Ο έρωτας είναι του...χεριού σας

12.10.2007
Αν νομίζατε ότι στην παλάμη σας κρύβεται μόνο το μέλλον σας, μάλλον κάνετε λάθος! Κοιτάξτε την πιο προσεκτικά και αυτή θα σας αποκαλύψει όχι μόνο τα μυστικά του χαρακτήρα σας, αλλά και την ερωτική ιδιοσυγκρασία σας. Βέβαια, μην περιοριστείτε μόνο στη δική σας. Ρίξτε μια ματιά και στο χέρι του ατόμου που σας ενδιαφέρει!

Από τη Νέλλη Παρασκευοπούλου σε συνεργασία με τον Κώστα Σπανό

Αν νομίζατε ότι στην παλάμη σας κρύβεται μόνο το μέλλον σας, μάλλον κάνετε λάθος! Κοιτάξτε την πιο προσεκτικά και αυτή θα σας αποκαλύψει όχι μόνο τα μυστικά του χαρακτήρα σας, αλλά και την ερωτική ιδιοσυγκρασία σας. Βέβαια, μην περιοριστείτε μόνο στη δική σας... Ρίξτε μια ματιά και στο χέρι του ατόμου που σας ενδιαφέρει!

Πως θα διαβάσετε το χέρι

Κοιτάξτε προσεκτικά τα χέρια σας και προσπαθήστε να τα κατατάξετε σε κάποια κατηγορία ανάλογα με το σχήμα τους, το μήκος των δαχτύλων ή την ποιότητα των νυχιών. Έπειτα περάστε στην παρατήρηση των γραμμών της παλάμης σας. Φυσικά, σε αυτό το άρθρο περιορίζομαστε στα... απαραίτητα που αφορούν στην ερωτική ζωή. Για να μάθετε, λοιπόν, περισσότερα για την προσωπικότητα και το μέλλον σας, πρέπει να εστιάσετε περισσότερο την προσοχή σας στο χέρι με το οποίο γράφετε. Για τους δεξιόχειρες, το αριστερό χέρι φανερώνει τα χαρίσματα και τις ικανότητες, ενώ το δεξί αποκαλύπτει αν αναπτύξατε τα ταλέντα αυτά και τις μελλοντικές εξελίξεις. Για τους αριστερόχειρες ισχύει το αντίστροφο. Λάβετε υπόψη όλα όσα διακρίνετε -σχήμα, μέγεθος, υφή της επιδερμίδας, δάχτυλα, γραμμές κ.λπ.- και χρησιμοποιήστε τη διαίσθησή σάς για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι γραμμές του χεριού δεν είναι στατικές, αλλά αλλάζουν με τα χρόνια, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη της ελεύθερης βούλησης που μπορεί να μεταβάλλει τα «γραμμένα»...

Το στοιχειώδες χέρι

Η παλάμη είναι φαρδιά, με κοντόχοντρα, δύσκαμπτα δάχτυλα και σαρκώδη εμφάνιση και έχει λίγες, αλλά έντονες γραμμές. Το στοιχειώδες χέρι διαχωρίζεται και σε δύο υποκατηγορίες: η κατώτερη χαρακτηρίζεται από σκληρή επιδερμίδα και τραχιά υφή, ενώ στην ανώτερη το χέρι είναι πιο ευλύγιστο και ευκίνητο και έχει λεπτότερη επιδερμίδα. Τα άτομα με αυτό το σχήμα χεριού συνήθως είναι προσγειωμένα, ανεξάρτητα και συνεπή, επιλέγουν τη σταθερότητα, αγαπούν βαθιά τη φύση και έχουν καλή υγεία. Ερωτικό ταμπεραμέντο: Αν και πρόκειται για πολύ αισθησιακά άτομα, αντιμετωπίζουν δυσκολίες προσαρμογής στις αλλαγές και εκφράζουν δύσκολα τα συναισθήματά τους. Η έντονη ζήλια και η αγάπη για την οικογένεια είναι επίσης χαρακτηριστικά τους. Πίσω από τη σκληροτράχηλη εμφάνιση του χεριού αυτού του σχήματος, όμως, κρύβεται συνήθως ένας τρυφερός χαρακτήρας. Αν το άτομο έχει χέρι που κατατάσσεται στην ανώτερη κατηγορία, τότε διαθέτει πιο ήπιο χαρακτήρα και δεν έχει τόσο έντονες τάσεις κυριαρχίας, ενώ στην κατώτερη κυριαρχείται από τα ένστικτά του.

Το τετράγωνο χέρι

Η παλάμη είναι τετράγωνη με δάχτυλα στο ίδιο μήκος με αυτήν, τα οποία έχουν επίσης τετραγωνισμένες απολήξεις. Τα νύχια είναι και αυτά τετράγωνου σχήματος και η έλλειψη ευκαμψίας των δαχτύλων και η σφιχτή επιδερμίδα συμπληρώνουν το πορτρέτο αυτής της κατηγορίας. Οργανωτικός και λίγο τσιγκούνης, αυτός ο τύπος ανθρώπου ξεχωρίζει για την επιμονή και την αυτοσυγκράτησή του, ενώ αποφεύγει όσο μπορεί να παρεκκλίνει από το πρόγραμμά του. Ερωτικό ταμπεραμέντο: Το άτομο με τετράγωνο χέρι προτιμά μια κατάσταση στα αισθηματικά που να συνάδει με τη γενικότερη κατεύθυνση που έχει ορίσει στη ζωή του και η οποία δεν περιλαμβάνει εκπλήξεις και νέες εμπειρίες. Εύκολα μπορεί να διατηρήσει μια μακροχρόνια σχέση και να είναι αφοσιωμένος και πιστός σύντροφος, μολονότι πιθανώς να «κατηγορηθεί» για έλλειψη φαντασίας.

Το χέρι-σπάτουλα

Φαρδιά, δυνατά χέρια με αρθρώσεις που προεξέχουν, πεπλατυσμένα ακροδάχτυλα και νύχια και παλάμη πιο λεπτή στον καρπό απ’ ό,τι στις αρθρώσεις των δαχτύλων είναι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του τύπου χεριού. Το συγκεκριμένο σχήμα παραπέμπει σε άτομα με εξωστρεφή και ευρηματική προσωπικότητα, ανικανοποίητα και δημιουργικά. Ερωτικό ταμπεραμέντο: Πρόκειται για περιπετειώδεις τύπους, που αναζητούν συνεχώς νέες εμπειρίες και αλλάζουν με ευκολία συντρόφους! Απεχθάνονται τη μονοτονία και την έλλειψη ελευθερίας και δεν αποκλείεται να έχουν κάπως εκκεντρικές σεξουαλικές προτιμήσεις. Βέβαια, θεωρούν το καλό σεξ ως βασική προϋπόθεση μιας υγιούς σχέσης.

Το σχήμα του χεριού

Το κωνικό χέρι

Ο καρπός και τα ακροδάχτυλα είναι λεπτά, η επιδερμίδα απαλή και τα δάχτυλα ευλύγιστα. Εκτός από τις βασικές γραμμές της παλάμης, αυτός ο τύπος χεριού χαρακτηρίζεται από την παρουσία μεγάλου αριθμού λεπτών γραμμών, πολλές από τις οποίες είναι κάθετες. Τα άτομα αυτά χαρακτηρίζονται από το μεγάλο αυθορμητισμό τους, τον έντονο συναισθηματισμό τους και την... ανεξέλεγκτη κυκλοθυμικότητά τους. Ερωτικό ταμπεραμέντο: Συνήθως αποφεύγουν τις δεσμεύσεις και έχουν αδυναμία στο ωραίο. Ο έντονος αισθησιασμός τους «παντρεύεται» με τη ρομαντική τους διάθεση, την ευαισθησία και τον ιδεαλισμό. Χρειάζονται συνεχείς εναλλαγές, ώστε να αποφεύγουν τη ρουτίνα με κάθε τρόπο.

Το ψυχικό χέρι

Καλοσχηματισμένα, μακριά δάχτυλα με λεπτά ακροδάχτυλα, λεπτή επιδερμίδα και απαλή υφή είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του τύπου χεριού. Τα δάχτυλα είναι ευλύγιστα, τα νύχια μακρόστενα και στην παλάμη υπάρχουν αρκετές γραμμές. Τα άτομα με αυτόν τον τύπο χεριού έχουν ισχυρές ενορατικές ικανότητες και ανεπτυγμένο αισθητικό κριτήριο και έντονο ενδιαφέρον για τη μεταφυσική. Ερωτικό ταμπεραμέντο: Άτομα δεκτικά και ονειροπόλα, γεμάτα ιδεαλισμό, με έντονη φαντασία αλλά και την τάση να εξιδανικεύουν το/τη σύντροφό τους. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που πέφτουν από τα σύννεφα με την πρώτη δυσκολία.

Το φιλοσοφικό χέρι

Η παλάμη είναι μακρόστενη ή τετράγωνη, τα δάχτυλα μακριά και οστεώδη, οι αρθρώσεις έντονες και τα νύχια μακρόστενα. Τα άτομα με αυτό το σχήμα χεριού είναι στοχαστικά και αναλυτικά, ρέπουν προς τη σχολαστικότητα και την ανεξαρτησία. Ερωτικό ταμπεραμέντο: Δείχνει άτομα που δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη σχέση και βάζουν πάνω από καθετί την επικοινωνία. Διαθέτουν μεγάλη υπομονή και κατανόηση, αλλά δύσκολα παίρνουν αποφάσεις. Συνήθως δεν είναι αυθόρμητα και νιώθουν αμηχανία στον ερωτικό τομέα. Αν και μοναχικά, διαθέτουν ισχυρή γοητεία.

Τα δάχτυλα αποκαλύπτουν

* Τα άτομα που το μεσαίο δάχτυλό τους έχει μικρότερο μήκος από την παλάμη τους έχουν ανεπτυγμένη διαίσθηση και καταφέρνουν εύκολα να εμβαθύνουν σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Στον ερωτικό τομέα είναι λίγο ανυπόμονα, μολονότι δείχνουν κατανόηση απέναντι στο ταίρι τους. * Τα μακριά δάχτυλα υποδεικνύουν άτομα με ανεπτυγμένη πνευματικότητα και ανοιχτό μυαλό, που έχουν ωστόσο μια αδυναμία στην εκδίκηση. Η ανάλυση κάθε λεπτομέρειας και η εκμάθηση νέων τεχνικών τα χαρακτηρίζουν στον ερωτικό τομέα. * Τα κοντά, παχουλά δάχτυλα υποδηλώνουν ένα φιλήδονο χαρακτήρα με αδυναμία στις σαρκικές απολαύσεις κάθε είδους. Στον ερωτικό τομέα υπάρχει προτίμηση στους αργούς ρυθμούς και σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει ανατολίτικο χαρέμι. * Τα λεπτά δάχτυλα χαρακτηρίζουν άτομα που προτιμούν τις απολαύσεις του πνεύματος και ζουν εν μέρει στο δικό τους κόσμο. Αυτός ο τύπος δαχτύλων υποδηλώνει ανθρώπους που προτιμούν να διαβάζουν ερωτική ποίηση παρά να επιδίδονται στο σεξ!

Η γλώσσα των νυχιών

Το χρώμα των νυχιών φανερώνει τη σεξουαλική ζωτικότητα κάθε ατόμου: * Τα κοκκινωπά νύχια δείχνουν ισχυρή ερωτική ορμή και πάθος. Επίσης, υποδηλώνουν έναν ευέξαπτο χαρακτήρα, που έχει την ανάγκη να εκτονώνει με κάποιον τρόπο -το σεξ συμπεριλαμβάνεται!- την επιπλέον ενέργεια. * Τα ροδαλά νύχια δείχνουν έναν ισορροπημένο χαρακτήρα που εναρμονίζει την ψυχική με τη σαρκική πλευρά του έρωτα. * Τα γαλαζωπά νύχια παραπέμπουν σε συνεσταλμένα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων τους και χρειάζονται αρκετό χρόνο για να ανοιχτούν απέναντι σε άλλους. * Τα κιτρινωπά νύχια υποδηλώνουν έλλειψη ζωτικότητας και χαμηλή λίμπιντο, εκτός αν εξισορροπούνται από άλλα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα ένα τονισμένο όρος της Αφροδίτης.

Οι σημαντικότερες γραμμές

Η γραμμή της καρδιάς

Βρίσκεται στο επάνω μέρος της παλάμης, λίγο κάτω από τα δάχτυλα και συνδέεται με την ερωτική ιδιοσυγκρασία και τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους. * Όταν βρίσκεται πιο χαμηλά στην παλάμη και είναι ομαλή και ευδιάκριτη, το άτομο είναι εκδηλωτικό και εκφράζει ελεύθερα τα συναισθήματα και τον ερωτισμό του. Όσο πιο κοντά στα δάχτυλα βρίσκεται η γραμμή της καρδιάς, τόσο πιο ψυχρός και συνεσταλμένος είναι ο χαρακτήρας του ατόμου. * Όταν είναι ευθεία, υποδηλώνει ευαισθησία και δεκτικότητα, ρομαντική ιδιοσυγκρασία στον ερωτικό τομέα και αρκετή φαντασία. Τα άτομα αυτά εξιδανικεύουν τον έρωτα και προτιμούν να τον βιώσουν τηρώντας όλες τις κλασικές προϋποθέσεις που τον χαρακτηρίζουν. * Όταν είναι καμπυλωτή, φανερώνει μια πρωτόγονη στάση απέναντι στο σεξ και επιβολή του ενστίκτου πάνω στη λογική. Τα άτομα αυτά δεν διστάζουν να ζήσουν μια έντονη ερωτική περιπέτεια και δεν φοβούνται το αναπάντεχο. * Όταν είναι μακριά, ομαλή και συνεχής, δείχνει σταθερότητα στα συναισθήματα και αφοσίωση στο/στη σύντροφο. * Όταν είναι βαθιά και θυμίζει αλυσίδα, φανερώνει ότι το άτομο έχει μεγάλη ανάγκη να βρεθεί κοντά στους άλλους, αλλά ταυτόχρονα φοβάται τη δέσμευση. * Όταν είναι κυματιστή, δείχνει συναισθηματική επιπολαιότητα και αστάθεια. * Όταν τελειώνει κάτω από το μεσαίο δάχτυλο, υποδεικνύει ότι η λογική υπερτερεί των συναισθημάτων όσο ισχυρά και αν είναι αυτά. * Όταν τελειώνει ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο δάχτυλο, δηλώνει την ισορροπία ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα και ανεπτυγμένο το αίσθημα του δικαίου. * Όταν τελειώνει κάτω από το πρώτο δάχτυλο, είναι ένδειξη ζήλιας και κτητικότητας και υποδηλώνει ένα χαρακτήρα που κυριαρχείται από το συναίσθημα και παραγκωνίζει τη λογική. * Όταν ενώνεται με τις γραμμές της κεφαλής και της ζωής, δείχνει αντιθέσεις ανάμεσα στο μυαλό και την καρδιά. * Όταν τελειώνει σε διακλαδώσεις, δείχνει πολύ ευαίσθητο άτομο. * Όταν η απόσταση ανάμεσα στη γραμμή της καρδιάς και της κεφαλής είναι μικρή, το άτομο διακρίνεται από μυστικοπάθεια και αποφεύγει τις πολλές συναναστροφές. * Όταν η απόσταση ανάμεσα στη γραμμή της καρδιάς και της κεφαλής είναι μεγάλη, το άτομο είναι ασυμβίβαστο και δεν φοβάται να πάει κόντρα στο κατεστημένο. * Όταν ξεκινούν πολλές μικρότερες γραμμές από τη γραμμή της καρδιάς, το άτομο ζει τον έρωτα για τον έρωτα και έχει μεγάλες αξιώσεις από το ταίρι του!

Η γραμμή της κεφαλής

Βρίσκεται κάτω από τη γραμμή της καρδιάς και ξεκινά στο ίδιο σημείο με τη γραμμή της ζωής. Δείχνει τον τρόπο που σκέφτεται κάποιος, τη νοημοσύνη και την ιδιοσυγκρασία του, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη ζωή του. * Όταν έχει μια ελαφρά καθοδική κλίση ή μια μικρή διακλάδωση στην κατάληξή της, δείχνει ένα άτομο που βρίσκει την ισορροπία ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα. * Όταν η γραμμή είνα ευθεία, φανερώνει άνθρωπο προσγειωμένο σε όλους τους τομείς, πρακτικό και ορθολογιστή, ακόμα και στον έρωτα. * Όταν έχει έντονη καθοδική κλίση προς το όρος της Σελήνης (παράλληλα με το όρος της Αφροδίτης, αλλά στην εξωτερική πλευρά της παλάμης), υποδηλώνει έντονη φαντασία και συχνά απώλεια της επαφής με την πραγματικότητα. * Όταν είναι μακριά, δείχνει αυξημένη νοημοσύνη, πλούσια ενδιαφέροντα και ευέλικτο μυαλό. * Όταν είναι κοντή, φανερώνει ένα άτομο που ενδιαφέρεται μόνο για τις πεζές, καθημερινές λεπτομέρειες και δυσκολεύεται να ανακαλύψει τις πιο ρομαντικές πλευρές της ζωής. * Όταν είναι αδύναμη, δείχνει δυσκολία στη συγκέντρωση και προβλήματα στον έλεγχο των συναισθημάτων. * Όταν είναι ανομοιόμορφη, φανερώνει συναισθηματική επιπολαιότητα και συχνές αλλαγές απόψεων.

Η γραμμή της ζωής

Ξεκινάει ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη και διαγράφει μια καμπύλη με κατεύθυνση προς το όρος της Αφροδίτης. Δηλώνει τη ζωτικότητα και το ερωτικό σφρίγος, καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οργανισμός μας. * Όταν είναι μακριά και ευδιάκριτη, δείχνει έντονο ερωτισμό ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία και την ικανότητα αντιμετώπισης κάθε εμποδίου με επιτυχία. * Όταν είναι κοντή, αλλά ευδιάκριτη και έντονη, το άτομο απολαμβάνει καλή υγεία και πλούσια ερωτική ζωή. * Όταν είναι βαθιά και έχει κοκκινωπή απόχρωση, φανερώνει ισχυρή ερωτική ορμή και επιθετικές τάσεις. * Όταν είναι πλατιά και αχνή, το άτομο επηρεάζεται πολύ από τους άλλους. * Όταν είναι μακριά και αδύναμη, υποδηλώνει έντονη νευρικότητα και αναποφασιστικότητα.

Οι γραμμές της δέσμευσης

Αυτές οι μικρές γραμμούλες βρίσκονται στην άκρη της παλάμης, ανάμεσα στην αρχή της γραμμής της καρδιάς και το μικρό δάχτυλο. Φανερώνουν τις σημαντικές συναισθηματικές σχέσεις στη ζωή μας, στις οποίες μπορεί να περιλαμβάνεται και μια βαθιά φιλία. *Όσο πιο μακριά είναι η γραμμή, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια των εν λόγω σχέσεων και όσο πιο βαθιά, τόσο πιο σημαντικό ρόλο θα παίξουν. Τέλος, όσο πιο ψηλά βρίσκεται η γραμμή, τόσο αργότερα θα εμφανιστούν στη ζωή μας. * Μια γραμμή που κόβει αυτή της καρδιάς φανερώνει μια σχέση που δεν κατέληξε στην ευτυχία. * Αν οι γραμμές διακόπτονται, ίσως υπάρξουν προβλήματα στη σχέση ίσως και χωρισμός, ενώ αν καταλήγουν σε διχάλα, προμηνύουν απομάκρυνση από το/τη σύντροφο. * Αν δεν υπάρχουν γραμμές της δέσμευσης, ίσως προκύψουν δυσκολίες στον αισθηματικό τομέα, ενώ αν είναι μικρές και αχνές, αποκαλύπτουν ότι θα υπάρξουν πολλές επιπόλαιες σχέσεις με μικρή χρονική διάρκεια.

Το όρος της Αφροδίτης

Αποκαλείται το σαρκώδες σημείο στη βάση του αντίχειρα, το οποίο προσδιορίζει τον ερωτισμό και το σεξουαλικό πάθος. Το σημείο αυτό εκφράζει επίσης τη ζωτική ενέργεια, τη φιλικότητα και την ερωτική ορμή. Συνήθως καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο του χεριού, είναι λείο και σφικτό στην υφή, έχει ελαφρύ ροδαλό χρώμα, λίγες γραμμές και περιβάλλεται από τη γραμμή της ζωής. * Όταν το όρος της Αφροδίτης έχει φυσιολογικό μέγεθος, το άτομο διαθέτει άφθονη ζωτικότητα και την ικανότητα να προσφέρει και να δέχεται αγάπη. * Όταν είναι ελαφρά ανυψωμένο, το άτομο είναι εξαιρετικά κοινωνικό και έχει ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή. Διαθέτει υγιή ερωτισμό και εκφράζει ελεύθερα τα συναισθήματά του. * Όταν είναι υπερβολικά τονισμένο, παραπέμπει σε έντονο ερωτικό πάθος, ακόμα και στην εμμονή με το σεξ. Μια τόσο ισχυρή παρόρμηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευεργετικά για θεραπευτικούς σκοπούς, μέσω του μασάζ ή ενεργειακών θεραπειών. * Όταν είναι επίπεδο και μικρό σε μέγεθος, υποδηλώνει μια ψυχρότητα στο χαρακτήρα του ατόμου, καθώς και μειωμένη ζωτικότητα. Τα άτομα αυτά συνήθως είναι μοναχικά και αποφεύγουν την επαφή με τους άλλους. * Όταν το όρος της Αφροδίτης είναι σκληρό, δηλώνει ότι τα όρια ανάμεσα στο πάθος και τη βία συχνά συγχέονται. Τέλος, υπάρχει και το «ζωνάρι της Αφροδίτης», μια γραμμή που ξεκινά ανάμεσα στο δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο, στεφανώνει τα δύο μεσαία δάχτυλα και καταλήγει ανάμεσα στον παράμεσο και το μικρό δάχτυλο. Δεν το βλέπουμε σε όλες τις παλάμες, ενώ συχνά το συναντάμε σαν μια «δεσμίδα» γραμμών παρά σαν μια καθαρή γραμμή. Η παρουσία του δηλώνει άτομο αισθαντικό και κάπως υπερευαίσθητο. Αν το «ζωνάρι της Αφροδίτης» συνδέεται κατά κάποιον τρόπο με τη γραμμή της δέσμευσης πρόκειται για άτομο ανασφαλές και κτητικό στον έρωτα που πλάθει με τη φαντασία του ανύπαρκτες καταστάσεις.

Μικρά και ενδιαφέροντα * Αν ο μέσος δάκτυλος κλίνει προς τον παράμεσο, δείχνει ρομαντική φύση, αλλά ταυτόχρονα και άτομο κοινωνικό που δεν του αρέσει να περνά απαρατήρητο. * Αν όλα τα δάχτυλα είναι στραμμένα προς τον αντίχειρα, σημαίνει ότι το άτομο περνά τη ζωή του κάνοντας όνειρα για μεγάλες περιπέτειες και γοητευτικές συναντήσεις. * Δεν το βλέπουμε συχνά, αλλά δαχτυλίδι στον αντίχειρα δηλώνει άτομο που θέλει να επιβεβαιώνεται, ενώ στον μέσο, άτομο με μεγάλη ανάγκη για ασφάλεια στην προσωπική ζωή του. Στο μικρό δάχτυλο, όμως, υποδεικνύει σεξουαλικά προβλήματα - για άλλους ευγενική καταγωγή. Τέλος, το σύμβολο του γάμου, η βέρα, φοριέται στον δεξί παράμεσο, αν και σε πολλές δυτικές παραδόσεις φοριέται στον αριστερό, επειδή εκεί καταλήγει η αρτηρία... κατευθείαν από την καρδιά.