Μαραθώνια Διαδρομή: Ακολουθώντας τη Μπλε Γραμμή

14.12.2011
Ένα συλλεκτικό βιβλίο-ντοκουμέντο για τα 2.500 χρόνια της Μαραθώνιας διαδρομής δημιουργήθηκε από τον Στέφανο Σάμιο και την Grey Images σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ.

Ένα συλλεκτικό βιβλίο-ντοκουμέντο για τα 2.500 χρόνια της Μαραθώνιας διαδρομής δημιουργήθηκε από τον Στέφανο Σάμιο και την Grey Images σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ.

Πρόκειται για ένα πολυτελές βιβλίο 656 σελίδων, αφιέρωμα στον επετειακό 28ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2010, που συνέπεσε με την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα. Αυτή η έκδοση αποτέλεσε τον δικό μας φωτογραφικό και σχεδιαστικό Μαραθώνιο. Ειδικά για την έκδοση αυτή οργανώθηκε η πολυπλοκότερη φωτογράφιση που έγινε ποτέ για την κάλυψη του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. Ακολούθησε πολύμηνη επιλογή και επεξεργασία του άφθονου και σημαντικού φωτογραφικού υλικού καθώς και άρτια και πρωτοποριακή σχεδίαση.

Αυτή η μοναδική έκδοση είναι προσανατολισμένη στην ανάδειξη του ιδίου του γεγονότος του Κλασικού Μαραθώνιου Δρόμου της Αθήνας. Παρουσιάζεται η αυθεντική Μαραθώνια διαδρομή καθώς και ιστορικά και ενημερωτικά στοιχεία που συνδέονται με αυτήν.

Κεντρικό άξονα της "αφήγησης" αποτελεί η ανάδειξη της ανθρώπινης προσπάθειας που απαιτεί η συμμετοχή στον αγώνα.
Πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, είμαστε υπερήφανοι διότι η έκδοση που δημιουργήσαμε διεκδικεί παγκόσμια πρωτιά. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανάλογη προσπάθεια παρουσίασης Μαραθωνίου σε αυτήν την κλίμακα.
Στόχος μας είναι να φέρουμε το κοινό σε επαφή με τα ιδεώδη του Μαραθωνίου και να τιμήσουμε τους χιλιάδες ανώνυμους συμμετέχοντες Έλληνες και ξένους στον επίπονο αυτό αγώνα. Παράλληλα, να προβάλουμε σε διεθνές επίπεδο την πατρίδα μας και τις οικουμενικές αξίες που γέννησε.

Μερικοί Αριθμοί:
20.000 δρομείς από 99 χώρες.
33 φωτογράφοι.
3 Γερανοί.
1 Ελικόπτερο.
3 μήνες προετοιμασίας, σχεδιασμού, δοκιμαστικών φωτογραφήσεων, ανάλυσης αποτελεσμάτων και εκπαίδευσης των φωτογράφων.
90.000 φωτογραφίες από την ημέρα του αγώνα.
Ατελείωτες ώρες επιλογής, ηλεκτρονικής επεξεργασίας των τελικών εικόνων και σχεδιασμού της έκδοσης.


Η έκδοση τελεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Δήμου Αθηναίων και του ΣΕΓΑΣ.

Διατίθεται προς πώληση στο e-shop: www.themarathonroute.com και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία.