«Ψέμα στο Ψέμα» στο θέατρο Ήβη

18.10.2010
Η εκρηκτική κωμωδία «Ψέμα στο Ψέμα» του Άντονυ Νίλσον, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, μετά από τρία ολόκληρα χρόνια, επιστρέφει και κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στο θέατρο Ήβη.

Η εκρηκτική κωμωδία «Ψέμα στο Ψέμα» του Άντονυ Νίλσον, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, μετά από τρία ολόκληρα χρόνια, επιστρέφει και κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στο θέατρο Ήβη.

Μια εκρηκτική κωμωδία γεμάτη εκπλήξεις και απρόσμενες εξελίξεις. Το έργο είναι ένα δομημένο παιχνίδι όπου σε κάθε γωνία σε περιμένει μια έκπληξη. Μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις, ίντριγκες και παρεξηγήσεις αναδύονται στην επιφάνεια οι πιο βαθιές αλήθειες.

Δύο αστυνομικοί έχουν ένα τελευταίο καθήκον προτού επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μόνο που αυτό που πρέπει να κάνουν κάθε άλλο παρά στο πνεύμα των ημερών ταιριάζει. Πρέπει να ανακοινώσουν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι τον θάνατο της κόρης τους σε ένα ατύχημα.

Μία παρεξήγηση, όμως, οδηγεί το ζευγάρι να πιστέψει πως οι αστυνομικοί τους μιλάνε για τον θάνατο του σκύλου τους. Μην αντέχοντας να γίνουν αγγελιοφόροι άσχημων νέων οι αστυνομικοί αποφασίζουν να κρύψουν το γεγονός από τους δύο ηλικιωμένους. Όχι μόνο, λοιπόν, δεν πετυχαίνουν τον σκοπό τους αλλά προκαλούν και μια σειρά παρεξηγήσεις παρασύροντας τον ιερέα, τους γείτονες κι ένα τσιουάουα.

Με τους: Ταξιάρχη Χάνο, Λαέρτη Μαλκότση, Ντίνο Καρύδη, Νεφέλη Ορφανού, Γιώργο Γαλίτη, Ελένη Καρακάση, Ελένη Αποστολοπούλου και Ελευθερία Γαλιατσάτου.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιάννη Μετζικώφ. Τους φωτισμούς έχει αναλάβει η Ελευθερία Ντεκώ και τη μουσική επιμέλεια ο Ιάκωβος Δρόσος. Βοηθός σκηνοθέτη η Ελευθερία Γαλιατσάτου.

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Δευτέρα: 21.00, Τρίτη: 18.00 & 21.00
Τετάρτη: 18.00 (λαϊκή απογ.) & 21.00
Κυριακή: 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 23 €, Φοιτητικό / λαϊκή απογευματινή: 18 €.

Θέατρο Ήβη, Σαρρή 27, Αθήνα, Τ. 210 3215127.