Χειμερινό ηλιοστάσιο: Ποια είναι η σημασία του και πώς μπορείς να το αξιοποιήσεις

19.12.2022
Χειμερινό ηλιοστάσιο: Ποια είναι η σημασία του και πώς μπορείς να το αξιοποιήσεις
Καθώς το 2022 πλησιάζει στο τέλος του, είναι αδύνατο να μην εξετάζεις τα σχέδια και τους στόχους που έχεις για τη νέα χρονιά και με το επερχόμενο χειμερινό ηλιοστάσιο, θα είσαι περισσότρο πρόθυμη να θέσεις σε κίνηση αυτές τις φιλοδοξίες. Καθώς αφήνουμε πίσω τις περιπέτειες της εποχής του Τοξότη, το πνευματικό νόημα του χειμερινού ηλιοστασίου του 2022 θα είναι η προετοιμασία για ένα πολύ φιλόδοξο 2023, οπότε ετοιμάσου για δράση.

Το χειμερινό ηλιοστάσιο συμπίπτει με την έναρξη της εποχής του Αιγόκερω, πράγμα που σημαίνει ότι ο ήλιος θα μετατοπιστεί σε αυτό το ζώδιο της γης ακριβώς καθώς ξεκινά επίσημα ο χειμώνας. Ως ζώδιο που κυβερνά ο Κρόνος, ο Αιγόκερως έχει να κάνει με τον καθορισμό και την επίτευξη στόχων που απαιτούν τεράστια πειθαρχία και δομή. Ο ρεαλιστικός χαρακτήρας αυτής της περιόδου θα επιτρέψει σε κάθε ζώδιο όχι μόνο να θέτει ρεαλιστικούς στόχους, αλλά να εργάζεται για την επίτευξή τους χωρίς περισπασμούς. Δεδομένου ότι η επιτυχία τείνει να απαιτεί κάποια μορφή θυσίας, κάθε ζώδιο θα εστιάσει στον αυτοέλεγχο που απαιτείται για να αναζητήσει την επιτυχία. Η εποχή του Αιγόκερω διασφαλίζει ότι η πειθαρχία σου θα αποδώσει τελικά.

Ο ήλιος θα μετατοπιστεί στον Αιγόκερω στις 21 Δεκεμβρίου, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της χειμερινής περιόδου. Κάτω από αυτό το ζώδιο της γης, κάθε ζώδιο θα κληθεί να ξεκινήσει προσπάθειες που παρέχουν σταθερότητα και δομή. Ενώ η ενέργεια του Αιγόκερω έχει την τάση να είναι λίγο κουραστική, η ανταμοιβή της βρίσκεται στην πειθαρχία που ενθαρρύνει. Χωρίς σχέδιο, είναι αδύνατο να φτάσεις σε οποιοδήποτε είδος γραμμής τερματισμού και η εποχή του Αιγόκερω είναι η τέλεια στιγμή για να επωφεληθείς από μια εστιασμένη εκκίνηση.

Τα ηλιοστάσια και οι ισημερίες στην αστρολογία συμπίπτουν πάντα με ένα πρωτεύον ζώδιο - Η εποχή του Κριού ευθυγραμμίζεται με την εαρινή ισημερία, ο Καρκίνος με το θερινό ηλιοστάσιο, ο Ζυγός με την φθινοπωρινή ισημερία και ο Αιγόκερως με την αρχή του χειμώνα. Αυτό συμβαίνει επειδή η αλλαγή των εποχών είναι συνήθως η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσεις μια νέα αρχή στη ζωή σου και το χειμερινό ηλιοστάσιο, ειδικότερα, τείνει να είναι η ιδανική στιγμή για να επιδιώξεις στόχους που ίσως δεν είχες την αντοχή να επιτύχεις πριν.

Αν και τα διακυβεύματα που βάζεις για τον εαυτό σου τώρα μπορεί να είναι μεγάλα, θα μπορείς να θέσεις υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες αυτή την περίοδο. Απλώς να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου, γιατί αυτή η ενέργεια πολλές φορές μπορεί να φανεί λίγο άκαμπτη και περιοριστική. Όταν ξεπερνάς τις προκλήσεις, φρόντισε να αναγνωρίζεις τις ικανότητές σου. Καθώς η χρονιά τελειώνει, είναι σημαντικό να εκτιμήσεις πόσα κατάφερες όχι μόνο τώρα, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.