Heroes (Rhino/Warner)

06.11.2008
Δύσκολα σε αφήνει ασυγκίνητο το σημείωμα του σκηνοθέτη Αλαν Αρκας στο διαφανές tray του cd, σύμφωνα με το οποίο «στο πρώτο cd της τηλεοπτικής σειράς «Ηeroes» δεν περιλαμβάνονται μόνο αποσπάσματα από τη μουσική κάθε επεισοδίου, αλλά και τραγούδια που ακούν οι συντελεστές της σειράς όταν δουλεύουν ή ακόμα και όταν φεύγουν για Σαββατοκύριακα στην εξοχή, προσπαθώντας να βγάλουν τους καθημερινούς σούπερ ήρωες από το μυαλό τους για λίγο».

Δύσκολα σε αφήνει ασυγκίνητο το σημείωμα του σκηνοθέτη Αλαν Αρκας στο διαφανές tray του cd, σύμφωνα με το οποίο «στο πρώτο cd της τηλεοπτικής σειράς «Ηeroes» δεν περιλαμβάνονται μόνο αποσπάσματα από τη μουσική κάθε επεισοδίου, αλλά και τραγούδια που ακούν οι συντελεστές της σειράς όταν δουλεύουν ή ακόμα και όταν φεύγουν για Σαββατοκύριακα στην εξοχή, προσπαθώντας να βγάλουν τους καθημερινούς σούπερ ήρωες από το μυαλό τους για λίγο». Αυτό λοιπόν πρακτικά σημαίνει ότι εδώ θα ακούσετε και τις παρτιτούρες των... Wendy & Lisa (κι όμως, είναι οι αυλικές του Prince σε ανέλπιστο comeback) όσο και πιο φρέσκα ονόματα, όπως αυτά των Brighton Port Authority (με τον Ιγκι Ποπ στα φωνητικά), Death Cab For Cutie, Chemical Brothers, Panic At the Disco, New Pornographers, My Morning Jacket, Ιμοτζεν Χιπ, Nada Surf, μερικούς παλαιότερους (Wilco, Jesus & Mary Chain) και έναν-δυο βετεράνους (Μπομπ Ντίλαν, Ντέιβιντ Μπόουι).

Αν είστε φαν της σειράς, έχετε πολλούς λόγους, πέρα από τους προφανείς τηλεοπτικούς, να το αποκτήσετε - οι υπόλοιποι ίσως συγκινηθείτε από τις κόμικ φιγούρες του εσωφύλλου (κάθε καλλιτέχνης που συμμετέχει στο σάουντρακ έχει την τιμητική του).

Σπήλιος Λαμπρόπουλος