Δύο τελευταίες παραστάσεις χορού «Love Fire»

25.11.2010
Η Yasmeen Godder, μία από τις πιο δυναμικές παρουσίες του σύγχρονου ισραηλινού χορού, επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Ελλάδα (η πρώτη: 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2006, έργο "Two Playful Pink").

Η Yasmeen Godder, μία από τις πιο δυναμικές παρουσίες του σύγχρονου ισραηλινού χορού, επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Ελλάδα (η πρώτη: 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2006, έργο "Two Playful Pink").

Η χορογράφος με το έντονο προσωπικό στυλ θα παρουσιάσει την τελευταία της δουλειά Love Fire που χαρακτηρίζεται όπως πάντα από ποιητική διάθεση, τόλμη, ταλέντο και ρομαντισμό, χιούμορ και ένα φρέσκο χορογραφικό λεξιλόγιο.

Χρησιμοποιώντας γνωστά κλασικά κομμάτια βαλς και κρατώντας συγχρόνως μία απόσταση καλλιτεχνικής και αισθητικής ασφαλείας δημιουργεί μία σύνθετη και χιουμοριστική διαδρομή, όπου αναμετράται με το "ρομαντισμό" και εξερευνά με τόλμη και με τη βοήθεια των εκπληκτικών ερμηνευτών της την ταυτότητα του άνδρα και της γυναίκας, και του ρόλου τους σε μία σχέση, κλείνοντας το μάτι σε στερεότυπα, φαντασιώσεις αλλά και τη ρομαντική εικονοποιία.

Η παράσταση πλαισιώνεται με τη ζωντανή επί σκηνής εγκατάσταση από τον visual καλλιτέχνη Yochai Matos.

Χορογραφία: Yasmeen Godder
Δραματουργός: Itzik Giuli
Δημιουργικοί ερμηνευτές: Yasmeen Godder, Eran Shanny
Χορεύουν: Shulamit Enosh, Matan Zamir
Μουσική: Στράους, Σοστακόβιτς, Σένμπεργκ, Τσαικόφσκυ, Χατζατουριάν
Προσκεκλημένος ερμηνευτής και Επί σκηνής Φθορίζουσα Εγκατάσταση/ Live Fluorescent Installation: Yochai Matos

Μουσική:
Johann Strauss - The Blue Danube;
Jean Sibelius - La valse triste;
Dimitri Shostakovitch- Valse n°2 ;
Arnold Schoenberg- Valse de Chopin from Pierrot Lunaire, Op. 21;
Frederic Chopin-Opus 70 in G-flat major;
Pyotr Tchaikovsky- Valse Sentimentale;
Aram Khachaturian- Waltz from Masquerade Suite.

Κοστούμια και Σκηνικά: Inbal Lieblich, Eran Shanny, Yasmeen Godder
Σχεδιασμός φωτισμών και Τεχνική Διεύθυνση: Uri Rubinstein
Σχεδιασμός ήχου: Eyal Shindler
Ηχητικός: Oren Cohen

Συμπαραγωγή με: Curtain Up Festival 2009, Tel Aviv, Israel, Théâtre de la Place, Liege, Belgium, Hebbel am Ufer, Berlin, Germany
Το πρώτο μέρος του έργου ήταν παραγγελία των: Les Subsistances, Laboratoire de création artistique, Lyon, France and Kunstfest Weimar GmbH, Weimar, Germany.



Η Yasmeen Godder γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ, ενώ μετακόμισε στην Νέα Υόρκη με την οικογένειά της το 1984. Αποφοίτησε από το High School of the Performing Arts της Νέας Υόρκης και to Tisch School of the Arts στο Πανεπιστήμιο NYU. Από το 1999, ζει μόνιμα στην πόλη Jaffa του Ισραήλ. Έργα της έχουν συχνά παρουσιαστεί στο Suzanne Dellal Dance Center στο Τελ-Αβίβ, αλλά και διεθνώς, σε χώρους και διοργανώσεις όπως: Lincoln Center Festival in New York, Tokyo International Festival, Hebbel Am Ufer in Berlin, the Place Theater in London, Montpellier Dance Festival in France, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και σε πολλά άλλα.

Η Yasmeen έχει διακριθεί με σειρά βραβείων, περιλαμβανομένου ενός Bessie Award το 2001 στην Νέα Υόρκη, για την παρουσίαση του έργου "I feel funny today". Της έχουν ανατεθεί έργα από το DTW, όπως το The Kitchen και Dancing in the Streets στην Νέα Υόρκη, το Lab Theater στην Ιερουσαλήμ, το Curtain Up Festival στο Τελ-Αβίβ, και το Montpellier Dance Festival, στη Γαλλία, αλλά και το Hebbel Am Ufer στο Βερολίνο. Έχει βραβευθεί δύο φορές με το "Choreographers Award" από το Υπουργείο Πολιτισμού το 2001 και το 2003, ενώ η ομάδα της βραβεύθηκε με το βραβείο του Υπουργείου "Small Ensemble" στον τομέα του χορού το 2003 και το 2009. Επιπλέον, διακρίθηκε με το Hasia Levy Agron Choreography Prize από το Ίδρυμα Rabinovich, με το Rosenblum Prize for "Excellent Artist" από το Δήμο του Τελ-Αβίβ, ενώ έχει δεχτεί υποτροφίες από το Lottery Council for the Arts του Ισραήλ, το Ίδρυμα Teva, όπως επίσης ειδική υποτροφία από το Ballet Master Albert Gauvbiers Fund στη Δανία.

Το 2007, ιδρύθηκε το Yasmeen Godder Studio στην πόλη Jaffa, ένα σπίτι για όλες τις δραστηριότητες αλλά και το έργο της, το οποίο εκτός από δημιουργία και πρόβες περιλαμβάνει ανοικτά μαθήματα, ετήσια εργαστήρια και συνεργασίες με τους "Search Engine", το σχολείο για το θέατρο και τη δημιουργία, και διοικείται από τον συνεργάτη της Itzik Giuli.



Τελευταίες δύο παραστάσεις χορού με το έργο Love Fire
Της δυναμικής χορογράφου Γιασμίν Γκόντερ
Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010, στις 20:30
Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήριο: 20€
Φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας & πολυτέκνων: 15€
Πακέτο εισιτηρίων και για τις τρεις παραστάσεις: 50€

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ
και την Αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550.
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:
- Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
Τηλ. 210 324 6210, 210 324 6210
- Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς
Τηλ. 210 412 6400, 210 412 6400
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 ? 20:00 Καθημερινές, 09:00 ? 21:00.