Καλοκαίρι 2008: ποιος μένει, φεύγει, έρχεται! - Α' μέρος

07.07.2008
Καλοκαίρι σημαίνει έρωτας! Η μία λέξη φέρνει στο νου την άλλη και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού η libido μας ανεβαίνει στα ύψη και η σκέψη μας ταξιδεύει εκτός γραφείου, υποχρεώσεων και εκκρεμοτήτων, όταν οι διακοπές αποτελούν πολυτέλεια ή, έστω, αργούν... Όπως και να 'χει, η εποχή τονίζει τον ερωτισμό και τη διάθεση για φλερτ και μας θαμπώνει

Σμάρω Σωτηράκη

Καλοκαίρι σημαίνει έρωτας! Η μία λέξη φέρνει στο νου την άλλη και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού η libido μας ανεβαίνει στα ύψη και η σκέψη μας ταξιδεύει εκτός γραφείου, υποχρεώσεων και εκκρεμοτήτων, όταν οι διακοπές αποτελούν πολυτέλεια ή, έστω, αργούν... Όπως και να 'χει, η εποχή τονίζει τον ερωτισμό και τη διάθεση για φλερτ και μας θαμπώνει με την προοπτική να ζήσουμε έναν μεγάλο έρωτα ή να περάσουμε μοναδικές, αξέχαστες στιγμές με τους αγαπημένους μας. Τι προβλέπουν λοιπόν τα άτρα γι' αυτό το καλοκαίρι; Ποιοι θα ζήσουν την περιπέτεια, ποιοι θα γνωρίσουν τον ιδανικό ή την ιδανική σύντροφο και ποιοι θα ρισκάρουν να χάσουν ή να κερδίσουν στον έρωτα; Διαβάζοντας παρακάτω θα μάθετε όχι μόνο για όλα αυτά, αλλά και για τις περιόδους που είναι πιο ευνοϊκές για να κάνετε την κίνησή σας, όποια κι αν είναι. Εύχομαι σε όλους σας να περάσετε ένα υπέροχο καλοκαίρι, τόσο αισθησιακό και ανέμελο όσο το επιθυμείτε, αν φυσικά η ανεμελιά είναι δυνατό να συνδυαστεί με δυνατές συγκινήσεις και πολύ έρωτα!

Κριός Οι ρεαλιστές του καλοκαιριού

Α' δεκαήμερο (21/3-31/3) Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις αποσπούν την προσοχή σας από τις καλοκαιρινές απολαύσεις και σας κάνουν πιο νευρικούς απ’ όσο συνήθως, με αποτέλεσμα να προκαλούνται εντάσεις και στην προσωπική σας ζωή. Ωστόσο, στο τέλος του καλοκαιριού θα έχετε το υλικό στο οποίο θα στηριχθείτε για να πάρετε αποφάσεις για το μέλλον των αισθηματικών σας, μιας και θα γνωρίζετε αν η σχέση σας αντέχει στην καθημερινότητα, παράγων πρωτεύουσας σημασίας για εσάς που σκέφτεστε να παντρευτείτε.

Β' δεκαήμερο (1/4-10/4) Το σύμπαν βάλθηκε να σας συνετίσει και εσείς πρέπει να ξεπεράσετε τους φόβους της δέσμευσης και να αρκεστείτε στο ένα και μοναδικό ταίρι που σας ταιριάζει, αυτό που μπορεί να προσαρμοστεί στο πρόγραμμά σας. Αυτό το καλοκαίρι είναι ιδανικό για εκείνους που έχουν καταλάβει ότι τα παιχνίδια δεν τους οδηγούν πάρα μόνο στη μοναξιά και είναι αποφασισμένοι να βρουν έναν άνθρωπο για να συμπορευτούν στη ζωή. Όσοι σκέφτεστε το γάμο ακολουθήστε το άστρο σας και προχωρήστε άφοβα...

Γ' δεκαήμερο (11/4-20/4) Θα σας ταλανίσουν αντιφάσεις, καθώς από τη μια οι συγκυρίες θα σας εξωθούν στην πιο υπεύθυνη αντιμετώπιση των αισθηματικών σας, ενώ από την άλλη θα συμβαίνουν γεγονότα-παγίδες που θα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του παιδιού που κρύβετε μέσα σας και θα σας βάζουν σε παιχνίδια πάθους με αδιέξοδη κατάληξη. Ήρθε η στιγμή να βάλετε κάποια όρια, αφότου αφουγκραστείτε την εσωτερική σας φωνή και να υποστηρίξετε τα «θέλω» σας κοιτώντας το συμφέρον σας, όποιο και αν είναι.

δεσμευμένοι Η τάση σας να παραμελείτε το ταίρι σας μέχρι τα μέσα του Ιουλίου, λόγω υποχρεώσεων, τελικά θα σας βγει σε καλό, καθώς μετά τις αποκαλύψεις ή τις αντιπαραθέσεις μεταξύ σας στο διάστημα επιρροής των εκλείψεων (23/7-30/8) θα ακολουθήσει ένα άλλο περισυλλογής (9/9/-20/9), στο οποίο θα πάρετε τις οριστικές αποφάσεις σας.

αδέσμευτοι Οι προσπάθειες για τη γνωριμία που αναζητάτε αποδίδουν καρπούς μετά τις 12 Ιουλίου, όταν η Αφροδίτη μπαίνει στο Λέοντα, το ζώδιο των αισθηματικών σας. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί, γιατί οι εκλείψεις του Αυγούστου σας καθιστούν επιρρεπείς στην ωραιοποίηση των καταστάσεων και είναι κρίμα να πέσετε από τα σύννεφα μέσα στο φθινόπωρο. Το διάστημα 31 Αυγούστου με 20 Σεπτεμβρίου είναι καλό για όσους επιθυμούν μια σοβαρή σχέση.

το σύμπαν σας διδάσκει... Ο έρωτας δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι αισθήσεων ή... παραισθήσεων. Κάποτε έρχεται η στιγμή που πρέπει να αντιμετωπίσετε με περισσότερη ωριμότητα τον τομέα «σχέσεις» και να μη συγχέετε τη δέσμευση με την απώλεια της ελευθερίας σας. Ουσιαστικά ο φόβος σάς καθιστά δέσμιους και -πιθανότατα- όχι τόσο ευτυχισμένους όσο θα ήσασταν αν καταλαβαίνατε ότι η αφοσίωση δεν είναι... εγκλεισμός αλλά κατάθεση αγάπης. Οι σχέσεις σας θα δοκιμαστούν και θα αντέξουν αυτές που στηρίζονται σε γερές βάσεις και αξίζει να παραμείνουν στη ζωή σας. Εσείς οφείλετε να τις αξιοποιήσετε.

ΚΡΙΟΣ +

Κριός: Οι αντιπαραθέσεις γίνονται τρόπος ζωής. Θα συνέλθετε;

Ταύρος: Προσγειωθείτε, σοβαρευτείτε, νοικοκυρευτείτε! Αλλιώς... ξεχάστε το.

Δίδυμοι: Συνδυασμός που θα σας αναγκάσει να ξεπεράσετε τον εγωκεντρισμό σας.

Καρκίνος: Είστε έτοιμοι να περάσετε από δοκιμασίες;

Λέων: Το πάθος κυριαρχεί, αλλά -ενίοτε- παραμυθιάζει.

Παρθένος: Αν καταφέρετε να ξεπεράσετε τους σκοπέλους, δεν θα χωρίσετε ποτέ!

Ζυγός: Μην αφήσετε κανέναν και για κανένα λόγο να μπει ανάμεσά σας.

Σκορπιός: Το πάθος σας γεφυρώνει τις αποστάσεις!

Τοξότης: Είστε πρότυπο αλληλεγγύης και κατανόησης.

Αιγόκερως: Σκέφτεστε να παντρευτείτε; Γιατί καθυστερείτε;

Υδροχόος: Αν προσπαθήσετε, θα βρείτε την ισορροπία σας. Μην παραιτείστε.

Ιχθύες: Θα δείτε το σκληρό πρόσωπό του/της - οι πιο πολλοί για πρώτη φορά.

Ταύρος Πιο τυχεροί από τους τυχερούς

Α' δεκαήμερο (21/4-30/4) Εσείς που αναζητάτε διακαώς τη συναισθηματική κάλυψη αυτό το καλοκαίρι έχετε όλες τις προϋποθέσεις να περάσετε στην επόμενη φάση της σχέσης σας, είτε αυτή είναι η συγκατοίκηση είτε ο γάμος είτε η απόκτηση ενός παιδιού. Αν, πάλι, ο Κρόνος από την Παρθένο, το ζώδιο που επηρεάζει άμεσα τα ερωτικά σας, στις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου σας αποκαλύψει ότι η επιλογή σας δεν είναι η σωστή, πρέπει να αποδεσμευτείτε έγκαιρα, ώστε να είστε έτοιμοι για τα καλύτερα που έρχονται οσονούπω.

Β' δεκαήμερο (1/5-10/5) Το σύμπαν -λέγε με τύχη- βάλθηκε να σας αποκαταστήσει συναισθηματικά! Εσείς πρέπει απλώς να αξιοποιήσετε τις θετικότατες συγκυρίες και να απολαύσετε ένα καλοκαίρι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες σας, είτε αυτές αφορούν παιχνίδια μεγάλης έντασης και μικρής διάρκειας είτε την επιθυμία για μια σχέση ζωής. Το πιο σημαντικό είναι ότι σας δίνεται η ευκαιρία να συνειδητοποιήσετε ποια είναι τα «θέλω» σας και να τους δώσετε προτεραιότητα έναντι των «πρέπει» που σας βασανίζουν.

Γ' δεκαήμερο (11/5-20/5) Ενώ μέχρι τα τέλη του Ιουλίου περνάτε μια φάση αναζήτησης λύσεων, από τον Αύγουστο ξανακερδίζετε την αυτοπεποίθησή σας, ανεβαίνει η libido σας και μπαίνετε στο παιχνίδι με δυναμισμό και χάρη. Ικανοποιήστε τον πόθο και τα... πάθη σας μέσα στο τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου, αλλά αν έχετε σοβαρές βλέψεις, βάλτε τη λογική σας στο τιμόνι, αφού στο τελευταίο δίμηνο της χρονιάς θα κληθείτε να πάρετε πολύ σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της αισθηματικής σας ζωής.

δεσμευμένοι Από τις 21 Ιουνίου αρχίζει μια περίοδος ανανέωσης, η οποία «ανθίζει» στις 2-21 Ιουλίου, διάστημα που συστήνω για διακοπές ή προτάσεις ζωής. Αν είστε πιο διαλλακτικοί από 22 Ιουλίου μέχρι 30 Αυγούστου, που -λόγω εκλείψεων- έχετε την τάση να μεταφέρετε τα προβλήματα στο σπίτι, στο τέλος του καλοκαιριού θα δικαιωθείτε για τις επιλογές σας.

αδέσμευτοι Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι το είδος «αδέσμετος Ταύρος» τείνει να εξαφανιστεί και καλά θα κάνουν οι... οικολόγοι να μη διαμαρτυρηθούν! Ωστόσο, οι συγκυρίες είναι με το μέρος σας από 21 Ιουνίου -θερινό ηλιοστάσιο- μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, με κορυφαίες περιόδους για το κυνήγι της... ηδονής από τις 2 μέχρι τις 21 Ιουλίου και από τις 6 έως τις 13 Αυγούστου. Αν η ποικιλία σας εκφράζει, μη μένετε με σταυρωμένα τα χέρια.

το σύμπαν σας διδάσκει... Το σημαντικό δεν είναι να υιοθετείτε τις απόψεις της κοινωνίας ως δικές σας, αλλά να είστε σε θέση να αφουγκραστείτε την εσωτερική σας φωνή και να υποστηρίξετε τις προσωπικές σας επιθυμίες. Ο έρωτας δεν είναι μέσο κοινωνικής καταξίωσης, αλλά ανάγκη για δόσιμο και αυτοέκφραση. Το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ σας αυτό το καλοκαίρι και δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις, προκειμένου να συνειδητοποιήσετε ποιες είναι οι ανάγκες σας, ώστε να τις ικανοποιήσετε γνωρίζοντας πού πατάτε. Το μόνο που σας ζητάει είναι να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες.

ΤΑΥΡΟΣ +

Κριός: Μάλλον θα σας τρομάξει, ιδιαίτερα αν δεν δείχνει διάθεση για δεσμεύσεις.

Ταύρος: Παιχνίδια στα άκρα και... όποιος αντέξει!

Δίδυμοι: Οι προτεραιότητές σας δεν συμπίπτουν, αλλά αν ψάχνετε περιπέτεια, είναι ιδανική επιλογή.

Καρκίνος: Απόλυτη ταύτιση, ιδιαίτερα αν και οι δύο επιθυμείτε την επίσημη δέσμευση.

Λέων: Απίστευτα μεγάλη ένταση με πολύ μικρή χρονική διάρκεια. Θα ανταποκριθείτε;

Παρθένος: Σοβαρότης στο έπακρον. Η διάρκεια εξασφαλισμένη.

Ζυγός: Οι αβέβαιες και χλιαρές καταστάσεις σας λένε κάτι;

Σκορπιός: Αν βρείτε το «μέτρο», θα ζήσετε μεγάλες στιγμές.

Τοξότης: Οι συγκρούσεις είναι υπέρ του πάθους και κατά της διάρκειας. Τι προτιμάτε;

Αιγόκερως: Είστε πρότυπο ζευγαριού! Χαρείτε το.

Υδροχόος: Παιχνίδια αποδοχής. Για να περάσετε καλά, πρέπει να παίξετε οπωσδήποτε.

Ιχθύες: Αν δεν σας πειράζει να είστε κολλημένοι πάνω του...

Δίδυμοι Η ώρα της αλήθειας

Α' δεκαήμερο (21/5-31/5) Όλο το χειμώνα και μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα έχουν συμβεί τα γεγονότα που θα δοκιμάσουν τη σχέση σας, ιδιαίτερα αν έχετε επενδύσει πολλά σ’ αυτήν. Έτσι, θα διαπιστώσετε αν είναι στηριγμένη σε γερές βάσεις για να κανονίσετε την πορεία σας. Πολλοί θα χωρίσετε, αλλά μέσα στο φθινόπωρο θα καταλάβετε ότι κάθε εμπόδιο ή στραβοπάτημα είναι για καλό. Αν, πάντως, ο δεσμός σας αντέξει μέχρι το Σεπτέμβριο, το σύμπαν θα σας ανάψει το «πράσινο φως» για το επόμενο σοβαρό βήμα.

Β' δεκαήμερο (1/6-10/6) Ενώ η εκκίνηση του καλοκαιριού είναι σχετικά καλή, στην πορεία θα υπάρξουν αναταραχές που θα προκαλέσουν ανταγωνιστική συμπεριφορά και όσα αυτή συνεπάγεται. Αν δεν αρχίσετε τα παιδιαρίσματα στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, μέσα στο Σεπτέμβριο θα ανακτήσετε τις ισορροπίες σας. Αν, πάλι, αφήσετε τον εγωισμό σας να πάρει τα ηνία, τότε η σχέση σας θα διατρέξει σοβαρούς κινδύνους και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εσάς. Μπορεί βέβαια να επιδιώκετε τη ρήξη, αλλά με μισή καρδιά.

Γ' δεκαήμερο (11/6-21/6) Μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα ζήσετε ερωτικές χαρές, τόσο οι δεσμευμένοι όσο και οι αδέσμευτοι, που θα φλερτάρετε περισσότερο για την ικανοποίηση από τη διαδικασία παρά για τη δέσμευση. Ωστόσο, μέσα στον Αύγουστο, ξαφνικά και αναπάντεχα, θα αποκαλυφθούν αλήθειες, οι οποίες θα σας οδηγήσουν σε σημαντικές αναθεωρήσεις και αλλαγές. Ο Σεπτέμβριος θα σας βρει αποφασισμένους να μην κάνετε εκπτώσεις στις ανάγκες σας, έτοιμους να αντιμετωπίσετε πιο σοβαρά τα προσωπικά σας.

δεσμευμένοι Η σχέση σας περνάει από τεστ αντοχής. Μυστικά αποκαλύπτονται, ψευδαισθήσεις καταρρίπτονται, λάθη επισημαίνονται. Ναι μεν θα νιώσετε άβολα -αρκετοί θα κλειστείτε στον εαυτό σας-, αλλά είναι απαραίτητο για να επανεξετάσετε τα κριτήρια των επιλογών σας, ώστε να διαπιστώσετε τι σας εκφράζει. Τελεσίδικες αποφάσεις, πάντως, θα πάρετε το Σεπτέμβριο.

αδέσμευτοι Από την αρχή του καλοκαιριού και ιδιαίτερα από τις 13 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου θα φλερτάρετε περισσότερο για τη χαρά του παιχνιδιού και λιγότερο για την προοπτική μιας σοβαρής σχέσης. Από τις 6 Αυγούστου χάνετε το κέφι σας, αλλά από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, όχι μόνο θα ξαναποκτήσετε ανεβασμένη διάθεση, αλλά θα κάνετε και πολύ επιτυχημένες κινήσεις, που, για αρκετούς, θα αποτελέσουν το πρώτο σκαλοπάτι για μια καινούργια αρχή.

το σύμπαν σας διδάσκει... Οι ανασφάλειες καλύπτονται από εγωισμό και ο εγωισμός τρέφεται από την κολακία, γι’ αυτό και οδηγεί σε λάθος επιλογές. Οι σχέσεις σας θα περάσουν διά πυρός και σιδήρου. Όσες είναι στηριγμένες στα γερά θεμέλια της αγάπης, της κατανόησης και της εμπιστοσύνης, όχι μόνο θα αντέξουν, αλλά θα μπουν και σε νέα, πιο σημαντική φάση. Οι υπόλοιπες θα καταρρεύσουν και θα σας δώσουν το έναυσμα να συνειδητοποιήσετε ότι το τίμημα της κολακίας είναι πολύ ακριβό και, ως συνέπεια αυτοκριτικής, να κάνετε τις πρέπουσες αλλαγές, που θα σας εξασφαλίσουν τη μελλοντική σας ευτυχία.

ΔΙΔΥΜΟΙ +

Κριός: Στο έπακρο πρόκληση και ανταγωνισμός. Αν δεν σας εκφράζουν...

Ταύρος: Εφήμερες απολαύσεις, μεγάλες στιγμές!

Δίδυμοι: Καλύτερα να το αφήσετε για άλλη περίοδο.

Καρκίνος: Χλιαρές καταστάσεις που θέλουν... σπρώξιμο.

Λέων: Το καλύτερό σας. Αν το βρείτε, μην το αφήσετε να φύγει.

Παρθένος: Βαρύς συνδυασμός. Μπορείτε να τον χωνέψετε;

Ζυγός: Παιχνίδια μυαλού, τα αγαπημένα σας!

Σκορπιός: Ο μόνος τρόπος να αποφύγετε τις συγκρούσεις είναι να κρατήσετε αποστάσεις.

Τοξότης: Αν η διάθεση για έρωτα επικρατήσει του ανταγωνισμού, είστε σε καλό δρόμο...

Αιγόκερως: Διλήμματα και τάσεις αυτοκριτικής. Μήπως να δώσετε βάση αλλού;

Υδροχόος: Διάθεση για πειράγματα και σκανταλιές. Θα γίνετε αυτοκόλλητοι.

Ιχθύες: Οι συγκυρίες δεν είναι υπέρ σας και ανατροπές θα σας βάλουν σε σκέψεις.

Καρκίνος Φουλ του... έρωτα!

Α' δεκαήμερο (22/6-2/7) Μετά από ένα θυελλώδη χειμώνα το καλοκαίρι, από την πρώτη του μέρα, σας αποζημιώνει. Παίρνετε πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον των αισθηματικών σας, καθώς οι περισσότεροι είστε έτοιμοι να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να προβείτε σε περαιτέρω δεσμεύσεις. Αν μερικοί από εσάς θέλετε να αλλάξετε ριζικά το σημερινό καθεστώς στην προσωπική σας ζωή, θα βγείτε επίσης κερδισμένοι, αφού μέχρι το τέλος Αυγούστου τα γεγονότα θα σας δικαιώσουν για τις επιλογές σας.

Β' δεκαήμερο (3/7-12/7) Δεν τίθεται θέμα εύνοιας, την έχετε με το «καλημέρα»! Αν είστε παντρεμένοι, θα καλωσορίσετε στη σχέση σας την ανανέωση και αν νιώθετε ότι ο δεσμός σας σας καλύπτει και θέλετε να τον επισημοποιήσετε, προχωρήστε ακάθεκτοι. Οι αδέσμευτοι προετοιμαστείτε να δεχτείτε τα βέλη του κεραυνοβόλου έρωτα. Αν, πάλι, θέλετε να απαλλαχτείτε από μια αρρωστημένη κατάσταση και οι ενοχές δεν σας το επιτρέπουν, μάθετε ότι θα βρείτε τη δύναμη για να διεκδικήσετε την ελευθερία σας.

Γ' δεκαήμερο (13/7-22/7) Οι ευχάριστες εκπλήξεις -σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού-, εκτός από τη χαρά που συνεπάγονται, θα σας δώσουν το κίνητρο να αφουγκραστείτε τις ανάγκες σας και να πάρετε αποφάσεις. Συμβουλή μου είναι να απολαύσετε τον έρωτα στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου χωρίς να πιέζετε τις καταστάσεις και να ασχοληθείτε με τα σοβαρότερα θέματα αργότερα. Μην ξεχνάτε ότι ο χρόνος είναι με το μέρος σας, αφού ο Δίας εστιάζει το ενδιαφέρον του στο δεκαήμερό σας από το Νοέμβριο και μετά.

δεσμευμένοι Χωρίς αμφιβολία αυτό το καλοκαίρι θα σας μείνει αξέχαστο! Οι περίοδοι 21 Ιουνίου-20 Ιουλίου και 23-29 Αυγούστου πρέπει να αξιοποιηθούν οπωσδήποτε, ιδιαίτερα από όσους από εσάς είχατε ταλαιπωρηθεί το χειμώνα και είχατε παραμελήσει το έτερον σας ήμισυ. Όσοι θέλετε να παντρευτείτε μη διστάσετε. Εμπιστευτείτε το καλό σας άστρο.

αδέσμευτοι Πιστεύετε στον κεραυνοβόλο έρωτα; Αν όχι, σπεύστε να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας, γιατί οσονούπω θα βρεθείτε λαβωμένοι από τα βέλη του φτερωτού θεού! Αν μέχρι το τέλος του φθινοπώρου δεν έχετε γεμάτη την αγκαλιά σας, προφανώς σας εκφράζει η εργένικη ζωή και δεν θέλετε να την αλλάξετε. Οι υπόλοιποι θα απολαύσετε το μεθυστικό κρασί του φλερτ, θα ζήσετε μεγάλες συγκινήσεις και κάποιοι θα βρείτε το ταίρι της ζωής σας.

το σύμπαν σας διδάσκει... Ανήκετε στους τυχερούς που παίρνουν μαθήματα θάρρους από το σύμπαν. Τα γεγονότα, εξάλλου, θα σας αναγκάσουν να παλαίψετε για να ικανοποιήσετε τις προσδοκίες σας και να πραγματώσετε τα όνειρά σας. Οι συγκυρίες πάντως σας ευνοούν. Αν είστε σε ετοιμότητα και τις αξιοποιήσετε και δεν αφήσετε τις φοβίες σας να γίνουν ανασταλτικός παράγοντας στη δράση σας στα ερωτικά, θα μείνετε καλυμμένοι από κάθε άποψη. Να θυμάστε ότι η τύχη ακολουθεί τους τολμηρούς, αυτούς που δεν αφήνουν τη στιγμή να περάσει, αλλά τη μετατρέπουν σε ευκαιρία για την προσέγγιση της ευτυχίας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ +

Κριός: Η παρόρμηση και των δύο είναι πρόβλημα. Αντιμετωπίστε το.

Ταύρος: Σας αρέσει ο χορός; Κάντε μια πρόβα και σ’ αυτόν του Ησαΐα!

Δίδυμοι: Συνδυασμός για γερά νεύρα. Τα δικά σας πώς είναι;

Καρκίνος: Στο χέρι σας είναι να αποδείξετε ότι τα ομώνυμα δεν απωθούνται πάντα.

Λέων: Κάθε δυσκολία έχει και τα θετικά της. Επικεντρωθείτε σε αυτά.

Παρθένος: Δεν χορταίνετε ο ένας τον άλλο. Χάστε... θερμίδες: ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας!

Ζυγός: Η ανταγωνιστική στάση γίνεται νοοτροπία. Συνέλθετε.

Σκορπιός: Το ερωτικό θερμόμετρο ανεβαίνει. Ξεπεράστε τα όρια.

Τοξότης: Ψάχνετε επιβεβαίωση σε λάθος άνθρωπο. Εξαιρέσεις, πάντως, υπάρχουν πάντα.

Αιγόκερως: Σούπερ ο συνδυασμός σας! Προχωρήστε, όποια και αν είναι τα σχέδιά σας.

Υδροχόος: Δύσκολα έως πολύ δύσκολα τα πράγματα. Αντέχετε;

Ιχθύες: Ευχάριστες εκπλήξεις σας φέρνουν κοντά, πολύ κοντά...

Λέων Δυνατές συγκινήσεις

Α' δεκαήμερο (23/7-2/8) Οι συναισθηματικές εναλλαγές του καλοκαιριού θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση, μέχρι τα μέσα του Ιουλίου όμως θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να καλύψετε τα κενά σας. Ωστόσο, δεν θα προλάβετε να επαναπαυτείτε, επειδή η ηλιακή έκλειψη στη 1 Αυγούστου θα σας επηρεάσει δημιουργώντας διλήμματα, ανασφάλειες και ανταγωνιστική συμπεριφορά. Παρ’ όλα αυτά, αν υπάρχει διάθεση κατανόησης, το Σεπτέμβριο όχι μόνο θα ηρεμήσετε, αλλά θα νιώσετε τη δικαίωση στο πετσί σας.

Β' δεκαήμερο (3/8-12/8) Από την άνοιξη η libido σας είναι πολύ ανεβασμένη και σας παρασύρει στην αναζήτηση του ερωτικού παιχνιδιού, που ταιριάζει στο ταμπεραμέντο σας και στην καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Να θυμάστε ότι το μόνο πιθανό πισωγύρισμα στην καλοπέρασή σας θα είναι η συστολή σας και ότι αυτό το καλοκαίρι ευνοεί τους τολμηρούς, που είναι έτοιμοι να κάνουν ακόμη και την πιο φαντασμαγορική αλλαγή, προκειμένου να κερδίσουν ό,τι επιθυμούν περισσότερο. Εσείς σε ποιους ανήκετε;

Γ' δεκαήμερο (13/8-23/8) Αν έχετε τη δύναμη ή την πνευματική διαύγεια να αφιερώσετε την προσοχή σας στις ερωτικές σας υποθέσεις, θα βγείτε αλώβητοι από τις προκλήσεις του καλοκαιριού, αποτελώντας βέβαια την ευχάριστη εξαίρεση. Ο κανόνας που σας θέλει παθιασμένους και παραμυθιασμένους λόγω του Ποσειδώνα «λέει» ότι θα περάσετε δύσκολες στιγμές, ιδιαίτερα τον Αύγουστο, όταν η σεληνιακή έκλειψη πραγματοποιείται στο δεκαήμερό σας. Προσέξτε, λοιπόν, για να μην προσγειωθείτε απότομα.

δεσμευμένοι Αν εξαιρέσουμε τον Αύγουστο και τις εκλείψεις στον άξονά σας, οι οποίες προκαλούν κρίση στις σχέσεις σας, ο απολογισμός του καλοκαιριού θα είναι καλός, αφού είστε διατεθειμένοι να δώσετε το προβάδισμα στην αγάπη και όχι στον εγωισμό. Πηγαίνετε διακοπές και ανάψτε τη φλόγα του πάθους στις περιόδους 13-21 Ιουλίου και 7-20 Σεπτεμβρίου.

αδέσμευτοι Αν σας αρέσουν οι εφήμερες περιπέτειες, θα έχετε την τιμητική σας! Αν, πάλι, θέλετε διακαώς να ερωτευτείτε, πρέπει να είστε επιλεκτικοί, γιατί τα παιχνίδια του Ποσειδώνα από τον Υδροχόο (τέλη Ιουνίου) και των εκλείψεων στον άξονά σας (22 Ιουλίου-30 Αυγούστου) μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά, μιας και θα θολώσουν τα νερά και δεν θα βλέπετε την αλήθεια. Ο Σεπτέμβριος είναι καλός για μια καλή αρχή, ενώ δεν αποκλείει σχέσεις ζωής.

το σύμπαν σας διδάσκει... Είναι γνωστό ότι η επιθυμία οδηγεί τα πάθη μας, αλλά ο έρωτας που εκφράζει αγάπη και είναι η χαρά της ζωής συμβαδίζει μόνο με την αλήθεια. Αν η σχέση σας έχει σταθερές βάσεις, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανέναν κίνδυνο. Ωστόσο, αρκετοί παρασύρεστε εύκολα και ωραιοποιείτε τις καταστάσεις ζώντας σε ένα παραμύθι, αγνοώντας ότι ο κίνδυνος παραμονεύει. Το σύμπαν, ωστόσο, θα σας φέρει αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, θέλετε δεν θέλετε. Αποδεχτείτε το ως γεγονός, γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα περάσετε δύσκολες στιγμές και είναι κρίμα.

ΛΕΩΝ +

Κριός: Σας περιμένουν εκρηκτικές καταστάσεις, οι οποίες όμως δεν έχουν μόνο αρνητικά.

Ταύρος: Δύσκολες εποχές για πρίγκιπες ή πριγκίπισσες.

Δίδυμοι: Καλύτερα δεν γίνεται! Και σ’ αυτό συμφωνούν και άλλοι.

Καρκίνος: Οι συμβατικές καταστάσεις δεν ταιριάζουν στα γούστα σας.

Λέων: Τέλεια! Αν κρατήσει κιόλας, θα αποδειχθεί σχέση ζωής.

Παρθένος: Με λίγη κατανόηση θα τα πάτε μια χαρά.

Ζυγός: Δεν έχετε λόγο για παράπονα. Αν θέλετε, μπορείτε να το προχωρήσετε άφοβα.

Σκορπιός: Πάθος, πάθος, πάθος... Α, μην ξεχάσω το πάθος!

Τοξότης: Αρμονική επικοινωνία, κοινά ενδιαφέροντα, ερωτική διάθεση. Δεν σας φτάνουν;

Αιγόκερως: Ο ανταγωνισμός μεταξύ σας είναι αναπόφευκτος. Μήπως αναλώνεστε σε πράγματα άνευ σημασίας;

Υδροχόος: Βρίσκοντας τις ισορροπίες, θα βρείτε και την αρμονία. Ψάξτε...

Ιχθύες: Ζήστε το παραμύθι!

Παρθένος

Α' δεκαήμερο (24/8-2/9) Στις 20 Αυγούστου θα κλείσει ένας χρόνος που ο περιοριστικός Κρόνος τα έχει μαζί σας και προκαλεί τα γεγονότα που βάζουν σε δοκιμασία τις σχέσεις σας και σας οδηγούν στη σκληρή αυτοκριτική. Μπορεί να είναι αγχωτικός, είναι όμως και απαραίτητος για να μάθετε να συμβιβάζεστε με τις συνέπειες των επιλογών σας. Αν είστε έτοιμοι να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να στηρίξετε τη ζωή σας σε ρεαλιστικές βάσεις και να δεσμευτείτε, από το Σεπτέμβριο θα είστε σε θέση να το κάνετε με μεγαλύτερη άνεση.

Β' δεκαήμερο (3/9-12/9) Η τύχη είναι με το μέρος σας, αφού όλο το καλοκαίρι ο Δίας από τον Αιγόκερω, το ζώδιο που έχει να κάνει με τους έρωτές σας, σας επηρεάζει έντονα και κάνει πρόσφορο το έδαφος για να περάσετε καλά. Είναι προτιμότερο, πάντως, να εκμεταλλευτείτε την εύνοια του Δία για να κάνετε μια σοβαρή σχέση που να μπορεί να αντέξει στο χρόνο, καθώς ο Κρόνος από το Σεπτέμβριο θα μπει στο δεκαήμερό σας και θα αποβάλει από τη ζωή σας τους δεσμούς που δεν έχουν τη... στόφα του νικητή.

Γ' δεκαήμερο (13/9-22/9) Ο Ουρανός από τους Ιχθύς, το ζώδιο που αντιπροσωπεύει τις σχέσεις σας, προκαλεί αναπάντεχα γεγονότα, για τους κεραυνοβολημένους από έρωτα ευχάριστα και για τους υπόλοιπους δυσάρεστα, μιας και οι αλήθειες που θα φέρει στο φως είναι για γερό στομάχι. Όσοι έχετε ήδη αντιληφθεί διαισθητικά ένα σήμα κινδύνου παρατηρήστε προσεκτικά όσα διαδραματίζονται, για να μην πέσετε από τα σύννεφα αργότερα. Αν, όμως, τόσο εσείς όσο και το ταίρι σας είστε ξεκάθαροι, θα ανανεωθείτε.

δεσμευμένοι Θα πάρετε την πρωτοβολία για ένα ξεκαθάρισμα στη σχέση σας αξιολογώντας τη σύμφωνα με όσα σας προσφέρει και όσα σας στερεί. Μέχρι το τέλος Αυγούστου, πάντως, θα έχετε βγάλει τα συμπεράσματά σας. Οι καλύτερες περίοδοι είναι 21 Ιουνίου-6 Ιουλίου και 14-21 Ιουλίου, ενώ πρέπει να είστε συγκρατημένοι στις 3-9 Αυγούστου.

αδέσμευτοι Αν έχετε κάνει την αυτοκριτική σας και ψάχνετε ένα συνοδοιπόρο, θα καταφέρετε να κάνετε μια σχέση ζωής. Αν, από την άλλη, ενδώσετε στην επιπολαιότητα και κάνετε τις επιλογές σας έχοντας αυτήν ως οδηγό, θα ταλαιπωρηθείτε, ιδιαίτερα αν δεν παραδεχθείτε έγκαιρα το λάθος σας. Μεγαλύτερη ασφάλεια εγγυάται η περίοδος από 21 Ιουνίου μέχρι 21 Ιουλίου. Ανοίξτε μάτια και αφτιά τον Αύγουστο, για να μην απογοητευτείτε το φθινόπωρο.

το σύμπαν σας διδάσκει... Ο αυτοσεβασμός, η εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας και η δόμηση των ορίων σας είναι σημαντικοί παράγοντες για να κερδίσετε το στοίχημα στην προσωπική σας ζωή, να δημιουργήσετε και να συντηρήσετε μια σχέση ουσίας που να σας παρέχει ασφάλεια. Ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Δίας, που βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά όσον αφορά τα ερωτικά σας, σας αποκαλύπτουν τα λάθη σας και δεν επιτρέπουν τις εκπτώσεις σε βάρος του συμφέροντός σας. Αντίθετα, πριμοδοτούν τις σχέσεις που στηρίζονται στο ρεαλισμό και στα βαθιά συναισθήματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ +

Κριός: Σας περιμένουν ανατροπές. Προετοιμαστείτε, για να μην ξαφνιαστείτε.

Ταύρος: Όταν όλα είναι άψογα, δεν μένει παρά ένα πράγμα για να επισφραγίσετε την ευτυχία σας.

Δίδυμοι: Η σχέση σας θα γίνει... στίβος. Σας αρέσουν οι αγώνες μεγάλων αποστάσεων;

Καρκίνος: Όλα δουλεύουν ρολόι. Αλήθεια, τι δώρα θα θέλατε για το γάμο σας;

Λέων: Όταν θέλετε, μπορείτε να καταφέρετε πολλά. Και τώρα δεν έχετε επιλογή...

Παρθένος: Τα ετερώνυμα έλκονται. Για τα ομώνυμα είναι δύσκολα τα πράγματα.

Ζυγός: Η έλλειψη επικοινωνίας αφήνει και άλλα κενά.

Σκορπιός: Ο συνδυασμός σας υπόσχεται διασκέδαση και έρωτα!

Τοξότης: Πάρα τις δυσκολίες, επιμένετε ερωτικά.

Αιγόκερως: Καλύτερα δεν γίνεται!

Υδροχόος: Είναι περισσότερα αυτά που σας κρατάνε μακριά από αυτά που σας ενώνουν.

Ιχθύες: Ό,τι δεν σας χωρίζει σας κάνει πιο δυνατούς!