Ο Άρης στην Παρθένο: σχέσεις που καίνε

01.07.2008
Ο ενστικτώδης, ριψοκίνδυνος και επιθετικός Άρης, περνάει στην λεπτολόγο και τελειομανή Παρθένο, ανεβάζοντας τόνους και ρυθμούς και ανατρέποντας τα δεδομένα. Ενέργεια, θάρρος, πρωτοβουλία, ταχύτητα, ανυπομονησία, αυθορμητισμός, πρόκληση, μαχητικότητα, επιδίωξη πρωτιάς και επιβολής, εγωισμός, ερωτισμός, ένταση: αυτός είναι ο Άρης! Πώς να ταιριάξει με

από τη Μαρίνα Στεφανίδου, Αστρολόγο - σύμβουλο σχέσεων, διπλ. PCAI

Ο ενστικτώδης, ριψοκίνδυνος και επιθετικός Άρης, περνάει στην λεπτολόγο και τελειομανή Παρθένο, ανεβάζοντας τόνους και ρυθμούς και ανατρέποντας τα δεδομένα.
Ενέργεια, θάρρος, πρωτοβουλία, ταχύτητα, ανυπομονησία, αυθορμητισμός, πρόκληση, μαχητικότητα, επιδίωξη πρωτιάς και επιβολής, εγωισμός, ερωτισμός, ένταση: αυτός είναι ο Άρης! Πώς να ταιριάξει με τη συγκρατημένη Παρθένο της τετράγωνης λογικής, της αυστηρής οργάνωσης και τάξης, της ανάλυσης, της τελειομανίας, των χαμηλών τόνων, των «πρέπει»; Πώς θα μας επηρεάσουν αυτές οι 48 μέρες (2/7-18/8) της όσμωσης της πύρινης, ορμητικής και κυριαρχικής γιανγκ ενέργειας του Άρη με τη γήινη, εσωστρεφή και υποχωρητική γιν ενέργεια της Παρθένου;

Εναρμονίσεις και δυσαρμονίες

- Πίεση και ταλαιπωρία προμηνύεται η συζυγία Άρη-Κρόνου (2-26/7). Ισχυρότερος ο Κρόνος, θα περιορίζει το στοιχείο της πρωτοβουλίας, της αμεσότητας της δράσης, του φιλότιμου και του θάρρους του Άρη και θα προκαλεί αναβολές και στασιμότητα, συνεπώς και νεύρα. Η επιρροή της συζυγίας θα μας βάλει σε μια λογική φρένο-γκάζι, που καθηλώνει ακόμα και Φεράρι!

+ Η εβδομάδα εναρμόνισης Άρη-Ερμή (11-19/7) θα ακονίσει το μυαλό και θα συνδυάσει έξοχα διαίσθηση και λογική και θα συμβάλει στην πρακτική λύση προβλημάτων και τη λήψη αποφάσεων που θα αποδειχθούν ωφέλιμες.

+ Το δεκαπενθήμερο εναρμόνισης του Άρη με τον ανάδρομο Δία (19/7-3/8) θα μας ανοίξει το μυαλό για να αντιληφθούμε ξεκάθαρα τι συμβαίνει γύρω και μέσα μας και θα κάνει πιο εύκολη τη συνεννόηση, παρά το γενικό χάος που θα προκαλέσει στην επικοινωνία η ηλιακή έκλειψη (η επιρροή της οποίας αρχίζει νωρίτερα, από 1/8). Από το ολότελα...

- Εν μέσω εκλείψεων σχηματίζεται η αντίθεση Άρη-ανάδρομου Ουρανού (30/7-15/8), που κορυφώνει αδρεναλίνη, βιασύνη, επιθετικότητα, παρατολμία και προκαλεί την αντίδραση για την αντίδραση, καθώς και επαναστατικές τάσεις και ανατροπές. Και πριν λήξει...

- Έχει ήδη αρχίσει η κόντρα Άρη-ανάδρομου Πλούτωνα (από 8/8), που διαρκεί έως τη μετάθεση του Άρη στο Ζυγό (19/8) και δοκιμάζει την υπομονή και την αυτοσυγκράτησή μας.

Ο ταυτόχρονος σχηματισμός των δύο παραπάνω δυσαρμονιών συνεπάγεται μεγάλη ένταση: είναι σαν να πέφτει κεραυνός (Ουρανός) στη φωτιά (Άρης), μέσα στον κρατήρα ενός ηφαιστείου (Πλούτωνας)! Σε προσωπικό επίπεδο προκαλεί... ρίχτερ στη διάθεση, τη συμπεριφορά και κατά συνέπεια στις σχέσεις και τις συνεργασίες των μεταβλητών ζωδίων και ωροσκόπων. Ακόμα, αυξάνει την πιθανότητα ατυχημάτων (και λεκτικών) και προβλημάτων στο κυκλοφορικό (πίεση, αρρυθμίες, καρδιαγγειακά) για τα σταθερά ζώδια -ιδίως ωροσκόπους- (Υδροχόος, Ταύρος, Λέων, Σκορπιός) και επηρεάζει αρνητικά τα οικονομικά των παρορμητικών ζωδίων -ιδίως ωροσκόπων- (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως). Επείγει να οργανώσουμε και να παρακολουθούμε από κοντά ό,τι μας απασχολεί περισσότερο (υγεία, οικονομικά, υποχρεώσεις), να λύσουμε προληπτικά παρεξηγήσεις και προβλήματα (χωρίς ευθιξία, εγωισμό ή ανταγωνισμό) και να φερθούμε με ψυχραιμία, διπλωματία και χιούμορ. Παράλληλα, με καθημερινή χαλάρωση και ευχάριστη άσκηση (χορό, κολύμπι, γιόγκα, τάι τσι) μπορούμε να μειώσουμε το στρες και να εκτονώσουμε την ένταση. Σε παγκόσμιο επίπεδο προβλέπεται έντονη αστάθεια στην πολιτική και την οικονομία, έξαρση της βίας και της δολιοφθοράς, πυρκαγιές, τρομοκρατία (Άρης), κοινωνικές συγκρούσεις και επαναστάσεις (Ουρανός), πολεμικές συρράξεις και σκληρός ολοκληρωτισμός (Πλούτωνας). Τέλος, δεν θα λείψουν ασυνήθιστα για την εποχή καιρικά φαινόμενα: καταιγίδες, τυφώνες, σεισμοί, πλημμύρες και λειψυδρία.

Θα σε αλλάξω, θα με αλλάξεις;

Η επιρροή της Παρθένου θα λογικέψει κατά κάποιον τρόπο τον ενστικτώδη, ριψοκίνδυνο και επιθετικό Άρη και, λίγο πριν φτάσει στο «αμήν», θα αλλάξει και η ίδια φύση. Θα γίνει πιο εξωστρεφής και... σπιντάτη, λιγότερο λεπτολόγος και τελειομανής και πιο εγωίστρια, σέξι και προκλητική! Θα ανεβάσει τόνους και ρυθμούς, θα προκαλέσει την αναθεώρηση ορίων και στόχων και θα φέρει αλλαγές στα «πρέπει», καθώς, εξαιτίας της, οι επιθυμίες θα εκφραστούν τολμηρότερα, ανατρέποντας δεδομένα. Αυτή η μεταβολή θα επηρεάσει τη διάθεση, τη στάση και επομένως και τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις και των άλλων μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Τοξότες, Ιχθύες). Παράλληλα, θα δώσει ώθηση για δράση και αλλαγές και στα υπόλοιπα ζώδια της Γης (Ταύρος, Αιγόκερως) και του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες). Εμείς, οι αποδέκτες της επιρροής της αταίριαστης συζυγίας, μπορούμε να επωφεληθούμε από τα καλά και να αποφύγουμε τα αρνητικά της, αν ελιχθούμε ψύχραιμα, έξυπνα και οργανωμένα. Πάντως, οι μεγαλύτερες δυσκολίες θα προκύψουν όχι γιατί δεν κάνουν χωριό Άρης και Παρθένος, αλλά γιατί οι δυσαρμονίες του Άρη μέσα στην ένταση και την αστάθεια των αυγουστιάτικων εκλείψεων θα είναι... μοναδικές στο είδος τους.

Κριός

Προσωπικά: Η αδρεναλίνη ρέει άφθονη και θα κάνει πολλούς από εσάς ανυπόμονους ή ριψοκίνδυνους στην οδήγηση και στα σπορ. Ρυθμοί και τόνοι ανεβαίνουν και συχνά θα αντιδράτε νευρικά με εκείνους που δεν σας ακολουθούν (ιδιαίτερα με τα παιδιά). Αποφύγετε περιττές μετακινήσεις και επικίνδυνα σπορ και οδηγείτε προσεκτικά. Πρακτικά: Με στρες, κόπωση και πιθανή απορύθμιση του κυκλοφορικού απειλεί το φαινόμενο. Ο Άρης τονίζει την ανάγκη πρωτοβουλίας και γρήγορης διεκπεραίωσης υποχρεώσεων, όμως η συζυγία του με τον Κρόνο απογοητεύει και εκνευρίζει με την αναποφασιστικότητα, τη στασιμότητα και τις αναβολές που προκαλεί. Οπλιστείτε με υπομονή και φερθείτε στωικά σε συναδέλφους ή πελάτες.

Ταύρος

Προσωπικά: Ο Άρης κορυφώνει κέφι, σεξαπίλ, ερωτισμό, όμως η συζυγία του με τον Κρόνο τον αντιμάχεται προκαλώντας νεύρα και γκρίνια στις φιλίες και... ύφεση στα αισθηματικά (έως 26/7). Έπειτα ο ερωτισμός παίρνει τα πάνω του (και λόγω της Αφροδίτης), ωστόσο, οι εκρηκτικές δυσαρμονίες του Άρη προκαλούν πάθη, απιστίες, ζήλια και ένταση, οπότε μην μπλέξετε σε ερωτικές περιπέτειες, καθώς θα απειλήσουν το γάμο ή το δεσμό σας, που ήδη είναι ευάλωτος λόγω εκλείψεων. Ένταση θα υπάρξει και στις φιλίες σας. Επιλέξτε προσεκτικά την παρέα των διακοπών. Πρακτικά: Η επιρροή του Άρη συνήθως προκαλεί κακή διαχείριση στα οικονομικά, οι δυσαρμονίες του, όμως, απειλούν με κατακόρυφη πτώση! Η συζυγία με τον Κρόνο σας βαραίνει με έξτρα υποχρεώσεις και, παράλληλα, προκαλεί ανασφάλεια ως προς το ρευστό (τσιγγουνιές;). Οι αυγουστιάτικες δυσαρμονίες μπορεί να σας φέρουν στα όριά σας με σπατάλες, ατυχή ρίσκα, τυχερά παιχνίδια, επιπόλαια δάνεια. Προσέξτε!

Δίδυμοι

Προσωπικά: Λόγω Άρη και Κρόνου, οι οικογενειακές διακοπές μπορεί να γίνουν βαρετές ή πιεστικές. Αντίθετα, με τη δυσαρμονία του πρώτου με τον Ουρανό ή τον Πλούτωνα πολλοί θα επαναστατήσετε στις δεσμεύσεις μιας σχέσης, η δε ατμόσφαιρα στο σπίτι μπορεί να γίνεται συχνά εκρηκτική (ιδίως αν έχετε ωροσκόπο Διδύμους). Η αυγουστιάτικη Πανσέληνος δεν ευνοεί το ταξίδι μέλιτος, αν όμως δεν γίνεται να το αναβάλετε και κάτι πάει στραβά, μπορείτε να το επαναλάβετε το Σεπτέμβριο. Πρακτικά: Η συζυγία με τον Κρόνο προμηνύει πιέσεις, φόρτο εργασίας και στασιμότητα στις επαγγελματικές σας επιδιώξεις. Ευτυχώς, το μυαλό σας παίρνει χίλιες στροφές, παρά τις γύρω καθυστερήσεις και την πεσμένη διάθεσή σας για δουλειά. Οι εκρηκτικές δυσαρμονίες του Άρη θα προκαλέσουν αντιδράσεις σε ωράρια και ιεραρχία ή τριβές στις σχέσεις σας με συνεταίρους, αν δεν ενεργείτε ψύχραιμα και διπλωματικά.

Καρκίνος

Προσωπικά: Η συζυγία Άρη-Κρόνου δυσχεραίνει την επικοινωνία και δεν ευνοεί τα ταξίδια και τις μετακινήσεις. Ευτυχώς, οι εναρμονίσεις του Άρη θα ενισχύσουν την ευστροφία και την πρακτική σκέψη, η δε παρουσία Ήλιου, Αφροδίτης και Ερμή στον Καρκίνο τις σχέσεις και τις γνωριμίες. Οι αυγουστιάτικες δυσαρμονίες, πάλι, απειλούν με ατυχήματα (και λεκτικά). Προσοχή! Πρακτικά: Στρες, νευράκια, αϋπνίες θα αποφευχθούν αρκετά εύκολα με καθημερινό ριλάξ και άσκηση. Τον Ιούλιο, η δυσαρμονία Άρη-Κρόνου εντείνει πιέσεις και ρουτίνα, ενώ δεν αποκλείεται να αντιδράτε έντονα με συναδέλφους γκρινιάρηδες ή αργούς. Αν πρέπει να εργαστείτε, κάντε το συγκεντρωμένα, οργανωμένα και αν γίνεται χωρίς τη βοήθεια τρίτων. Η ηρεμία σας απειλείται και τον Αύγουστο...

Λέων

Προσωπικά: Τα έξοδα ίσως γίνουν αιτία έντασης ή άγχους. Η δυσαρμονία Άρη-Κρόνου αυξάνει την ανασφάλεια που προκαλείται από την έλλειψη χρήματος, οι δε εκρήξεις καταναλωτικής μανίας δεν κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα. Τονίζονται και οι συναισθηματικές ανασφάλειες, που θα σας κάνουν κτητικούς και θα ενισχύσουν τα «στραβά» που προκαλούν οι εκλείψεις στην προσωπική σας ζωή. Μπορεί να χάσετε τα αβγά και τα πασχάλια, ωστόσο, μπορεί να χάσετε και... κιλά (ο Κρόνος «κόβει» την όρεξη, ενώ οι εκρηκτικές δυσαρμονίες αυξάνουν τις καύσεις). Πρακτικά: Οργανώστε αμέσως τα οικονομικά σας. Η τάση για σπατάλες στις διακοπές θα κορυφωθεί λόγω του Άρη και των δυσαρμονιών του και υπάρχει πιθανότητα να εξανεμιστούν οι οικονομίες σας και να καταχρεωθείτε από επιπόλαια δάνεια, σπατάλες ή ρίσκα. Προσπαθήστε να περιορίσετε τα υποχρεωτικά έξοδα (συζυγία με Κρόνο) και τις παρορμητικές σπατάλες (συζυγία με Ουρανό ή και Πλούτωνα) και αφήστε ό,τι αφορά κληρονομικά για Σεπτέμβριο.

Παρθένος

Προσωπικά: Ο Άρης στην Παρθένο τονίζει ερωτισμό, σεξαπίλ, εγωισμό και μαχητικότητα, αλλά η συζυγία με τον Κρόνο μειώνει τη δυναμική τους. Με τις αυγουστιάτικες δυσαρμονίες του Άρη πιθανώς να χαθεί η εσωστρέφεια, ενώ θα προκύψουν εκρηκτικές αντιδράσεις απέναντι στη δέσμευση σχέσεων που δεν σας ικανοποιούν. Αρκετοί θα γοητευθείτε από άτομα πολύ διαφορετικά από εσάς και θα ενδώσετε σε παράτολμες ερωτικές περιπέτειες. Τι γίνεται, όμως, με τους όρκους αγάπης; Πρακτικά: Ο Άρης στο ζώδιο ή στον ωροσκόπο σας τονίζει δυναμισμό, πρωτοβουλία, ταχύτητα και ανάγκη για ανεξαρτησία, δράση, διάκριση, αλλά δίνει έμφαση και στον ανταγωνισμό, ιδίως με συνεταίρους ή ανωτέρους. Η συζυγία με τον Κρόνο προκαλεί προσωρινή στασιμότητα ή αναβολές. Επείγει, ωστόσο, να οργανώσετε τη δουλειά σας πριν από τις εκρηκτικές δυσαρμονίες του Αυγούστου!

Ζυγός

Προσωπικά: Ο Άρης στο 12ο οίκο προκαλεί άγχος, νευρικότητα και αϋπνίες, η δε συζυγία του με τον Κρόνο γεννάει ανασφάλειες ή φοβίες (προσωρινές). Οι δυσαρμονίες του Άρη τον Αύγουστο έχουν ανάλογη επίδραση και κάνουν ευάλωτο το εντερικό σας σύστημα. Χρειάζεστε ριλάξ, ψυχαγωγία (όχι ξενύχτια), άσκηση και ελαφρά διατροφή. Ταξίδια λίγα και καλά, λιγότερες μετακινήσεις και προσεκτική οδήγηση μέχρι να φύγει ο Άρης από την Παρθένο. Πρακτικά: Κουραστικό μπορεί να κάνει το κλίμα στη δουλειά η συζυγία Άρη-Κρόνου. Ευτυχώς, οι εναρμονίσεις του Άρη ενισχύουν το πρακτικό σας πνεύμα τον Ιούλιο. Τον Αύγουστο, όμως, οι δυσαρμονίες θα προκαλούν λάθη, αποσυντονισμό ή τριβές με συναδέλφους και πελάτες. Σε περίπτωση που εργάζεστε, λοιπόν, προσπαθήστε να δείτε την ευρύτερη εικόνα σε κάθε περίπτωση και δώστε προτεραιότητα στη συγκέντρωση και την υπομονή.

Σκορπιός

Προσωπικά: Υπό την επιρροή του Άρη και των δυσαρμονιών του κάποιες φιλίες θα γίνουν αγκάθι στον κόρφο σας, γι’ αυτό επιλέξτε για παρέα διακοπών άτομα που μοιράζονται παρόμοια διάθεση με τη δική σας. Το ίδιο ισχύει και για τα αισθηματικά σας (πότε γοητευτικοί και παιχνιδιάρηδες, πότε κτητικοί και αδιάλλακτοι). Με ψυχραιμία θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες τον Αύγουστο. Για διακοπές, ταξίδια, ξεφάντωμα, φιλίες, έρωτες, προτιμήστε το Σεπτέμβριο. Πρακτικά: Ο Άρης στην Παρθένο, και ιδιαίτερα οι δυσαρμονίες του, θα κάνουν... άφαντο το ομαδικό πνεύμα στη δουλειά. Ο Άρης θα επηρεάσει ως ένα βαθμό και τα οικονομικά σας και θα σας προβληματίσει με τα έξοδα τον Ιούλιο ή θα σας παρασύρει σε σπατάλες και ρίσκα τον Αύγουστο. Επομένως, επείγει να κάνετε καλό κουμάντο και να αποφασίσετε άμεσα πόσα έξοδα αντέχει το πορτοφόλι σας. Όσο για βελτίωση εσόδων, θα έρθει από Σεπτέμβριο.

Τοξότης

Προσωπικά: Ο Άρης στο Μεσουράνημα ευνοεί μόνο την... επιβολή στις αισθηματικές σχέσεις. Από αυτή τη σκοπιά δεν είναι θετική η επιρροή του, πόσο μάλλον όταν σχηματίζει δυσαρμονίες. Όσοι είστε μόνοι διασκεδάστε, βγείτε με φίλους, χαρείτε τον έρωτα, αλλά μην ονειρεύεστε αγάπες. Οι δεσμευμένοι κάντε υπομονή και φερθείτε διπλωματικά τον εκρηκτικό Αύγουστο. Πρακτικά: Ο Άρης στο Μεσουράνημα τονίζει δυναμισμό, φιλοδοξίες, πρωτοβουλίες, με στόχο την καταξίωση - κοινωνική και επαγγελματική. Θα ήταν άριστη η επιρροή του αν δεν συνοδευόταν από τη στασιμότητα της συζυγίας του με τον Κρόνο (τον Ιούλιο) και την εκρηκτικότητα του Αυγούστου. Αν επιδιώκετε εξελίξεις, με οργάνωση και πρωτοβουλία (τον Ιούλιο) και με συνέπεια και ευελιξία (τον Αύγουστο) κάτι μπορεί να πετύχετε.

Αιγόκερως

Προσωπικά: Ο Άρης στην Παρθένο θα συμβάλει στην απαλλαγή σας από αναστολές και «πρέπει», για να επωφεληθείτε από τις νέες προοπτικές που υπόσχεται ο Δίας στον Αιγόκερω. Ανοίξτε μυαλό και καρδιά, δείξτε το νέο, αισιόδοξο και τολμηρό σας πρόσωπο και γνωρίστε κόσμο, ταξιδέψτε, βγείτε με φίλους, διασκεδάστε, πηγαίνετε διακοπές και ελάτε πιο κοντά στους αγαπημένους σας. Τον εκρηκτικό Αύγουστο οδηγείτε προσεκτικά και αποφύγετε συχνές μετακινήσεις, ανοργάνωτα ταξίδια και διαφωνίες. Πρακτικά: Η επικοινωνία, η συνεννόηση, η συνεργασία, η απόδοση στη δουλειά θα έχουν διακυμάνσεις. Οι εναρμονίσεις του Άρη θα κάνουν σβέλτο το κορμί και το μυαλό, θα τονίσουν την εξωστρέφεια και την αποφασιστικότητα και θα ευνοήσουν πρωτοβουλίες για δημόσιες σχέσεις και επαγγελματικά ταξίδια. Η συζυγία με τον Κρόνο, από την άλλη, θα περιορίσει την παρορμητική διάθεση, αλλά και τη δύναμη και θα επιβραδύνει τις εξελίξεις στη δουλειά. Κατά τις δυσαρμονίες του Αυγούστου, φερθείτε διπλωματικά.

Υδροχόος

Προσωπικά: Τη libido σας θα πολιορκεί επί 48 ημέρες ο Άρης, κορυφώνοντας όχι μόνο το σεξαπίλ, αλλά και την ψυχική ορμή σας, που θα ισορροπεί την ατονία της έκλειψης στο ζώδιό σας. Η Αφροδίτη ευνοεί τόσο τον έρωτα όσο και την αγάπη (13/7-5/8), γι’ αυτό μην «κολλήσετε» στην ανασφάλεια που θα προκαλέσει η συζυγία Άρη-Κρόνου. Και, όταν οι εκλείψεις στοχεύσουν τα αισθηματικά σας, το νου σας στη σχέση σας, όχι σε... περιπέτειες. Πρακτικά: Το χρήμα βρίσκεται στο στόχαστρο των δυσαρμονιών του Άρη, που θα φέρουν έντονες μεταπτώσεις στην κατάσταση των οικονομικών σας. Επείγει η συντηρητική οργάνωση, ώστε τον Ιούλιο να εξισορροπηθούν έσοδα και έξοδα, πριν από τις δυσαρμονίες του Αυγούστου και τις έκτακτες απώλειες ρευστού. Οι δυσαρμονίες του Άρη θα αποσυντονίσουν και το ορμονικό σας σύστημα (μεταβολισμό, θυρεοειδή, γενετικό). Το νου σας!

Ιχθύες

Προσωπικά: Ο εγωιστής και εριστικός Άρης επηρεάζει αρνητικά αισθηματικά και διαπροσωπικές σχέσεις και η συζυγία Άρη-Κρόνου «κουράζει» με πιέσεις και παράπονα. Ευτυχώς, ο Ήλιος και η Αφροδίτη ευνοούν τον έρωτα και ανεβάζουν αυτοπεποίθηση και κέφι (έως τις 19/7). Οι αυγουστιάτικες δυσαρμονίες μπορεί να φέρουν τα επάνω κάτω στα προσωπικά, αλλά η Αφροδίτη στην Παρθένο (6-30/8) θα αποτρέψει τις... μάχες! Πρακτικά: Πιέσεις και κουραστικό ωράριο θα σας ταλαιπωρήσουν και στη δουλειά τον Ιούλιο (λόγω συζυγίας Άρη-Κρόνου) ή θα προκαλέσουν ένταση στις συνεργασίες σας (ιδίως με ανωτέρους), λόγω των δυσαρμονιών του Αυγούστου. Ψυχραιμία για να δικαιωθείτε το Σεπτέμβριο.