Ο ανάδρομος Ερμής του Σεπτεμβρίου 2008.

25.09.2008
Ανάδρομος στον διπλωματικό Ζυγό από τις 24 Σεπτεμβρίου, ο Ερμής αυτή τη φορά μας δίνει την ευκαιρία επανεξετάσουμε κάποιες συζητήσεις και συμφωνίες που είχαμε κάνει νωρίτερα μέσα στον μήνα.
Ανάδρομος στον διπλωματικό Ζυγό από τις 24 Σεπτεμβρίου 2008, ο Ερμής αυτή τη φορά μας δίνει την ευκαιρία επανεξετάσουμε κάποιες συζητήσεις και συμφωνίες που είχαμε κάνει νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Γενικότερα, ο Ερμής είναι απ' τους πιο γνωστούς ανάδρομους. Χρειάζεται 88 μέρες για να κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω απ' τον Ήλιο, όπου παραμένει στάσιμος από λίγες ώρες μέχρι λίγες εβδομάδες, αναλόγως της κάθε εποχής. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ανάδρομο Ερμή περίπου τρεις φορές τον χρόνο,. Είναι η πιο υψηλή συχνότητα ανάδρομου ανάμεσα στους πλανήτες, αλλά με τη μικρότερη διάρκεια.

Καθώς ο Ερμής είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας, επηρεάζει έντονα τις σχετικές δραστηριότητες: συγγραφή, ομιλίες, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Ως αποτέλεσμα στις φάσεις ανάδρομου Ερμή συμβαίνουν πολλές παρεξηγήσεις, παρερμηνείες, ανατροπές, καθυστερήσεις στις μετακινήσεις και αποκαλύψεις μυστικών. Γι' αυτό, σε κάθε τέτοια περίοδο, προσέξτε τι λέτε και σε ποιον το λέτε: κάποιος μπορεί να κρυφακούει!

Η περίοδος του ανάδρομου Ερμή είναι κατάλληλη για την διερεύνηση καταστάσεων, για προπαρασκευαστική δουλειά, για αναζήτηση νέων διεξόδων επικοινωνίας. Είναι όμως και εντελώς ακατάλληλη για νέα ξεκινήματα οποιουδήποτε είδους, ταξίδια, μετακινήσεις και αγορές. Ιδιαίτερα, είναι η λάθος εποχή για να αγοράσετε κινητό, κομπιούτερ αυτοκίνητο και γενικώς οποιαδήποτε συσκευή λειτουργεί με ρεύμα ή έχει να κάνει με κυκλοφορία υγρών.

Αν έχετε ανάδρομο τον Ερμή στο γενέθλιο ωροσκόπιο σας, μπορεί να έχετε προβλήματα έκφρασης ή να διστάζετε να εκφραστείτε από τον φόβο των συνεπειών. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα σχετικό με τις νοητικές λειτουργίες, ή την αντίληψη. Ενώ, ο τρόπος που επικοινωνείτε με τον κόσμο μπορεί να βρίσκει εναλλακτικά κανάλια έκφρασης, αντί του λόγου και της γραφής.

Ως προς τον συγκεκριμένο ανάδρομο του Σεπτεμβρίου 2008 τώρα, αν είχατε συμφωνήσει κάτι που δεν έμοιαζε σωστό, ή σιωπήσατε χάριν "καλής γειτνιάσεως" ενώ έπρεπε να είχατε μιλήσει, τώρα είναι η σωστή στιγμή να επανέλθετε και να διορθώσετε τα πράγματα για σας και τους άλλους. Εκμεταλλευτείτε το διάστημα αυτό, γι' αυτό τον σκοπό, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και δεν θα το μετανιώσετε!