«Hanna»: Ένα θρίλερ που σε κρατά συνέχεια καθηλωμένο [vds]

08.12.2015
Η Χάνα δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Μεγαλωμένη από τον πατέρα της, πρώην υπάλληλο της CIA, στην άγρια φύση της Φινλανδίας, έχει το σθένος, την αντοχή και τα οξυμένα ένστικτα ενός στρατιώτη. Η ανατροφή της και η εκπαίδευσή της είχαν ένα και μόνο σκοπό: να γίνει η καλύτερη δολοφόνος.

Μια αποστολή που την στέλνει ο πατέρας της σημαδεύει την εφηβεία της, καθώς διασχίζει κρυφά τη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη, ξεφεύγοντας από πράκτορες και δολοφόνους, οι οποίοι δίνουν αναφορά γι' αυτήν σε μια ανελέητη υπάλληλο μυστικών υπηρεσιών. Ενώ πλησιάζει στον στόχο της, η Χάνα έρχεται αντιμέτωπη με πανίσχυρους εχθρούς και βρίσκεται μπροστά σε ραγδαίες αποκαλύψεις για τον ίδιο της τον εαυτό.

Προτού καν ενηλικιωθεί, η νεαρή ηθοποιός Σίρσα Ρόναν έχει ήδη προταθεί μια φορά για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου, ενώ οι ερμηνείες της συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν. Όταν ρωτήθηκε ποια μέθοδο χρησιμοποιεί για να ενσαρκώσει έναν χαρακτήρα, απάντησε: "Δεν ξέρω αν ακολουθώ μια συγκεκριμένη μέθοδο. Δεν είμαι από τους ηθοποιούς που ζουν μέσα από τους ρόλους τους. Ακόμη κι έτσι όμως, θέλω όλοι οι ρόλοι μου να έχουν προκλήσεις. Διαθέτοντας αρκετή δράση, η "Hanna" διέθετε προκλήσεις. Δεν μοιάζει με καμιά από τις ταινίες που έχω κάνει μέχρι τώρα. Εδώ υπάρχει μια έφηβη που έχει μεγαλώσει μέσα σε δάσος και έχει διδαχθεί τα πάντα από τον πατέρα της. Δεν έχει συναντήσει ποτέ κανέναν άλλον. Την βλέπουμε να φεύγει από το περιβάλλον της και να ενθουσιάζεται από τα πάντα που συναντά. Αυτό που μου αρέσει στη Χάνα είναι ότι είναι ανοιχτόμυαλη και λίγο "φρικιό". Ανακαλύπτει τη ζωή για πρώτη φορά!"

Η Ρόναν λάτρεψε το σενάριο: "Ο Τζο Ράιτ μίλησε μαζί μου για το πώς- όπως σε ένα παραμύθι- κάποιος βγαίνει στον έξω κόσμο και είναι κάτι εξουθενωτικό, τρομακτικό και ωραίο. Όπως κάθε έφηβη, έτσι κι εγώ συμμερίζομαι την επιθυμία της Χάνα να γνωρίσει τον κόσμο, αλλά συγκεκριμένα εκείνη πρέπει να διανύσει 100 μίλια την ώρα!"

Η Κέιτ Μπλάνσετ πήρε στα σοβαρά τις σκηνές δράσης της. Όπως αναφέρει, "είπα στον Τζεφ Ιμάντα (χορογράφο μαχών) ότι δεν ήθελα να μοιάζω σαν ένα κοριτσάκι που κρατά όπλο. Με διαβεβαίωσε ότι οι γυναίκες που κρατούν όπλο συνήθως φαίνονται πιο φυσικές από τους άνδρες, μιας και εκείνες δεν προσπαθούν να μιμηθούν τον Κλιντ Ίστγουντ ή έναν καουμπόι."

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Τρίτη
Ώρα προβολής: 22.00
Διάρκεια: 99 λεπτά
Ηθοποιοί: Σαουάρς Ρόναν, Έρικ Μπάνα, Κέιτ Μπλάνσετ, Ολίβια Γουίλιαμς, Τομ Χολάντερ