«Οι Μαχητές των Δρόμων 5: Απόδραση στο Ρίο»- Τέρμα τα γκάζια ξανά [vds]

03.12.2015
Στην πέμπτη ταινία του franchise που τρέχει με χίλια σε λεωφόρους κι ερήμους και ροκάρει, όπως πάντα, άγρια, ο γοητευτικός πρώην αστυνομικός Μπράιαν Ο’Κόνερ (Πολ Γουόκερ) συνεργάζεται με τον πρώην κατάδικο Ντομ Τορέτο (Βιν Ντίζελ) και βρίσκονται και οι δυο τους αντιμέτωποι με το νόμο, στο αφιλόξενο (όπως αποδεικνύεται τελικά) Ρίο Ντε Τζανέιρο, σε μια τελευταία επικίνδυνη αποστολή πολλών κυβικών και μηδενικών…προκειμένου να αποκτήσουν επιτέλους την ελευθερία τους.

Άλλωστε από τότε που ο Μπράιαν και η Μία Τορέτο (Τζορντάνα Μπρούστερ) απελευθέρωσαν τον Ντομ, οι τρεις τους βρίσκονται μόνιμα καθοδόν, διασχίζοντας ξέφρενα τα σύνορα, και προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφύγουν από τις Αρχές που τους καταδιώκουν αμείλικτα. Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, λοιπόν, οι τρεις τους μαζί με μια «επίλεκτη» ομάδα ξέφρενων μαχητών των δρόμων, θα πρέπει να τα βάλουν με τον υπόκοσμο που τους θέλει νεκρούς κι όχι μόνο…

Ο σκληρός ομοσπονδιακός πράκτορας Λιουκ Χομπς (Ντουέιν Τζόνσον) θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να τους συλλάβει, μολονότι, πολύ γρήγορα θα καταλάβει, πως δεν είναι καθόλου εύκολο να διακρίνει κανείς τους καλούς από τους κακούς και πως ο μόνος σύμμαχός του είναι το ένστικτο… Μόνο του μέλημα…να είναι εκείνος αυτός που θα τους βρει πρώτος!

Με εισπράξεις περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων συνολικά από τις τρεις προηγούμενες ταινίες, επόμενο ήταν οι παραγωγοί να προχωρήσουν σε άλλη μια ταινία με τσίτα τα γκάζια και αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές και πάλι τους Βιν Ντίζελ και Πολ Γουόκερ, που η χημεία τους στις σκηνές δράσης είναι μοναδική! Αυτή η τέταρτη συνεργασία Fast and Furious Μαχητές των Δρόμων 4 μεταφράστηκε σε πάνω από 350 εκατομμύρια δολάρια στο box office και το Fast & Furious 5 Οι Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο είναι γεγονός!

Στην ταινία βλέπουμε αμάξια (ή ρεπλίκες τους λόγω του υψηλού κόστους που δεν επέτρεπε την κινηματογραφική καταστροφή τους) όπως: Tomaso Pantera 1972, Corvette GS Roadster 2007, Ford GT40, Nissan 370Z 2009, Toyota Supra 1993, Nissan Skyline GT-R, Porsche GT3 1999, Lexus LFA και το διάσημο αμάξι – προέκταση του Ντομ το χιλιοταλαιπωρημένο, αλλά ανθεκτικό Dodge Charger.

Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα σε Ρίο Ντε Τζανέιρο, Πουέρτο Ρίκο, Καλιφόρνια, Ατλάντα (Τζόρτζια).

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Πέμπτη
Ώρα προβολής: 21.45 (Πρεμιέρα)
Διάρκεια: 117 λεπτά
Ηθοποιοί: Βιν Ντίζελ, Πολ Γουόκερ, Τζορντάνα Μπρούστερ, Κρις «Λούντακρις» Μπρίτζες, Τάιριζ Γκίμπσον, Σουνγκ Κανγκ, Ντουέιν Τζόνσον, Ματ Σουλτς, Ντον Ομάρ, Έλσα Πατάκι