Αυτά είναι τα σημαντικά αστρολογικά γεγονότα του Μαρτίου

04.03.2022
Αυτά είναι τα σημαντικά αστρολογικά γεγονότα του Μαρτίου
Η αστρολογία του Μαρτίου του 2022 είναι γεμάτη με νέα ξεκινήματα και την ελπιδοφόρα ενέργεια της άνοιξης. Και το πρώτο ξεκίνημα έγινε με τη συναισθηματική νέα Σελήνη στους Ιχθείς, που ανέβηκε στον ουρανό στις 2 Μαρτίου. Ως κερασάκι στην τούρτα σε μια πολυάσχολη αστρολογική περίοδο, ο Μάρτιος είναι ο μόνος πλήρης μήνας του 2022, κατά τον οποίο κανένας μεγάλος πλανήτης δεν θα είναι ανάδρομος. Έτσι μπορούμε να απολαύσουμε μια ενεργειακή ροή που βλέπει προς τα εμπρός, χωρίς πάρα πολλές συμπαντικές διακοπές. Ποια είναι, λοιπόν, τα μεγάλα αστρολογικά γεγονότα του Μαρτίου.

Μαγική εποχή Ιχθύων

Οι πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου αποτελούν την πλειονότητα της περιόδου των Ιχθύων. Η αίσθηση της διαίσθησής μας θα ενισχυθεί επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ειδικά όταν ο πλανήτης Ερμής ενωθεί με τον Ήλιο στους Ιχθείς στις 9 Μαρτίου. Ο Ερμής έχει να κάνει με τους απολογισμούς, αλλά όταν είναι μέσα στην περιοχή αυτού του ζωδίου, μπορεί να διαπιστώσουμε ότι βασιζόμαστε περισσότερο στα συναισθήματα παρά στα γεγονότα.

Στις 5 Μαρτίου, ο ‘Ηλιος και ο Δίας θα συνδεθούν στους Ιχθείς για πρώτη φορά από το 2010, φέρνοντας τεράστιες ευκαιρίες για ανάπτυξη, πνευματική σύνδεση και δημιουργική επέκταση. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για μια κοινωνική εκδήλωση. Την επόμενη εβδομάδα, στις 13 Μαρτίου, ο Ήλιος και ο ονειροπόλος πλανήτης Ποσειδώνας θα συνδεθούν στους Ιχθείς και θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για νέες σχέσεις.

Η Αφροδίτη και ο Άρης φέρνουν εκπλήξεις στον έρωτα

Ο ρομαντικός πλανήτης της Αφροδίτης και ο πλανήτης του πάθους Άρης ταξιδεύουν στον ζωδιακό κύκλο χέρι-χέρι από τα μέσα Φεβρουαρίου και στις 5 Μαρτίου, θα σχηματίσουν μια καυτή όψη σύνδεσης για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα. Η Αφροδίτη και ο Άρης γενικά ενώνουν τις δυνάμεις τους στον ζωδιακό κύκλο μόνο μία φορά κάθε ένα ή δύο χρόνια, οπότε το να έχουν ένα τόσο παρατεταμένο αγκάλιασμα θα φέρει σε όλους μας την ευκαιρία να καθαρίσουμε τυχόν θαμμένα εμπόδια στην αγάπη και να δημιουργήσουμε μερικούς γόνιμους νέους κύκλους.

Πανσέληνος στον Παρθένο για ένα νέο ξεκίνημα

Στις 18 Μαρτίου, κατά τις τελευταίες ημέρες της περιόδου των Ιχθύων, η πανσέληνος του Μαρτίου του 2022 θα ανατείλλει με ένα γρήγορο και πρακτικό μήνυμα: Συμμαζέψου! Αυτή η πανσέληνος λαμβάνει χώρα στο τακτικό ζώδιο της γης, τον Παρθένο και δίνει σε όλα τα ζώδια την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν τις προσωπικές τους υποθέσεις πριν τελειώσει ο χειμώνας και ξεκινήσει μια νέα σεζόν. Χρησιμοποίησε αυτή τη γήινη ενέργεια για να κάνεις λίγο ανοιξιάτικο ξεκαθάρισμα στη ζωή σου και άφησε τις κακές συνήθειες που σε έχουν καταβάλλει.

Εποχή Κριού, Άνοιξη και Αστρολογική Πρωτοχρονιά

Αν λαχταρούσες κάποια αλλαγή και επιθυμούσες να είχες μια δικαιολογία για να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο, τότε η γεμάτη δράση μαγεία της Κυριακής 20 Μαρτίου είναι βέβαιο ότι θα σου την προσφέρει. Πρώτα και κύρια, η 20η Μαρτίου είναι η ημερομηνία της εαρινής ισημερίας, που σημαίνει ότι ο χειμώνας τελείωσε επίσημα και ξεκίνησε η άνοιξη. Βγάλε τα αγαπημένα σου λουλουδάκια και γιόρτασε το με ένα παγωμένο μοχίτο, γιατί έρχονται μεγαλύτερες μέρες!

Η ημερομηνία της εαρινής ισημερίας συμπίπτει επίσης με την έναρξη της περιόδου του Κριού.

Επειδή ο Κριός θεωρείται το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, η 20η Μαρτίου προαναγγέλλει επίσης το αστρολογικό νέο έτος του 2022 — οπότε αν χρειαζόσουν μια Πρωτοχρονιά, τώρα έχεις την ευκαιρία να την απολαύσεις. Μόλις ο Ήλιος εισέλθει στην επικράτεια του Κριού, έχει επίσημα ολοκληρώσει έναν πλήρη κύκλο μέσω του ζωδιακού κύκλου, επομένως η ενέργεια αυτής της εισόδου είναι γεμάτη κίνητρα και ελπίδα για το μέλλον.

Έρχεται η ενέργεια του Κριού για να κλείσει ο μήνας

Η εποχή του Κριού είναι σε πλήρη ισχύ μέχρι το τελευταίο τρίτο του μήνα, αλλά θα νιώσουμε τη φλογερή παρουσία του με ακόμη περισσότερο ζήλο όταν ο διανοητικός πλανήτης Ερμής εισέλθει στον Κριό στις 27 Μαρτίου. Όταν ο Ερμής είναι στον Κριό, όλοι θα νιώθουμε πιο παρορμητικοί εκφράζοντας τη γνώμη μας, πιο ενθουσιώδεις για τις απόψεις μας και πολύ πρόθυμοι να αρχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο στα σχέδιά μας.