Πανσέληνος του Ελαφιού: Ποια είναι η σημασία της και πώς να την αξιοποιήσεις

11.07.2022
Πανσέληνος του Ελαφιού: Ποια είναι η σημασία της και πώς να την αξιοποιήσεις
Εάν αισθάνεσαι ανεξήγητα αυτή τη στιγμή μια διάθεση για καινοτομίες, θα πρέπει να ευχαριστήσεις την επερχόμενη πανσέληνο. Η λαμπερή πανσέληνος του Ιουλίου, γνωστή και ως Πανσέληνος του Ελαφιού, φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό στις 13 Ιουλίου στο πολυμήχανο ζώδιο του Αιγόκερω. Η κατανόηση της πνευματικής σημασίας της Πανσελήνου του Ελαφιού μπορεί να μας βοηθήσει να ευθυγραμμιστούμε με αυτήν την ισχυρή σεληνιακή ατμόσφαιρα, καθώς και με τον ανώτερο εαυτό μας. «Αυτό που κάνει την Πανσέληνο του Ελαφιού στον Αιγόκερω ξεχωριστή, είναι ότι θα είναι η μεγαλύτερη και φωτεινότερη υπερσελήνη του 2022», λέει στο Bustle η αστρολόγος Lauren Ash. «Αυτό ενισχύει τη συνολική ενέργεια και μπορεί να ενισχύσει τα συναισθήματα».

Ποια είναι η πνευματική σημασία της Πανσελήνου του Ελαφιού;

Η Πανσέληνος του Ελαφιού είναι ένα παρατσούκλι που δίνεται στις πανσελήνους που λαμβάνουν χώρα τον Ιούλιο και δόθηκε για το γεγονός ότι τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών, συνήθως φτάνουν στο απόγειο της ανάπτυξής τους σε αυτό το σημείο το καλοκαίρι. Πνευματικά, μπορείς να σκεφτείς αυτό το γεγονός ως μια μεταφορά για να αξιοποιήσεις πλήρως τις δυνατότητές σου. «Αυτή η ενέργεια συμβολίζει τα δικά μας μοτίβα να απορρίπτουμε τα προηγούμενα στρώματα του εαυτού μας προκειμένου να γίνουμε μια νέα εκδοχή του εαυτού μας», εξηγεί η Ash. Είναι καιρός όχι μόνο να προχωρήσεις στον πνευματικό σου σκοπό, αλλά και να αποχωριστείς τις πρακτικές, τα πρότυπα σκέψης και τις συνήθειες που σε εμποδίζουν να πραγματοποιήσεις τις επιθυμίες σου. Το να κάνουμε γενναία βήματα προς τις ελπίδες μας και να απελευθερώνουμε οτιδήποτε εμποδίζει τη μοναδική προσωπική μας ανάπτυξη, είναι η πνευματική έννοια της Πανσελήνου του Ελαφιού .

Επειδή η Πανσέληνος του Ελαφιού συμβαίνει κατά τη διάρκεια της σεζόν του Καρκίνου, όλοι μας μπορεί να περιμένουμε να αισθανθούμε νοσταλγία και συναισθηματική ευαισθησία, ειδικά όταν πρόκειται για τη δημόσια εικόνα μας. Οι προσωπικές ανακαινίσεις που σχετίζονται με το σπίτι, την οικογένεια και την αίσθηση του ανήκειν, είναι όλες οι πτυχές αυτού του γεγονότος, ρίχνοντας φως στην ισορροπία της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής και δείχνοντάς μας πώς να ευθυγραμμίσουμε καλύτερα τη δημόσια και την ιδιωτική μας ζωή.

Πώς να αντιμετωπίσεις την ενέργεια της Πανσελήνου

Με την Πανσέληνο του Ελαφιού στον Αιγόκερω, μπορεί να παρατηρήσεις μια αλλαγή στην επαγγελματική σου ζωή και τη δημόσια προσωπικότητα, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί με μια αλλαγή σταδιοδρομίας ή την επιδίωξη μακροπρόθεσμων στόχων με ελπίδες επίτευξης. Η ατμόσφαιρα της πανσέληνου του Ιουλίου έχει να κάνει με την ανάληψη πρωτοβουλιών, την επίτευξη των στόχων σου και την εξάσκηση της υπομονής. «Τώρα είναι η ώρα να κάνεις αίτηση για αυτή τη δουλειά των ονείρων σου, να ξεκινήσεις αυτήν την επιχείρηση και να δώσεις μια ευκαιρία στον εαυτό σου», εξηγεί η Ash.

«Αυτή η συγκεκριμένη πανσέληνος αφορά λιγότερο την επιθυμία μιας ονειρεμένης ζωής και περισσότερο την ανάληψη δράσης για προηγούμενες επιθυμίες», λέει η Ash. Ενώ η εστίαση στους στόχους σου υποστηρίζεται από το πρωτοποριακό ζώδιο της γης, να προσέχεις το στυλ της αυτοπειθαρχίας σου. Η κατάκτηση των στόχων σου είναι μόνο ένα μέρος του ταξιδιού - είναι σημαντικό να εκτιμάς και τα βήματα που έγιναν για να φτάσεις εκεί.