεται!

ΜΕΤΑΛΛΟ

Χαρακτηριστικά προσώπου: Μικρά βαθουλωτά μάτια, έντονα ζυγωματικά, μύτη γαμψή, λεπτά χείλη.

Διάσημες με προσωπικότητα "ΜΕΤΑΛΛΟ" : Σέριλ Κόουλ, Γκουίνεθ Πάλτροου

Τι προδίδει το πρόσωπό "ΜΕΤΑΛΛΟ" για τον χαρακτήρα;

Έχεις μάθει από μικρή να είσαι αυτόνομη και να στηρίζεσαι στις δυνάμεις σου. Η αυτοπεποίθηση και ο «ψυχρός» τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις τους γύρω σου σε κάνουν να φαίνεσαι υπερόπτης, ακόμη και να στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Αν και δεν είσαι ιδιαίτερα συναισθηματικό άτομο, έχεις ένα τρόπο να βιώνεις βαθιά συναισθήματα και καταστάσεις. Ωστόσο, η αυστηρή σου πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση μπερδεύει τους γύρω σου που δεν μπορούν να κατανοήσουν το τι σκέφτεσαι.

Είσαι αποφασιστική και δυναμική και με όπλο σου το πείσμα και την αντοχή καταφέρνεις να πετύχεις κάθε στόχο σου. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, αν το στοιχείο «μέταλλο» δεν «αναμιγνύεται» με κάποιο από τα προηγούμενα, μπορεί να οδηγήσει σε ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές για την επίτευξη των στόχων σου και έντονο άγχος. Και μπορεί οι γύρω σου να σε βλέπουν ως το πιο ήρεμο και συγκρατημένο άτομο, στην πραγματικότητα όμως η ανυπομονησία και ο θυμός σε κυριεύουν συχνά.

Παρόλαυτά, παρά τον αυτοέλεγχο και την αυτοσυγκράτηση που έχεις, με κάποιο μαγικό τρόπο καταφέρνεις να αφήνεις περιθώρια για διασκέδαση, γέλιο και αυθορμητισμό, πάντα όμως με μέτρο.

%PHOTO7%

ΝΕΡΟ

Χαρακτηριστικά προσώπου: Βαθουλωτά λαμπερά μάτια και μεγάλες βλεφαρίδες, μεγάλο μέτωπο, λεπτά φρύδια, μεγάλο στόμα και πηγούνι που προεξέχει.

Διάσημες με προσωπικότητα "ΝΕΡΟ": Ρενέ Ζελβέγκερ, Σαμάνθα Κάμερον.

Τι προδίδει το πρόσωπό "ΝΕΡΟ" για τον χαρακτήρα;

Είσαι ευέλικτο, προσαρμόσιμο άτομο και καλή παρέα. Σ΄αρέσει η ποικιλία και οι αλλαγές αλλά ταυτόχρονα σκέφτεσαι αρκετά πριν προχωρήσεις σε αυτές. Ακολουθείς συχνά το ένστικτό σου μιας και η διαίσθησή σου σπανίως σε προδίδει.

Ένα από τα χαρακτηριστικά σου γνωρίσματα είναι η ζεστασία και το αίσθημα φιλικότητας που δημιουργεί το χαμόγελό σου, κάτι που αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχός σου. Βέβαια, αν και δίνεις την εντύπωση του «ανοιχτού» βιβλίου, όντας ευχάριστη και προσιτή, στην πραγματικότητα είσαι κρυψίνους και μυστικοπαθής.

Από την άλλη είσαι βαθιά συναισθηματικό άτομο και πολύ ευαίσθητη. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους σου είναι η μοναξιά ενώ απεχθάνεσαι την αβεβαιότητα γι΄αυτό και την αποφεύγεις με κάθε τρόπο.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι έχεις φοβερό ταλέντο στο να βλέπεις τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, η τάση σου να υπεραναλύεις γεγονότα και καταστάσεις σε κάνουν συχνά αναποφάσιστη και κυκλοθυμική. Μήπως πρέπει να σταματήσεις να σκέφτεσαι τόσο πολύ;