"Δεν έχω δύο ζωές"

16.10.2008
Στην Εθνική Γκαλερί Πορτρέτων του Λονδίνου ξεκινά από σήμερα μία νέα έκθεση αφιερωμένη στο έργο της Ανι Λίμποβιτς, της φωτογράφου που έχει απαθανατίσει με τον φακό της μερικές από τις πιο διάσημες προσωπικότητες του Χόλιγουντ.

Στην Εθνική Γκαλερί Πορτρέτων του Λονδίνου ξεκινά από σήμερα μία νέα έκθεση αφιερωμένη στο έργο της Άνι Λίμποβιτς, της φωτογράφου που έχει απαθανατίσει με τον φακό της μερικές από τις πιο διάσημες προσωπικότητες του Χόλιγουντ.

Τίτλος αυτής της νέας έκθεσης είναι: «Άνι Λίμποβιτς: Η Ζωή μιας Φωτογράφου» (A Photographer's Life, 1990-2005) και περιλαμβάνει περίπου 150 φωτογραφίες και πορτρέτα της διάσημης φωτογράφου, τόσο από την αμιγώς επαγγελματική της δράση όσο και από την προσωπική της ζωή και το στενό φιλικό της περιβάλλον.

Η έκθεση "δένει" δημιουργικά και χρονολογικά τις δύο πλευρές του έργου της Λίμποβιτς, προβάλλοντας γεγονότα της προσωπικής της ζωής πάνω στο φόντο της κοινωνικής της εικόνας.

"Δεν έχω δύο ζωές" λέει η Λίμποβιτς. "Η φωτογραφία είναι η ζωή μου και τα προσωπικά ενσταντανέ είναι μέρος της".

Η έκθεση περιλαμβάνει πορτρέτα διάσημων ηθοποιών - Jamie Foxx, Nicole Kidman, Brad Pitt, Andelina Jolie - αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, τον George W. Bush στο Λευκό Οίκο, την κλασική πλέον φωτογραφία της εγκύου Demi Moore (1991), καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες - Richard Avedon, Brice Marden, Philip Johnson και Cindy Sherman - αλλά και φωτορεπορτάζ από το Σαράγιεβο του 1990.

Στην καρδιά της έκθεσης φιγουράρουν προσωπικά φωτογραφικά ντοκουμέντα της Λίμποβιτς, όπως η γέννηση και η παιδική ηλικία των τριών κοριτσιών της.

ΧΤ