Θρυλικές φωτογραφίες σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη

10.12.2008
Η τελευταία πόζα της Μέριλιν, και πολλές άλλες θρυλικές φωτογραφικές πόζες μέσα από το φακό διάσημων φωτογράφων όπως οι: Χέλμουτ Νιούτον, Ρίτσαρντ Άβεντον, Ίρβινγκ Πεν και Ρόμπερτ Μάπλεθορπ, δημοπρατούνται στον οίκο δημοπρασιών «Κρίστις» στη Νέα Υόρκη.

Κορυφαία έργα διάσημων φωτογράφων όπως οι Χέλμουτ Νιούτον, Ρίτσαρντ Άβεντον, Ίρβινγκ Πεν και Ρόμπερτ Μάπλεθορπ βρίσκονται συγκεντρωμένα στον οίκο δημοπρασιών «Κρίστις» στη Νέα Υόρκη.

Τα έργα που παρουσιάζονται αποτελούν μέρος της συλλογής «Είδωλα του Γκλάμουρ και του Στιλ: Η Συλλογή Constantiner» και θα βγουν στο «σφυρί» την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008.

Στις φωτογραφίες εικονίζονται θρυλικά πρόσωπα -όπως ο Τζέιμς Ντιν και η Μέριλιν Μονρόε- σε χαρακτηριστικές πόζες, αλλά και πολλοί γνωστοί ηθοποιοί και μοντέλα όπως η Σόφι Μαρσό, η Κατρίν Ντενέβ, η Ιζαμπελα Ροσελίνι, η Κρίστι Τέρλνινγκτον, η Στέφανι Σέιμουρ, η Κέιτ Μος.

Η δημοπρασία περιλαμβάνει εκατό περίπου φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρόε, μεταξύ των οποίων την τελευταία πόζα της θρυλικής ηθοποιού, που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός τού Μπερτ Στερν, λίγο πριν το θάνατό της.

Η φωτογραφία της Κέιτ Μος από τον φακό του Νικ Νάιτ το 1999 είναι από τις πιο "φτηνές" της δημοπρασίας, αφού η πώλησή της ξεκινάει μόλις στα 3,500 αμερ. δολάρια.

Πάντως το μεγαλύτερο ποσό αναμένεται να συγκεντρώσουν οι φωτογραφίες του Χέλμουτ Νιούτον, μια και είναι οι πιο γυμνές και προκλητικές της συλλογής, αλλά και εκείνες τις Μέριλιν που δημοπρατούνται για πρώτη φορά.

Το πορτρέτο του Χέλμουτ Νιούτον με τη σύζυγο και το γυμνό μοντέλο στο παρισιάνικο στούντιο της Vogue έχει τιμή εκκίνησης 100.000 δολάρια.

"Icons of Glamour and Style: The Constantiner Collection"
16 - 17 Δεκεμβρίου 2008
New York, Rockefeller Plaza

XT