Στο Ηρώδειο το Alvin Ailey American Dance Theater

11.08.2008
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του, το Alvin Ailey American Dance Theater επιστρέφει στην Αθήνα γιορτάζοντας τα πενήντα χρόνια του με δύο παραστάσεις, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Τι: Alvin Ailey American Dance Theater
Πού: Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Πότε: 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2008
Εισιτήρια:
€ 100,00 (Διακεκριμένη ζώνη)
€ 65,00 (Α ζώνη)
€ 45,00 (B ζώνη)
€ 35,00 (Γ ζώνη)
€ 25,00 (Άνω διάζωμα)
Σχετικός ιστότοπος: www.alvinailey.org

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του, το Alvin Ailey American Dance Theater επιστρέφει στην Αθήνα γιορτάζοντας τα πενήντα χρόνια του με δύο παραστάσεις, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Οι δύο βραδιές παρουσιάζουν διαφορετικά έργα από το ρεπερτόριο του συνόλου και αποτελούν μια αναδρομή στην καλλιτεχνική του πορεία:

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από τα Ticket Service, (τηλ. 210 7234567), Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσματζόγλου), www.ticketservices.gr.

Οι παραστάσεις του συγκροτήματος στην Αθήνα δίνονται υπό την αιγίδα του Αμερικανοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, και υπό τον αιγίδα και τους σκοπούς του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

26 Σεπτεμβρίου 2008, 8:30
NIGHT CREATURE
SOLO
LOVE STORIES
REVELATIONS

27 Σεπτεμβρίου 2008, 8:30
FIREBIRD
SOLO
THE GOLDEN SECTION
REVELATIONS






μπαλέτα Alvin Ailey American Dance Theater προήλθαν από μια θρυλική παράσταση το 1958 στη Νέα Υόρκη. Με την καθοδήγηση του χορευτή Alvin Ailey και μια ομάδα νέων Αφρο-αμερικανών μοντέρνων χορευτών, η παράσταση αυτή άλλαξε για πάντα την κοινή αντίληψη για τον αμερικανικό χορό. Έτσι, ο πρωτοπόρος Ailey καθιέρωσε μια πολυσύνθετη και πολυπολιτισμική ομάδα η οποία μέχρι σήμερα παρουσιάζει σημαντικά χορευτικά έργα τόσο παραδοσιακών όσο και νέων, καινοτόμων, δημιουργών και χορογράφων.

Πενήντα χρόνια μετά, τα μπαλέτα Alvin Ailey συνεχίζουν το όραμα του ιδρυτή τους προάγοντας τον πολιτισμό του χορού, διαφυλάσσοντας αλλά κι εμπλουτίζοντας αμερικανική χορευτική παράδοση. Η ομάδα Alvin Ailey έχει δώσει παραστάσεις μπροστά σε 21 εκατομμύρια ανθρώπους σε 71 χώρες, ενώ έχοντας αποκτήσει σταθερό κοινό σε όλο τον κόσμο, θεωρείται πλέον ως ο παγκόσμιος πρεσβευτής της αφρο-αμερικανικής κουλτούρας, εμπνέοντας και ενώνοντας ανθρώπους κάθε γένους και ηλικίας.

Έτσι, το 2002 όχι μόνο έδωσαν μια ειδική παράσταση στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Salt Lake City, αλλά κι έγιναν λαμπαδηδρόμοι της ολυμπιακής φλόγας πριν την έναρξη των αγώνων.

Τα μπαλέτα Alvin Ailey American Dance Theater, έχουν δώσει παραστάσεις σε μερικά από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα θέατρα της Ευρώπης όπως το Θέατρο Μαρίνσκυ - Κίρωφ της Αγίας Πετρούπολης, το Grand Palais του Παρισίου κ.α.

Το 2006 αποτέλεσαν το κύριο πρόγραμμα στο φεστιβάλ Les étés de la Dance το οποίο κάθε χρόνο φιλοξενεί τα μεγαλύτερα χορευτικά συγκροτήματα του κόσμου.

Οι 18 παραστάσεις που έδωσαν στο ειδικά διαμορφωμένο θέατρο σε μια από τις ιστορικότερες τοποθεσίες του Παρισιού (Archives Nationales) ενθουσίασαν το γαλλικό κοινό, ενώ τιμήθηκαν με το Χρυσό Μετάλλιο, την υψηλότερη τιμητική διάκριση της πόλης.

Στις ποικίλες βραβεύσεις όμως των Alvin Ailey περιλαμβάνεται και το ξεχωριστό Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών το οποίο απένειμαν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών George Bush και η Πρώτη Κυρία Laura Bush. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας καλλιτεχνικός οργανισμός αναγνωρίζεται με αυτήν την υψηλή διάκριση.