Εντυπώσεις από την Ελλάδα και τη...μαγεία της

14.12.2011
Η ομαδική έκθεση ζωγραφικής ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με τίτλο «Εντυπώσεις από την Ελλάδα» παρουσιάζεται από τις 16 έως 31 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό του Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Η ομαδική έκθεση ζωγραφικής ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με τίτλο «Εντυπώσεις από την Ελλάδα» παρουσιάζεται από τις 16 έως 31 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό του Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Η έκθεση αποτελεί το αποτέλεσμα του 20ου διεθνούς συμποσίου ζωγραφικής, που διοργανώθηκε στα Μετέωρα και τα Μεστά της Χίου την άνοιξη και το καλοκαίρι 2011 από τη διακεκριμένη ζωγράφο Έλενα Ζαντρέϊκο.

Οι 12 καλλιτέχνες από επτά χώρες που συμμετέχουν στην έκθεση, πέρασαν δημιουργικές μέρες απολαμβάνοντας το ελληνικό φως και τη ζεστή φιλοξενία της τοπικής κοινωνίας. Μαγεμένοι από την ομορφιά της ελληνικής φύσης, των τοπίων και των ανθρώπων, στοιχεία με τα οποία μερικοί από του ζωγράφους ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή, οι καλλιτέχνες αποτύπωσαν τις εντυπώσεις τους στον καμβά και με αυτή την παρουσίαση δίνεται η ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να τις μοιραστεί μαζί τους.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι εξής : Έλενα Ζαντρεΐκο, Τηλέμαχος Πιλιτσίδης και Ναταλία Πιλιτσίδη (Ελλάδα), Edward Habdas (Πολωνία), Andrey Shirokov και Vladimir Shirokov (Ρωσία), Daniel Atanassov και Nikolai Yanakev (Βουλγαρία), Hamdi Gokova (Τουρκία), Monika Sonnleitner Temper (Αυστρία), Karl Mazus (Γερμανία), Janusz Malinowski (Καναδάς).

INFO:
Εγκαίνια: Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, ώρα 19:00
Διάρκεια: 16 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011
Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων - Αίθουσα «Ιακωβίδης»:
Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 601, στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο: 10.00 - 14.00 & 17.00 - 21.00, Κυριακή 10.00 - 14.00, εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας την Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της Πολωνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.