Flash of Genius

04.11.2008
Το "Flash of Genius" είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία του καθηγητή πανεπιστημίου και ερασιτέχνη εφευρέτη, Ρόμπερτ Κερνς (Γκρεγκ Κινίαρ) και στην πολύχρονη διαμάχη του με την Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Το "Flash of Genius" είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία του καθηγητή πανεπιστημίου και ερασιτέχνη εφευρέτη, Ρόμπερτ Κερνς (Γκρεγκ Κινίαρ) και στην πολύχρονη διαμάχη του με την Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Κερνς αγωνίστηκε, για να κερδίσει αναγνώριση για την προσωπική του εφεύρεση, αρνήθηκε να σωπάσει και οδήγησε μια εταιρία κολοσσό σε μια δικαστική μάχη που κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσε να κερδίσει.

Οι Κερνς μια τυπική οικογένεια του Ντιτρόιτ στα '60s, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να ζήσουν το δικό τους Αμερικάνικο όνειρο. Ο Μπομπ, καθηγητής του τοπικού πανεπιστημίου, παντρεύτηκε την δασκάλα Φίλις (Λόρεν Γκράχαμ) και μέχρι τα 35 τους είχαν αποκτήσει έξι παιδιά, μεγαλωμένα δύσκολα, αλλά χωρίς να τους λείψει τίποτα. Όταν ο Μπομπ ανακάλυψε μια συσκευή, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα αυτοκίνητα του κόσμου, η οικογένεια φαντάστηκε ότι 'χτύπησε φλέβα χρυσού'. Οι ελπίδες τους, όμως, γκρεμίστηκαν, όταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες κολοσσοί αγκάλιασαν μεν την ιδέα, αλλά γύρισαν την πλάτη στον εφευρέτη της.

Περιφρονημένος, με απειλές για τη ζωή του και χωμένος σ' ένα δικαστικό αγώνα που φαινόταν να μην έχει τέλος, ο Μπομπ στοιχειωνόταν από τη σκέψη ότι έχει οδηγήσει την οικογένεια του, αλλά και το μέλλον τους στην καταστροφή. Σταδιακά θα αποκτήσει εμμονή με τη δικαιοσύνη και με την πεποίθηση ότι το έργο ζωής του - αλλά και οπουδήποτε ανθρώπου - θα πρέπει να αναγνωρίζεται από αυτούς που πρόκειται να επωφεληθούν. Κι ενώ για χρόνια πλήρωνε το τίμημα της άρνησης του να συμβιβαστεί, αυτός ο σύγχρονος Δαυίδ, θα επιχειρήσει το αδιανόητο... να αναγκάσει τον Γολιάθ να γονατίσει μπροστά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ