«Το ξύπνημα της άνοιξης» από το Εθνικό Θέατρο

27.10.2008
«Το ξύπνημα της άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ θα παρουσιάζεται από τις 14 Νοεμβρίου 2008 στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας από το Εθνικό Θέατρο!
«Το ξύπνημα της άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ θα παρουσιάζεται από τις 14 Νοεμβρίου 2008 στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας από το Εθνικό Θέατρο!

Οι μαθητές ενός επαρχιακού σχολείου στην κρίσιμη ηλικία της εφηβείας, αντιμέτωποι με τον καταπιεστικό περίγυρό τους. To ξύπνημα της ερωτικής επιθυμίας τους συναντά τις βίαιες αντιδράσεις του σχολείου και της οικογένειας. Οι νέοι επαναστατούν διεκδικώντας την απόλυτη ελευθερία μέσα από ένα παιχνίδι με τον έρωτα και το θάνατο. Το πέρασμα στην ενηλικίωση σφραγίζει τη ζωή τους για πάντα.

Το κορυφαίο έργο του Φρανκ Βέντεκιντ, γραμμένο το 1891, υπήρξε για την εποχή του ένα έργο- σκάνδαλο και παραμένει έως και σήμερα προκλητικό. Μέσα σε μια ποιητική ατμόσφαιρα, γεμάτη ευαισθησία και λυρισμό, ο συγγραφέας θέτει διαχρονικά ερωτήματα για το ξύπνημα της σεξουαλικότητας.

Ο Νίκος Μαστοράκης στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου καταθέτει τη δική του σύγχρονη, τολμηρή πρόταση με τη συμμετοχή μιας ομάδας νέων ταλαντούχων ηθοποιών που έχουν ξεχωρίσει

Η ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση
: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια: Νίκος Μαστοράκης
Σκηνικά - κοστούμια: Εύα Μανιδάκη
Κίνηση: Αμάλια Μπένετ
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας


Παίζουν: Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Ιωάννα Παππά, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Όμηρος Πουλάκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Αννίτα Κούλη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Θάνος Τοκάκης, Δημήτρης Κουτρουβιδέας, Νατάσσα Ζάγκα, Αγγελική Καρυστινού, Δημήτρης Καρτόκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Μιχάλης Φωτόπουλος, Μίλτος Σωτηριάδης, Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος

Προπαράσταση: 13 Νοεμβρίου
Πρεμιέρα: 14 Νοεμβρίου

Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών