Έντουαρτ ο Ψαλιδοχέρης στο Badminton

30.12.2008
Δύο χρόνια μετά τη θρυλική παράσταση Swan Lake με την οποία έκανε πρεμιέρα το Θέατρο Badminton, ο τολμηρός σκηνοθέτης και ένας από τους μεγαλύτερους χορογράφους της εποχής μας, Matthew Bourne, επιστρέφει με τη νέα του χορογραφία και ξαναζωντανεύει το συγκινητικό γοτθικό παραμύθι του Tim Burton, Εντουαρντ ο Ψαλιδοχέρης.

Τι: Ο Ψαλιδοχέρης / Εdward Scissorhands
Που: Badminton Theater, Ολυμπιακά Ακίνητα-Γουδή
Πότε: 27 Ιανουαρίου - 8 Φεβρουαρίου 2009

Η γοτθική φαντασία του Tim Burton συναντάει τις μοναδικές χορογραφίες του Matthew Bourne, σε μια εκπληκτική παράσταση για όλη την οικογένεια.

Δεν είναι μπαλέτο (DANCe),
δεν είναι μιούζικαλ (musICAL),
είναι... DANCICAL!

Δύο χρόνια μετά τη θρυλική παράσταση Swan Lake με την οποία έκανε πρεμιέρα το Θέατρο Badminton, ο τολμηρός σκηνοθέτης και ένας από τους μεγαλύτερους χορογράφους της εποχής μας, Matthew Bourne, επιστρέφει με τη νέα του χορογραφία και ξαναζωντανεύει το συγκινητικό γοτθικό παραμύθι του Tim Burton, Εντουαρντ ο Ψαλιδοχέρης.

Η ιστορία του Ψαλιδοχέρη που όλοι αγαπήσαμε στην ομώνυμη ταινία του ‘90 με πρωταγωνιστή τον Johnny Depp, μιλά για ένα αγόρι διαφορετικό από τα άλλα. Έναν ήρωα που μένει μόνος στον κόσμο, με ψαλίδια αντί για χέρια, όταν ο εκκεντρικός εφευρέτης του πεθαίνει ξαφνικά και τον αφήνει ατελείωτο.

Ο σκοτεινός περιθωριακός Έντουαρντ παλεύει να βρει τη θέση του μέσα στον κόσμο των πολύχρωμων αμερικάνικων προαστίων και να πείσει τους καλοπροαίρετους κατοίκους του Hope Springs ότι πίσω από το σκληρό παρουσιαστικό του κρύβεται μια αθώα και ευγενική ψυχή.

Πολύ γρήγορα εξελίσσεται στον ήρωα της γειτονιάς, μεταμορφώνοντας τους ομοιόμορφους και βαρετούς κήπους σε «έργα τέχνης» και φτιάχνοντας εντυπωσιακά γλυπτά από πάγο, ενώ με τα ευφάνταστα πανκ κουρέματά του ξαφνιάζει ευχάριστα τις «καθώς πρέπει» κυρίες. Πόσοι όμως μπορούν να αναγνωρίσουν την ομορφιά και την αθωότητα που κρύβονται πίσω από τις ουλές και τα ψαλίδια του;

Κοινωνική σάτιρα και μαύρο χιούμορ σε μια παράσταση που μιλά στην καρδιά όλων και έχει την υπογραφή του μοναδικού "storyteller" - χορογράφου Matthew Bourne.

Ένας από τους πιο επιτυχημένους Βρετανούς χορογράφους και σκηνοθέτες των τελευταίων ετών, με ένα καθαρά δικό του στυλ, που συνεχώς προκαλεί τους παραδοσιακούς φίλους του μπαλέτου παγκοσμίως και δημιουργεί νέο κοινό για το χορό. Πέντε φορές βραβευμένος με Olivier, ο Bourne είναι ο μόνος Βρετανός σκηνοθέτης που έχει κερδίσει βραβείο Τόνυ για Καλύτερη Χορογραφία και Καλύτερη Σκηνοθεσία Μιούζικαλ.

Δημιουργός των διάσημων επιτυχιών Swan Lake, Nutcracker!, Highland Fling, Play Without Words, Μary Poppins, Oliver!, o Bourne συνεχίζει να ταράζει τα νερά της χορευτικής σκηνής με νέες παραστάσεις (Dorian Gray), κάνοντάς μας να περιμένουμε με ανυπομονησία κάθε νέο του έργο...

Ο Ψαλιδοχέρης στα Θέατρα του Κόσμου

2005 - πρεμιέρα στο θέατρο Sadler’s Wells του Λονδίνου, όπου παρέμεινε για 11
εβδομάδες. Περιοδεία σε Μ. Βρετανία και Αυστραλία.
2006/2007 - περιοδεία στις Η.Π.Α.
Οκτώβριος 2008- Τheatre du Chatelet, Παρίσι.
Νοέμβριος ’08 & Ιανουάριος ’09 - Μ. Βρετανία.
Ιανουάριος & Φεβρουάριος ’09 - Αθήνα, Θέατρο Badminton.

Γνωρίζατε ότι:

- Ο Ψαλιδοχέρης έκανε περισσότερες από 400 παραστάσεις κατά τη διάρκεια της
αμερικάνικης περιοδείας το Μάιο του 2007.
- Μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, τον Ψαλιδοχέρη έχουν παρακολουθήσει 242.300 θεατές.
- Ο Τζόνι Ντεπ επισκέφτηκε με την οικογένειά του τα παρασκήνια του θεάτρου στο Λος
Άντζελες όπου παιζόταν ο Ψαλιδοχέρης (σεζόν ’06-’07) και μετά από 16 χρόνια έπιασε τα χέρια-ψαλίδια του ήρωα που o ίδιος ενσάρκωσε στην ταινία του Tim Burton το 1990 με εξαιρετική επιτυχία.
- O πρωταγωνιστής χρειάζεται μία με μιάμιση ώρα για να μακιγιαριστεί πριν την παράσταση.
- Για να βάλει ο ηθοποιός που έχει το ρόλο του Έντουαρντ το κοστούμι του, χρειάζεται 20 λεπτά και 3 βοηθούς. Συνολικά το ντύσιμο του πρωταγωνιστή διαρκεί 45 λεπτά με 1 ώρα.
- Ο πρωταγωνιστής κάνει ειδική φυσιοθεραπεία για τα χέρια, για να αποφύγει κακώσεις
στους ώμους, τους αγκώνες και την πλάτη. Τα ψαλίδια είναι βαριά και το σώμα
καταπονείται ιδιαίτερα από τις συνεχείς κινήσεις κατά τη διάρκεια της παράστασης.


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ticketnet.gr // 50% έκπτωση σε όλες τις ζώνες στα παιδικά και φοιτητικά εισιτήρια. Εισιτήρια διαθέσιμα και στα φυσικά σημεία πώλησης.

Εισιτήρια: Παρ. και Σαβ. 21:00
Α ζώνη : 88€
Β ζώνη : 72€
Γ ζώνη : 58€
Δ ζώνη : 42€
Ε ζώνη : 28€

Σαβ και Κυρ. 16:00, Κυρ. 21:00
Α ζώνη : 78€
Β ζώνη : 62€
Γ ζώνη : 48€
Δ ζώνη : 32€
Ε ζώνη : 18€

Τρ. Τετ. και Πεμ. 21:00
Α ζώνη : 68€
Β ζώνη : 52€
Γ ζώνη : 38€
Δ ζώνη : 22€
Ε ζώνη : 8€