Καλύτερη παράσταση η "Ευτυχία"!

06.11.2008
Ο Πέτρος Ζούλιας, ο Διαγόρας Χρονόπουλος, ο Κωνσταντίνος Ρήγος αλλά και η Αννα Βαγενά είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των φετινών «Θεατρικών Βραβείων Κοινού 2008» του «Αθηνοράματος».

Ο Πέτρος Ζούλιας, ο Διαγόρας Χρονόπουλος, ο Κωνσταντίνος Ρήγος αλλά και η Αννα Βαγενά είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των φετινών «Θεατρικών Βραβείων Κοινού 2008» του «Αθηνοράματος».

Η απονομή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην κατάμεστη από ανθρώπους του θεάτρου και θεατρόφιλους αίθουσα Φίλων της Μουσικής του «Μεγάρου Μουσικής Αθηνών» (η φετινή τελετή έγινε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού).

Καλύτερη παράσταση αναδείχθηκε η «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου», με τη Νένα Μεντή να κερδίζει και το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου και ο σκηνοθέτης της Πέτρος Ζούλιας το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας.

«Το Γάλα» τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο καλύτερης παράστασης και η «Μέθοδος Γκρόνχολμ» με το τρίτο. Ο σκηνοθέτης της Διαγόρας Χρονόπουλος ήρθε δεύτερος στην προτίμηση του κοινού, ενώ ο πρωταγωνιστής της Γιώργος Καραμίχος κέρδισε το βραβείο του Α' αντρικού ρόλου.

Η βραδιά κύλησε με χιούμορ, καθώς οι απονομές εναλλάσσονταν με το θεατρικό μιούζικαλ που έγραψε ο Θύμιος Νικολόπουλος και σκηνοθέτησε ο Γιάννης Κακλέας. Οι προσκεκλημένοι έζησαν μια θεατρική «αμερικανική εισβολή», φιλική στην αρχή, αλλά απόλυτα επεκτατική στη συνέχεια.

Κάποιοι «πράκτορες» (Ορφέας Αυγουστίδης, Μάκης Παπαδημητρίου) έβαλαν σε δράση ένα σχέδιο, βάσει του οποίου οι αμερικανικές δυνάμεις επεμβαίνουν στη θεατρική πραγματικότητα της Αθήνας για να την καταστρέψουν, έχοντας σαν «στρατηγείο» τους τη σκηνή του Μεγάρου κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων.

Οι Ελληνες θεατράνθρωποι, όμως, περνούν στην αντεπίθεση, με επικεφαλής τον παρουσιαστή της τελετής, Γιώργο Κοτανίδη. Και εκεί που η ζυγαριά κοντεύει να γείρει προς την πλευρά της υπερδύναμης, το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών έρχεται να ανατρέψει τα σχέδια των γκαφατζήδων -όπως αποδείχτηκε- πρακτόρων.

Μαζί με τα τεκταινόμενα στη σκηνή οι πάνω από χίλιοι καλεσμένοι απόλαυσαν, μέσω βίντεο, και αρκετές διασκεδαστικές και νοσταλγικές σκηνές από τις εννιά προηγούμενες βραβεύσεις.

Αναλυτικότερα τα βραβεία έχουν ως εξής:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
1o Βραβείο: Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
2ο Βραβείο: Το Γάλα
3ο Βραβείο: Η Μέθοδος Γκρόνχολμ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
1o Βραβείο: Πέτρος Ζούλιας «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου»
2ο Βραβείο: Διαγόρας Χρονόπουλος «Μέθοδος Γκρόνχολμ»
3ο Βραβείο: Κωνσταντίνος Ρήγος «Bossa Nova»

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
Γιάννης Οικονομίδης «Σπιρτόκουτο»

ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ
1o Βραβείο: Γιώργος Καραμίχος «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ»
2ο Βραβείο: Γιώργος Κέντρος «Η Γυναίκα με τα Μαύρα»
3ο Βραβείο: Κρις Ραντάνοφ «Ένας στους δέκα»

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ
1o Βραβείο: Νένα Μεντή «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου»
2ο Βραβείο: Αννα Βαγενά «Το Γάλα»
3ο Βραβείο: Μαρία Ναυπλιώτου "Bossa Nova"

ΣΥΝΘΕΤΕΣ
1o Βραβείο: Σταμάτης Κραουνάκης «Παρακαλώ... Ας μείνει μεταξύ μας»
2ο Βραβείο: Ελένη Καραΐνδρου «Ταξίδι μιας Μεγάλης Μέρας Μέσα στη Νύχτα»
3ο Βραβείο: Παναγιώτης Καλαντζόπουλου «Το Φιόρο του Λεβάντε»