«Μια Νύχτα Στο Μουσείο: Το Μυστικό Του Φαραώ»- Απολαυστική κωμωδία [vds]

18.03.2016
Όταν η μαγεία η οποία «ξυπνά» τα εκθέματα του μουσείου αρχίζει να εξασθενεί, ο Λάρι (Μπεν Στίλερ) αποφασίζει να συγκεντρώσει τους αγαπημένους του φίλους, απ’ όλο το φάσμα της παγκόσμιας Ιστορίας, και να τους οδηγήσει σε ένα αξέχαστο ταξίδι ως την άλλη άκρη του κόσμου. Θα καταφέρουν άραγε οι ήρωές μας να διασώσουν τη μαγική δύναμη που τους χαρίζει ζωή, ή θα πρέπει να επιστρέψουν όλοι μαζί πίσω στη μονότονη καθημερινότητα που είχαν ως εκθέματα;

Μπεν Στίλερ, Ρόμπιν Ουίλιαμς, Όουεν Ουίλσον, Νταν Στίβενς, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Στιβ Κούγκαν και Ρίκι Τζερβέις θα έρθουν κοντά μέσα από τη μεγαλύτερη ανακάλυψη των τελευταίων 3.000 χρόνων.

Όταν ο Λάρι και η συμμορία αιχμαλωτίζονται στην αίθουσα όπου είναι η έκθεση για την «Ιστορία και τον Μύθο του Μεσαίωνα», ένας ιππότης κάνει την εμφάνιση του. Το ρόλο του ιππότη Λάνσελοτ – η επιτομή της γενναιότητας - υποδύεται ο Νταν Στίβενς, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από τη Βρετανική τηλεοπτική σειρά "Downton Abbey". Ο θρυλικός ιππότης της Στρογγυλής Τραπέζης, ο Λάνσελοτ αγαπά την αναζήτηση και παραξενεύεται όταν ζωντανεύει μαζί με τα υπόλοιπα εκθέματα του μουσείου. Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον Λάρι και την υπόλοιπη συμμορία.

Ένα άλλο νέο πρόσωπο είναι η Τίλι, μία νυχτοφύλακας του Βρετανικού Μουσείου. Η Τίλι κάθεται έξω από το μουσείο σε ένα φυλάκιο, μιλάει στο τηλέφωνο και που και που “ρίχνει” και κανένα υπνάκο. Τη νύχτα που ο Λάρι και Λααα επισκέπτονται το Βρετανικό Μουσείο, η Τίλι θα έρθει αντιμέτωπη με πολύ περισσότερη περιπέτεια από ό,τι είχε φανταστεί. Την υποδύεται η Αυστραλιανή κωμικός Ρέμπελ Ουίλσον, γνωστή από τις ταινίες “Bridesmaids” και “Pitch Perfect”.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Μπεν Κίνγκσλεϊ (“Gandhi”), πρωταγωνιστεί στην ταινία ως Μερενκάρε, πατέρας του Ακμένρα και Φαραώ του Νείλου. Ο Μερενκάρε ήθελε να κρατήσει την οικογένειά του για πάντα μαζί, αλλά όταν μια βρετανική αρχαιολογική αποστολή στη δεκαετία του 1930 ανακάλυψε τους τάφους τους στην Αίγυπτο, μεταφέρθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο, ενώ ο γιός του εστάλη στη Νέα Υόρκη. «Απήλαυσα πολύ τη συνεργασία μου με τον Σον Λέβι και τον Μπεν Στίλερ», λέει ο ηθοποιός.

Όσοι διαθέτουν αρκετή φαντασία σίγουρα θα έχουν σκεφτεί, καθώς περπατάνε στους διαδρόμους κάποιου μουσείου, την πιθανότητα όλα τα εκθέματα γύρω τους να αποκτήσουν ζωή. Ο Σον Λέβι αναφέρει: «Νομίζω πως οι περισσότεροι από εμάς θα ορκίζονταν πως καθώς περνούσαν κάποτε μπροστά από κάποιο άγαλμα, αισθάνονταν τα μάτια του να τους ακολουθεί. Αν όλα τα εκθέματα ενός μουσείου μπορούν να ζωντανέψουν τότε όλα μπορεί να συμβούν. Το να καθιστάς το αδύνατο, δυνατό, γίνεται με τη μαγεία των οπτικών εφέ.»

Οι σημαντικότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας Ιστορίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια και μόνο νύχτα, με σκοπό να παραμείνουν "ζωντανοί".

Κανάλι: Nova Cinema 2
Ημέρα προβολής: Παρασκευή
Ώρα προβολής: 20.15
Διάρκεια: 94 λεπτά
Ηθοποιοί: Μπεν Στίλερ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Νταν Στίβενς, Ρέμπελ Γουίλσον, Όουεν Γουίλσον, Ραμί Μάλεκ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Στιβ Κούγκαν, Ρίκι Τζερβέ, Ρέιτσελ Χάρις, Μίκι Ρούνεϊ, Σκάιλερ Γκισόντο, Ντικ Βαν Ντάικ